IMAMO HRVATSKU !

Pin It

Image result for krstićević

Napomenit da je protiv Krstičevića podnešna i kaznena prijava po službenoj dužnosti zbog toga što je prema navodima A. Gašparića preko tvrtke M SAN oteo firmu, gurnuo je u stečaj, a vlasnika skoro i "ubio". Međutim, Vukovarski je DORH, navodno po uputama D. Krstičevića i S. Matića (vlasnika M SAN grupe), istu odmah odbacio.

Eto pročitah kako su ministri objavili svoje imovinske kartice. Rekao bi čovjek klasika, jad i tuga hrvatske svakodnevne zbilje. Ali onda u oči ubode podatak da je Damir Krstičević između ostalog bogatstva stvorenog u ratu i poraću dobio NA DAR stan vrijedan 1,5 milijuna kuna. Podatak koji bi mnogima u ovoj kriminalnoj državi vjerujem prošao nezamjetno. Međutim, upitat se tko to i kome danas tako nešto daje na dar i kakav je to zapravo javni podatak ? Kako je taj bivši oficir za vezu školovan u Beogradu, a danas genaral HV u mirovini i to kao 40% invalid zbog samoranjavanja iz vlastite puške došao do dionica, nekretnina oko 3,5 milijuna kuna i oko 2,5 milijuna kuna ušteđevine.. bar ono što se zna.

FAMOZNI ŠUŠKOV PRAVILNIK

Dakle, radi se o Pravilnik o dodjeli stanova po VLASTITOM diskrecijskom pravu kojim je MORH podijelio 36 stanova civilnim i vojnim osobama, a što je Ustavni sud proglasio neustavnim jer nije bio objavljen natječaj u Narodnim novinama. Naime, Ustavni sud RH kojem je na čelu bio čuveni Smiljko Sokol, poznatiji po onoj "novac nije imovina", 14. studenog 2001.g. donio je odluku koja nalaže da se Pravilnik o dodjeli stanova i stambenih kredita povjerenih na upravljanje MORH-u donesen u travnju 1996. UKINE u cijelosti.

U sastavu Ustavnog suda koji je ukinuo spomenuti Pravilnik MORH-a, uz S. Sokola kao predsjednika suda, bili su suci: Marjan Hranjski, Petar Klarić, Mario Kos, Jurica Malčić, Ivan Matija, Jasna Omejec, Željko Potočnjak, Agata Račan, Emilija Rajić, Vice Vukojević i Milan Vuković. Odluka o ukinuću Pravilnika pohranjena je u arhivi Ustavnog suda pod brojem U-II-163/2000. Međutim, osobe koje su po tom pravilniku ostvarile stanarsko pravo svoje stanove nisu izgubile. Naime i odluka Ustavnog suda bila je protuustavna jer ni ona nije bila objavljena u Narodnim novinama. Možda bi neki rekli bi neki slućajno, kao što se danas kaže i to da je Hrvatska slućajna ili sasvim slućajno država zar ne ? Kako god, javnost nije obaviještena o toj odluci i osobe koje su bile protjerane iz svojih stanova ili im je oduzeto stanarsko pravo nisu tada iskoristile šestomjesečni rok za vraćanje nekretnina koje su dodijeljene provođenjem tog NEUSTAVNOG pravilnika, jer nisu ni znale da je takva odluka donesena. Nadodat svmu da je tada i Lj.Ć Rojs bio jedan od glavnih ključara za stanove u Splitu i okolici.

Velike vojne stanove koji kvadraturom nadmašuju broj članova njihovih obitelji uz povoljan otkup zbog “iznimnih zasluga za oružane snage i RH” dobili su tada i Smiljko Šagolj te Ante Beljo. Vojne stanove veće od 90 kvadrata dobili su generali Vladimir Zagorec (150 kvadrata), Damir Krstičević (160 kvadrata), Ivan Korade (119 kvadrata), Ivan Kapular (134 kvadrata), Krešimir Ćosić (112 kvadrata), Slobodan Praljak (103 kvadrata), Mirko Norac (100 kvadrata), Jadranka Kosor (stan od 90 kvadrata), Nadan Vidošević (luksuzni stan u Zagrebu od 153 kvadrata i to za posebne "ratne" zasluge, a kojeg je zatim prodao za 1,6 milijuna kuna), velečasni Jozo Tolj, brat gen. Ivana Tolja koji je od MORH-a dobio stan na Horvatovcu, iako je već tada u Zagrebu imao dvije kuće s četiri stana, te mnogi drugi što znani i neznani zaslužnici.

