Ljepotica u raljama svodnika

Pin It

Gledajući neki dan vijesti i unjima prilog sa suđenja Ivi Sanaderu,sjetio sam se jednog gogađaja od prije 7-8 godina,kada je Srbija bila raspisala natječaj za modernizaciju i nabavku tramvaja za grad Beograd. Između ostalih,na natječaj se javio i Hrvatski konzorcij "Končar-Gredelj" čiji je tramvaj jedan od najmodernijih i najpovoljnijih u Europi.

Ali i pored svega nisu prošli na natječaju,jer su Srbi,kako su sami rekli u svome obrazloženju,napravili anketu među građanima i zaključili da "Hrvatski tramvaj ne zadovoljava uslove jer mu je šofer-šajba (vjetrobransko staklo u obliku slova "U".

Može li ciničnije i bezobraznije?

Uzalud je bilo i dodatno objašnjenje iz "Končar-Gredelj" konzorcija da nije nikakav problem promijeniti prednje staklo na tramvaju.

Oni taj posao nisu dobili.

Ali zato neki dan,na suđenju Sanaderu jedna svjedokinja priča kako su Hrvatske šume,za svoje djelatnike,iz Srbije naručile radne cipele.

Kao "zahvalu",Srbi su im poslali nekvalitetne cipele koje su se raspale prvih dana a uza sve to u snijegu i blatu su ostavljale otiske četiri "C".

Najprije nisam mogao vjerovati što sam upravo čuo pa sam prisutne pitao jesu li i oni čuli isto što i ja.

Pa na kraju nisam znao dali bi plakao ili bi se smijao.

Dok Hrvatske tvrtke koje mogu proizvesti kvalitetne cipele propadaju,naši pametnjakovići i lopovi naručuju cipele iz Srbije koja im se na dodojeljenom poslu zahvalila na najbolji mogući način.

Zašto ne,kada im se već pružila prilika i kada im naši pametnjakovići svojim postupcima stalno daju povoda za to.

Samo zlo je u tome što je malo tko iznenađen postupcima naših pametnjakovića,opsjednutih dobrosusjedskim odnosima,u pravilu na našu štetu i što se sve mora saznati slučajno.

Tako,dok ja nisam nikako mogao skriti svoj bijes zbog svega što sam čuo,jedan mi prijatelj reče -Pa što se nerviraš?Zar još postoji nešto čime bi te ovi izdajnici mogli iznenaditi?

Ovo je samo još jedano i to manje poniženje u odnosu na sve ostale koje su nam koje smo pretrpjeli postupcima naših političara.

Nemoj da te iznenadi da već iduće ljeto vidiš Veselina Šljivančanina da ljetuje na Hrvatskoj obali,jer kako rezoniraju naši vlastodršci,on je svoju kaznu odslužio i sada je slobodan čovjek kao i svi ostali.

I stvarno,kada čovjek malo bolje razmisli taj scenarij i nije nemoguća stvar.

Jer zašto Šljivančanin ne bi došao u Hrvatsku i u lice se nasmijao našim političarima i svima nama kada to već godinama rade Vukovarski četnici,hodajući gradom i smijući se vlastitim žrtvama i to sve pod zaštitom "Hrvatske policije".

Možda čak visoki izvor pošelje i Jovanovića da ga osobno dođe pozdraviti i da ga odvede u Vukovar,u grad "za koji ga vežu najlepše uspomene".

Jer mi smo ipak turistička zemlja i svaki turist nam je bitan.

Nažalost,ni to me nebi iznenadilo.

Jer Hrvatska je jako lijepa i poželjna djevojka,koja je baš onda kada je htjela otpočeti samaostalan život upala u ralje lokalnih svodnika koji su je isprostituirali do te mjere da je to postao njezin zaštitni znak.

A roditelji te nesretnice šute i ništa ne poduzimaju.

Ako nešto i pokušaju,budu nadglasani i ušutkani od strane svodnika i njihovih medijskih plaćenika.

 

Cleuna