Zadnji komentari

ZmisiS: Moje mišljenje o sudbini BiH i odgovor na jedan članak ovdje

Pin It

Mi Hrvati u BiH nemamo istinske predstavnike u BiH. Muslimani od BiH žele napraviti unitarnu BiH, Srbi žele dio BiH koji nikada nije pripadao Srbiji pripojiti Srbiji, a neki Hrvati čijoj je srednjovjekovnoj Hrvatskoj pripadala cijela današnja BiH bi se pomirili s tim da se odreknu povijesnih hrvatskih pokrajina i da se Srbija proširi na prostore na kojima nikada nije bila.

To bi Srbiji samo dalo novi polet da nastavi ka stvaranju Velike Srbije na crti Karlobag - Ogulin - Karlovac- Sisak - Virovitica. To bi bio prvi put u povijesti ovih prostora da se Srbija širi zapadno od Drine.

Hrvate katolike trpati u isti koš sa Srbima svetosavcima i nazivati ih pravoslavcima je neozbiljno. Hrvati katolici jesu kršćani, ali Srbi svetosavci, niti su pravoslavci, niti su kršćani. Neka autor ovoga članka pogleda podatke o broju srušenih vjerskih objekata Katoličke Crkve u vrijeme Hrvatskog obrambenog rata 90-ih godina prošlog stoljeća od strane Srba svetosavaca za koje neki vjeruju da su oni pravoslavci. 

Lako je Srbima i muslimanima dijeliti hrvatsku zemlju. Koliko god dobiju oni su dobili, a mi Hrvati ne možemo dobiti, mi Hrvati možemo samo izgubiti. Zajedno sa Srbima graditi budućnost je uvreda za sve žrtve koje su pale od srpske ruke, ne samo u Hrvatskom obrambenom ratu 90-ih godina prošlog stoljeća, nego i za sve žrtve od žrtava od Odese pa na dalje. 

Dobro je poznato da je UDBA zajedno s Jugoslavenom Draganom Čovićem u vrijeme rata surađivala sa srpskim agresorom. Mostarski Soko na čelu s Draganom Čovićem vršio je usluge za "Srpsko ratno vazduhoplovstvo" koje je bombardiralo Vukovar i ostale dijelove Hrvatske. 

Činjenica je da neki predstavnici hrvatskog naroda u BiH stoje iza likvidacija Blaža Kraljevića i pukovnika Tihomira Mišića iz Mostara kao i nekih drugih hrvatskih domoljuba i rodoljuba koji nisu poznati široj hrvatskoj javnosti. 

Mi Hrvati u BiH trebali bi hitno riješiti neke stvari između sebe, jer je to jedini pravi način da se suprotstavimo onima koji žele BiH pretvoriti u unitarnu BiH i onima koji žele pola BiH pripojiti Srbiji. Radi se o lustraciji, otvaranju arhiva i procesuiranju komunističkih zločinaca kao i istrage vezane za likvidacije hrvatskih domoljuba i rodoljuba. Dok nas budu predstavljali i vodili oni koji su u vrijeme komunističke Jugoslavije činili sve da Hrvatske ne bude i da Hrvat javno ne smije reći da je Hrvat, nema nam budućnosti. 

Kod nas u Livnu potpuno slobodno žive dvojica koji su u vrijeme komunističke Jugoslavije bili zaduženi za praćenje i likvidaciju hrvatskih emigranata. Jedan od njih je u mirovini, a drugi još radi u Livnu kao odvjetnik. Ovo navodim samo kao primjer. Ovakvih primjera je jako puno. 

Međunarodna zajednica je svjesno i namjerno za BiH nametnula dva entiteta iako su tri konstitutivna naroda. Iako je po popisu stanovništva iz 1991. u BiH Srba bilo nešto manje od 32%, Srbi su dobili oko pola BiH (49%), a ostala dva naroda 51%. Baš kao da je BiH dioničko društvo. Slučajno? Ne vjerujem u slučajnosti. Jedan američki diplomat je banjalučkom biskupu Franji Komarici izjavio da mi Hrvati u BiH imamo samo dva izbora. Jedan je asimilacija, a drugi je iseljavanje. Potpisom Daytonskog sporazuma sudbina nas Hrvata u BiH je zapečaćena. Oni koji nam obećaju da će uraditi nešto dobro za nas Hrvate u BiH i to isti oni koji su nas izdali u Daytonu, samo nam bacaju prašinu u oči. Tko je naivan neka im vjeruje. Ja ne ću.

ZmisiS