Napomenit da je protiv Krstičevića podnešna i kaznena prijava po službenoj dužnosti zbog toga što je prema navodima A. Gašparića preko tvrtke M SAN oteo firmu, gurnuo je u stečaj, a vlasnika skoro i "ubio". Međutim, Vukovarski je DORH, navodno po uputama D. Krstičevića i S. Matića (vlasnika M SAN grupe), istu odmah odbacio. Zamjenica državnog odvjetnika Vukovarsko- srijemske Zorica Humann koja je državu koristila u privatne svrhe zaštitila je kriminalce koji su uništili Gašparića i nije se htjela suočiti sa dokazima koje on posjeduje.

Poznato isto tako da su tvrtke KING ICT i M-SAN grupa imale ugovore s Vladom RH vrijedne gotovo pola milijarde kuna. Činjenica da je tvrtka M-SAN jedna od najvećih financijera HDZ-a i njihove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarević. KING ICT je tvrtka kći kompanije.

M SAN Grupa ("Mirjana Sanader"), najvećeg distributera računala i potrošačke elektronike u Hrvatskoj. Činjenice govore da je od 2005. do 2012. u HAC-u samo za informatičku opremu i usluge potrošeno 355 milijuna kuna. Među tvrtkama koje su naplatile velik dio poslova je bila upravo KING ICT, a o sadržaju poslova od nevjerojatnih 355 milijuna kuna najbolje govori podatak da je 60 posto potrošeno na održavanje, a samo 40 posto na investicije. Zbog tog kriminala u HAC-u nitko nikad naravno nije odgovarao. Iako su pojedine ugovore istraživali tada USKOK i DORH, smijenjeni su tek poneki šefovi Samostalnog odjela za informatiku i telekomunikacije u HAC-u.

Ako se to sve zajedno uzme u obzir onda bi vjerujem trebalo bar malo postat jasnije i to kako neki dobivaju tako velikodušne DAROVE. Pa ipak mi živimo u novostvorenoj, navodno i nezavisnoj državi, gdje je prvi ZAKON bio prestanak važenja Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Donijet 26. travanja 1990.g., (NN Br. 417-01/89-01/01), tako da je danas postalo apsurdno uopće razmišljat i tumačit kako se to preko noći od nule dolazi do milijardi kuna prihoda. Također i poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj i BiH, a koje se po površini može uspoređivati čak i s Todorićem. Zašto ?

Jer se upravo tada širom otvorio put feudalizaciji Hrvatske. Tranziciji iz komunističkog u neoliberalni sustav. Stvaranju odabranih na račun opljačkanih, danas porobljenih. Stari recept Tuđmanovog nacionalnog pomirenja. Prića o narodu kao koleteralnoj žrtvi i "stališima" kao novoj alternativi modernog građanskog društva. Članici svekolike euRopiske obitelji, talionice naroda na čelu s mentalnim komunistima i europeziranim Jugoslavenima. Zar onda može nekog čudit to da u Hrvatskoj danas vlada ozračje psihološkog rata. Situacija gdje se 70 posto studenata i radno sposobnih ljudi doslovno tjera u zemalje euRopske unije. Tzv. potragu za zlatnim gralom u vidu radnog mjesta jer ZNA SE da je u okolnostima opljačkane države, opustošene poljoprivrede, devastirane industrije i nepostojeće društvene proizvodnje, jedino državna služba ta koja ima mogućnost trajnijeg zapošljavanja. Samo što su u ovom stališkom uređenju ti državni uredi rezervirani samo za biološke nasljednike i krvne srodnike.

Dakle, kad čujete onu Tuđmanovu "Imamo Hrvatsku", znajte da je to njegova vizija izražena javno još 1971. g. kad je izložio grube konture sadašnjeg nacionalnog blagostanja oživljavajući tri državotvorne konstante: vojsku, svećenstvo i plemstvo.

Zato BUDIMO ISKRENI u svim vremenima. Jer iskrenost je ispit nasljeđa, ljudske vjerodostojnosti i doslijednosti unutar vlastitog bića ali i cijelog svemira !

ČINJENICA