Ovakva hrvatska odraz je ne provođenja lustracije

Pin It

Ovakvu nemoć političke desnice (ako to uopće jest) i frustrirajuće stanje domoljubnog glasačkog tijela ne pamtimo otkad postoji ova država Hrvatska.

Još od prvih demokratskih izbora kada je pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana stvarana slobodna i samostalna država vidjelo se da to neće biti ono što je većina hrvatskog domoljubnog korpusa očekivala ali ispriječio se obrambeni rat od srbočetničkog agresora i dok su istinski domoljubi krvarili za Domovinu, na političkoj sceni su se dogodile velike promjene kojih smo postali svjesni tek puno godina nakon rata.

Hrvatski domoljubi su bili pre umorni od rata i stvorili su nevidljivi zid između sebe i političke stvarnosti kako bi sačuvali i ono malo preostalog duševnog mira, pokušali svojim obiteljima nadoknaditi izgubljene godine rata, ukratko, dok su ratnici vidali ratne rane, političke hijene su rastrgale i ono malo što je preostalo od ranjene Hrvatske a posljedice osjećamo iz godine u godinu sve više i više.

Naivno smo vjerovali da je moguće sve hrvatsko pomirenje. Istina, bilo je djece i unuka Ustaša i partizana koji su ratovali rame uz rame za svoju domovinu ali to su bili sinovi partizana koji su također željeli samostalnu državu Hrvatsku, sinovi onih partizana koji su nastankom srboslavije nestali sa lica zemlje kao i svi koji su se borili za Nezavisnu Državu Hrvatsku.

Oni ostali partizani i njihovi sljednici, prikrili su se za vrijeme domovinskog rata, mudro čekajući rasplet i nadajući se da će opstati njihova srboslavija istovremeno djelujući kao peta kolona na više načina od kojih je naj unosniji način bio učlaniti se u HDZ i glumiti domoljuba.

Nije problem što su se oni učlanili u HDZ i ostale domoljubne stranke nego je problem što su sa sobom donijeli i sve ono loše iz komunizma što smo na sve načine pokušali iskorijeniti. Ali dogodilo se baš suprotno. Oni su iskorijenili domoljube iz državotvornih stranaka i instalirali svoje podobnike i poslušnike. Posljedice osjećamo sve više i više.

Jedno je sigurno. Ta udbaško-komunistička bagra nije mogla nikako izgubiti. Da je opstala srboslavija oni bi upriličili jedan novi križni put za hrvatski domoljubni puk kako bi se ponovo uvukli tamo odakle su i ispali a to je velikosrbski čmar a ovako smo im samo olakšali opstanak jer obranivši svoju domovinu, ni krivi ni dužni, obranili smo i sve što su oni opljačkali netom prije i za vrijeme rata pošto nisu morali sa agresorom dijeliti plijen.

Tek sada postajemo svjesni koliko je peta kolona dobro organizirana, koliko je uvučena u sve pore društvenog i političkog života a o gospodarstvu da i ne govorimo.

Pokušajmo pronaći svatko u svojoj bližoj okolini bar jednu "visoko obrazovanu" osobu koja je prije rata bila član KPH a da je ostala nezaposlena i da ne radi u nekoj od državnih institucija ili ustanova. Jednostavno, takvih nema. Svi su zbrinuti. Ili su na političkim funkcijama ili su na visokim rukovodećim položajima u državnim firmama. Da stvar bude još gora čak su i oni koji su ratovali protiv ove države i ovoga naroda zbrinuti na dobro plaćenim radnim mjestima ili funkcijama i na taj način i dalje upravljaju našim životima i sudbinama.

To nam samo potvrđuje koliko je udba moćna i prisutna svuda oko nas.

Čak se niti parlamentarni izbori ne mogu provesti na pravi demokratski način jer je u njihovim rukama svaki bitni segment državne uprave koji ima imalo veze sa krojenjem političke scene u Hrvatskoj.

Krenimo od Ustavnog suda, Državnog odvjetništva, Državnog izbornog povjerenstva pa sve do javne televizije i naj većih medijskih kuća.

Sve to svojom nevidljivom rukom kontrolira sve prisutna udba ili da je nazovemo nekim drugim imenom? Možemo ih zvati i kvazikomunistička mafija ili bilo kako. Opet stoji činjenica da nam oni kroje i političku scenu i opći standard.

To je posljedica naše naivnosti i poštenja.

Posljedica ne provođenja lustracije i sad smo dovedeni u situaciju da nemamo nikakve moći u rukama kako bismo je naknadno proveli.

Oni koji uopće spomenu lustraciju postanu predmetom općeg javnog linča i medijskog pljuvanja u tolikoj mjeri da naivni narod već vjeruje kako je sve to istina. Zapanjujuće je koliko "raja puši" bombastične medijske naslove da je milina. Pogotovo jedan veliki dio mlađe populacije.

Obećaj im bezgraničnu slobodu i imaš psa na povodcu kad god ti ustreba a ta "sloboda" se svodi na ono-sex ko koga stigne, trava i alkohol.

A u pozadini se radi isključivo o očuvanju "stečenih" izvora financiranja iz proračuna jednog manjeg dijela političkih aktivista koji se kriju pod plaštem kao-kulture i jednakosti, prava na različitost i sličnih floskula kojih se ni sami ne pridržavaju ali to je trenutno "IN".

Konačno, ta ne lustrirana bagra je postala toliko drska i močna da ima samo jedan lijek za taj soj ljudi koji nije dopušteno javno izreći ali svi znamo koji je taj lijek.

Ali nije sve još gotovo. Još ima onih koji su bili, jesu i biti će ZA DOM SPREMNI. A oni koji to samo govore, a nisu zaista SPREMNI, imat će priliku to i dokazati.

 

ČAPLJA