Ovo nisu naši prosvjedi

Pin It

Već peti dan traju prosvjedi u Bosni,u gradovima s bošnjačkom većinom. I dok se bošnjački mediji svim silama trude prikazati da je prosvjedima zahvaćena cijela država,prava istina je da je zahvaćeno samo 23% iste,ili točnije samo onaj dio Federacije koji je pod kontrolom bošnjačke politike koja je i glavni pokretač prosvjeda,nastojeći ih prikazati kao socijalni bunt građana,mada im nikako ne uspijeva prikriti prave motive.

Razloga za prosvjede protiv korupcije i lopovluka svakako ima,ali nikako na ovakav,dirigirani način iz Sarajeva.

Sve ovo podsjeća na kraj 80-ih i početak 90-ih godina kada je Milošević slao svoje mitingaše diljem bivše Jugoslavije s ciljem prenošenja nereda i u Republike u kojima je bio još kakav-takav mir.

Potpuno isti scenarij su danas u Livnu,nakon Mostara pokušali primijeniti i Sarajevski "multietnićari",šaljući u Livno navijačke skupine iz Bosne.

Sva je srećada je policija odradila svoj posao i vratila ih s rubnih dijelova općine jer su kontra njih iz Splita krenule navijačke skupine,koje je policija vratila s graničnih prijelaza.

Zamislite samo na što su sve "multietnićari" spremni i što se sve moglo dogoditi da je došlo do kontakta ovih skupina?

Tada bi bošnjački mediji vrištali o "napadu krvoločnih ustaša na nevine i mirne prosvjednike".

Nije slučajno izabran ni dan početka prosvjeda koji su počeli u Tuzli dan uoči izglasavanja rezolucije EU o BIH.

U Tuzli,gradu koji je tradicionalno uporište Lagumdžijinog SDP-a,stranke koja je sinonim za obespravljivanje Hrvata u BIH.

Unaprijed su bili poznati rezultati glasovanja u EU Parlamentu o rezoluciji kojom EU po prvi put jasno ukazuje na krivce za trenutno stanje u BIH.

Jasno se ukazuje da su Sarajevski centralizam i unitarizam koče BIH na putu k EU integracijama zbog čega Lagumdžija kao idejni tvorac te politike,ovih dana pokazuje sve veću nervozu ne libeći se ni ratne retorike.

Po prvi put jasno se govori o ugroženosti i neravnopravnosti Hrvata a to bošnjačkoj političkoj eliti nikako ne ide u prilog,obzirom da im je do sada prolazila politika izigravanja žrtve,uvijek nalazeći krivcba u nekom drugom.

Sada kada se primiče vrijeme kada će svojim biračima morati ispostaviti račune za sve ono što su im godinama obećavali a nisu ispunili,inscenirali su ove prosvjede s namjerom da se neredi prenesu i na županije s Hrvatskom većinom.

Nije slučajno da se napadaju prvenstveno zgrade županijskih Vlada i traže ostavke županijskih premijera (koje nemam namjeru štititi na bilo koji način) kada se zna da bošnjačka politika svim silama nastoji razvlastiti i potom ukinuti županije.

Zna se da su županije jedino jamstvo i zaštita i ono malo konstitutivnosti Hrvata i njihovim ukidanjem bio bi ostvaren cilj potpune centralizacije BIH i obespravljivanja Hrvata.

I sam Alija Izetbegović je priznao da mu je 92.godine nuđen mir u zamjenu za odustajanje od velikobošnjačke politike i stvaranja islamske države,ali je rekao "spreman sam žrtvovati mir za ostvarenje naših ciljeva".

I šta sada znači nekoliko zgrada ako će to voditi ka ukidanju županija koje im jedine stoje na putu da steknu dominaciju na cijelom teritoriju Federacije?

Ništa.Ionako će to opet najviše platiti Hrvati čije tvrtke pune 70% federalnog proračuna a ne vraća im se ni trećina toga.

Sve se ulaže u većinske bošnjačke sredine i za sanaciju bošnjačkih tvrtki.

Da je politika Zlatka Lagumdžije raskrinkana svjedoči i iznenadni i nenajavljeni dolazak Zorana Milanovića u Mostar,dva dana nakon nereda.

Nije otišao u Sarajevo niti se sastao ni s jednim bošnjačkim političarom,nego je došao u Mostar i obišao spaljene zgrade Vlade i Skupštine kao i zgradu HDZ-a BiH,što je izazvalo veliku ljutnju bošnjačkih političara,naviklih na dosadašnju politiku Hrvatskih vlasti i ravnodušno gledanje na obespravljenost Hrvata.

Posebno se u dnevniku zapjenio Bakir Izetbegović koji proziva Milanovića zbog ne dolaska u Sarajevo i obilaska zgrade HDZ-a.

A samo dva dana ranije isti taj Alijin mali dap je javnu potporu terorostičkoj stranci Muslimansko Bratstvo i izazvao diplomatski skandal zbog čega je Egipat uputio prosvjednu notu BIH.

O kakvim se prosvjedima i prosvjednicima radi,najbolje svjedoči ikonografija koju nose i parole i pjesme koje pjevaju.

Zastave A BIH s ljiljanima,Titove slike i pjevanje pjesama u slavu toga zločinca odaju tko stoji iza svega.

U Mstaru su izvikivali parole "ovo je Bosna"istovremeno rušeći sve pred sobom nastojeći isprovocirati reakciju Hrvata,izazvati međunacionalne sukobe i onda po običaju,za sve okriviti Hrvate."

"Zaboravljaju" i neće nikada priznati da su pod tim zastavama pripadnici njihove "slavne armije"počinili najveća zvjerstva nad Hrvatima Srednje Bosne.

Ni sami nikada nisu prihvatili služebenu (doduše nametnutu) državnu zastavu,uporno krše Ustav države koju oni toliko vole ali će zato svakoga Hrvata S Hrvatskom ili zastavom Herceg-Bosne nazvati fašistom i Ustašom.

Sada kada je došlo na naplatu sve ono za što su sami odgovorni,htjeli bi nerede preseliti i na cijelu državu i ponovo se pred MZ predstavljati kao žrtve neke "separatističke politike"koje je "njima strana i živjeti u Državi skrojenoj samo po njihovoj mjeri.

A ja se u miru dnevnoga boravka i danas sjećam riječi rahmetli babe Alije,onoga dana kada je spaljeno Hrvatsko selo Ravno.

"Ovo nije naš rat".

Zato sada prosvjedujte,rušite,palite,ako hoćete vješajte one koji su vas doveli do svega ovoga lažući vas i huškajući vas,ali bez nas i ne kod nas.

Mi ćemo ovaj put odigrati za raju jer ste vi godinama zenemarivali taktiku.

"OVO NISU NAŠI PROSVJEDI"

 

cleuna