Zdravko Mamić, mangup ili čovjek koji se usudio reći istinu

Pin It

Prije nego što išta drugo napišem, moram prvo reći da nisam nikakav fan gospodina Zdravka Mamića, Dinama niti Hajduka jer volim jednako sve hrvatske nogometne klubove a o ljudima koji nam vode hrvatski nogomet neka govore sama njihova djela.

Dakle, građanin Republike Hrvatske, slučajno Hrvat i slučajno je to bio čovjek imenom Zdravko Mamić usudio se izgovoriti javno ono što svi mi već dugo govorimo ali ne tako javno i ne pred tako širokim auditorijem a to je samo gola istina i činjenično stanje, koje je svima nama manje-više poznato, i taj čovjek je uhićen od strane "organa reda" zbog govora mržnje.

Sad se postavlja pitanje, što je to govor mržnje? Dali je izgovorena istina govor mržnje? Znači li to da svi mi moramo zatvoriti oči pred istinom i činjenicama kao u "zlatno doba" druga tita kada smo smjeli komentirati samo vremensku prognozu a istina je bila samo ono što je partija rekla da je istina?

Ako će ova Vlada i pravosuđe dosljedno provoditi ovaj Zakon onda bi morali krenuti od samih sebe jer mnogim svojim postupcima šire mržnju prema Hrvatima i vrijeđaju ovaj hrvatski narod koji je, vidi apsurda, ipak velika većina po pitanju brojnosti ali po pravima smo spali čak i ispod razine prava svih nacionalnih manjina u ovoj državi Hrvatskoj.

Krenimo od same Vlade Republike Hrvatske. U državi gdje se oko 90% stanovništva izjašnjava kao Hrvat, imamo pola ministara srpske nacionalnosti dok druga polovica mrzi sve što ima naziv "hrvatski" i gadi im se sama pomisao na riječ Hrvat.

Imamo premijera i predsjednika koji nikada za svog mandata za govornicom nisu izgovorili dvije, njima očito gadljive riječi, a to su "Hrvatice i Hrvati" jer vjerojatno smatraju da će nekoga povrijediti ako Hrvate nazovu Hrvatima. Oni se, očito, sa govornice obraćaju isključivo "građanima" ili onima koji su ih izabrali i omogućili im da budu ovo što sad jesu a to je Vlada građana ali ne i Vlada Hrvata jer njima je sve što je hrvatsko ujedno i fašističko. Nije li i to govor mržnje prema jednom narodu? Nisu li takvi postupci ove Vlade izraz mržnje prema Hrvatima ?

Nije li mržnja prema hrvatskom narodu veličanje komunizma, tita i zvijezde petokrake pod čijim su režimom pobijene tisuće i tisuće nevinih žrtava i bačene u jame bez imena i traga? Za čitav demokratski svijet tito i njegov režim je zločinački a jedino još u Hrvatskoj se slavi tita i njegove zločine nad ovim narodom i da bi bilo još gore, ova Vlada je i pokrovitelj takvih komunističko partizanskih derneka.

Ima li elemenata mržnje u takvom ponašanju obnašatelja vlasti? Ima i te kako ali imam osjećaj da uživaju u pljuvanju po svemu što je hrvatsko i veličanju svega što Hrvate iritira i boli.

Ova Vlada, a ni prošla nije bila ništa bolja, pokazuje drsko i bezobrazno srednji prst hrvatskom narodu jer se bori isključivo za interes onih koji su je izabrali, a to su, osim nekolicine naivaca, uglavnom Srbi, jugonostalgičari i mrzitelji svega hrvatskog.

Uzmimo za primjer medije ili samo jedan "javni i nezavisni" medij-HTV. Pogledajmo samo tko nam je ravnatelj naj jačeg medija u državi kojega svi mi, htjeli ne htjeli, moramo plaćati bez obzira sviđa li nam se rad te medijske kuće ili ne. Ali nije samo ravnatelj u pitanju nego svi od urednika raznih programa do voditelja informativnog programa. Niti za jedan segment takozvanog HTV-a ne možemo reći da je hrvatski i još gore od toga, oni otvoreno i bezobrazno drsko vrijeđaju hrvatski narod a veličaju sve ono što je antihrvatsko.

Vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, ponašanje i govor mržnje prema hrvatskom narodu na svakom koraku i nitko ništa ne poduzima jer je u ovoj državi sasvim normalno vrijeđati nacionalne osjećaje i dostojanstvo Hrvata. Fosiraju gotovo svakodnevno prikazivanje partizanskih filmova kako bi mlade naraštaje što više "informirali" o tome kako su partizani bili "dobri dečki" a Hrvati "ubice, koljači i banda" dok u isto vrijeme štite one koji su ne tako davno, noseći na kapi istovremeno i petokraku i četničku kokardu ubijali,klali i silovali po istoj ovoj Hrvatskoj.

Dali se netko u ovoj državi zapita, naročito pravosudni i policijski organi, kolika je uvreda i mržnja prema hrvatskom narodu da se oni koji su svoj govor mržnje iskazivali na naj gori mogući način-ubijanjem, klanjem, silovanjem i mučenjem u logorima, danas slobodno šeću ovom zemljom i štoviše, smiju se u lice svojim žrtvama-Hrvatima i čak im prijete da će ponoviti isto. Ne, takvo ponašanje za ovu Vladu nije govor mržnje jer Hrvati su ionako ustaške zmije i poželjno ih je zgaziti što više a one koji su provodili i podržavali tu antihrvatsku ideologiju nagradili su visokim državnim položajima.

Na koncu, reći ću samo to da nisam zabrinut za gospodina Mamića jer on će se znati odbraniti nego sam zabrinut za nas male "obične" ljude koji si nećemo moći priuštiti skupe odvjetnike ako se kojim slučajem usudimo reći istinu.

Ali ipak, nazire se svjetlo na kraju tunela." Mali obični Hrvati" shvatili su konačno kamo sve ovo vodi i odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i ako ova Vlada ubrzo ne promjeni retoriku i ponašanje i shvati da u ovoj državi osim Srba i partizana žive i Hrvati, ne bih joj bio u koži...

čaplja ZDS