Zločinci i građani (raskrinkani)

Pin It

Prije tri dana,pripadnici SIPA-e (agencija za istrage i zaštitu) su u mjestu Grabeš kod Bihaća,na jednom smetlištu pronašli karbonizirane ljudske ostatke u jednom buretu zakopanom duboko po zemljom. Iako još nema službene potvrde,sve upućuje na to da se radi o posmrtnim ostacima generala HVO-a Vlade Šantića,nestaloga prije 19 godina. Istražitelje je na trag naveo zaštićeni svjedok koji je po vlastitom priznanju i sam bio prisutan likvidaciji Vlade Šantića.

Po njegovom svjedočenju,general je najprije pretučen,zatim polomljen,stavljen u bure i zapaljen.

Zatim je tijelo odvezeno na jednu lokaciju s koje je kasnije prevezeno na ovu lokaciju na kojoj je pronađeno.

Sve ovo napravili su pripadnivi vojne policije A BIH,iste one armije koja se čitavo vrijeme nastoji prikazati kao oslobodilačka i slavna kojoj su zločini nepoznanica,dok se HVO HV nazivaju zločinačkim i agresorskim formacijama.

Nije nikakva nepoznanica da su Hrvati,a pogotovo obitelj pok.generala,čitavo vrijeme ukazivali na krivca za ovaj zločin ali su sve to BH pravosuđe i bošnjački mediji na sve moguće načine nastojali zataškati kao i opstruirati i sami pokušaj istrage.

General Šantić,zadnji put je viđen živ osmoga ožujka 1995.godine u hotelu Sedra kod Bihaća u društvu generala ABIH Atifa Dudakovića.

U hotel je doveden mimo svoje volje po Dudakovićevoj zapovijedi i u pratnji vojne policije kojom je zapovijedao Hamdija Abdić-Tigar.

Nitko od BH vlasti ne spominje Dudakovića koji je upućen a vrlo vjerojatno i nalogodavac ovoga zločina kojega BH pravosuđe nije okarakteriziralo kao ratni zločin.

Radi se o onome istome Dudakoviću koji je kao podpukovnik JNA bio komandant topničkog diviziona u Zadru i koji je u A BIH prešao tek krajem 1992,god.nakon što je kao Mladićev ofocir svojim topovima razorio dobar dio Zadra i sela u Zadarskom zaleđu.

Ali ni to nije smetalo nekim braniteljskim udrugama u Zagrebu da ga pozovu da upravo on otkrije spomenik Bošnjacima poginulim u HV-u u dvorištu zagrebačke džamije.

Isti taj Dudaković koji je 8.ožujka,1995.generalu Šantiću,prije nego što će svojim potčinjenima dati nalog za likvidaciju rekao,

"šta je Vlado,ti bi bježao,znaš da nikada nećeš otići iz ovoga okruženja i da ćeš kraj rata čekati sa mnom.Upamti,ovo nije Hrvatska,ovo je Bosna."

Nakon toga predao ga je Abdiću i njegovim policajcima uz poruku,"radite s njim što hoćete".

Sve što se poslije toga dogodilo opisao sam na početku teksta.

Samo ono na što želim skrenuti pozornost su bošnjački mediji i BH pravosuđe koje je pod kontrolom bošnjačke politike tako da se i sada na sve načine pokušava zaštititi Dudakovića,a sve u cilju da njihova armija kao i sami bošnjaci i dalje zadrže aureolu žrtve.

Treba biti iskren pa priznati da su sve strane u BiH,mada ne u jednakoj mjeri,činile zločine.

Ali se za zločine procesuiralo samo Hrvate i Srbe,dok su bošnjaci u pravilu "žrtve" i koje nikada "nisu" počinili zločin.

Nažalost,to im je u velikoj mjeri i polazilo za rukom zahvaljujući dobrim dijelom i antihrvatskim i režimskim medijima u Hrvatskoj a posebno najvećem bošnjačkom lobistu i Hrvatskom nacionalnom izdajniku Stipi Mesiću koji se svake godine s fesom na glavi pojavljuje na godišnjici proslave Ahdname i u pravilu blati i optužuje vlastiti narod.

Da su multienićari potpuna suprptnost od onoga kako se žele prikazati,dokaz su posmrtni ostaci pok.gen.Šantića kao i posmrtni ostaci nekoliko Bugojanskih Hrvata pronađenih prije nekoliko godina.

U oba slučaja žrtve su ubijene a potom spaljene kako bi se prikrili tragovi zločina i sami počinitelij.

Kod ostataka bugojanskih žrtva nije se mogla izvršiti niti DNK analiza.

Jer kada "žrtve" to rade,onda rade temeljito.

Ono što je još zajedničko u oba slučaja jest to da su i nalogodavci i počinitelji poznati a pravosuđe u BiH nije ništa učinilo po tom pitanju.

Zna se da su za likvidaciju bugojanskih Hrvata odgovorni Dževad Mlaćo,Selmo Cikatić i Zukan Helez.

Mlaćo je danas profesor matematike u istoj onoj gimnaziji u koju su Hrvati bili zetvoreni i mučeni i predaje danas i djeci kojoj je ubio oca.

Selmo Cikatić je bio ministar obrane a Zukan Helez je danas ministar za boračka pitamnja u vladi FBIH.

I danas nesmetano šetaju i BIH i Hrvatskom smijućui se u lice Hrvatima nerijetko ih provocirajući "mi smo u Hrvatskoj dobrodošli više od vas".

Zlatko Lagumdžija,predsjednik SDP-a BiH,najradikalnije bošnjačke stranke i ujedno i najodgovornije za neravnopravan položaj Hrvata u BiH otvoreno ovih dana govori da će svaki pokušaj uspostave trećega entiteta značiti i novi rat.

I to sve govori sada kada je postao nervozan nakon što je EP donio rezoluciju kojom je osudio politiku Sarajeva za centralizaciju BiH i kao takvoga ga vidi jedinim krivcem za stanje u BiH.

Sada kada mu je zagustilo,nakon što je njegova i kompletna bošnjačka politika raskrinkana,a svojim sunarodnjacima mora objasniti zašto ih je lagao sve ove godine obećavajući im ono što nikako i nikada neće moći ispuniti,ponovo se obrušio na Hrvate.

Pošto ne može na Srbe,obzirom da su oni malo "tvrđi orah" u BIH,uz potporu bošnjačkih medija Hrvate pokušava prikazati kao jedine krivce za stanje u BiH.

Ali ono što nikako ne želi jest to da se odrekne bilo kakve mogućnosti da bošnjaci Hrvatima biraju njihove predstavnike na izborima.

I sve to pd krinkom "građanske države" sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Samo zaboravlja Zlaja da su ga svi neovisni politički analitičari iz reda sva tri naroda upozoravali da je njegova politika najveća opasnost za opstanak BiH.kao što zaboravlja,prijeteći ratom ovih dana,da rat nije uvije i najgora opcija.

 

cleuna