Hrvati ( opet ) na udaru multietnićara i gradžana iz sarajevske kotline

Pin It

BiH se može urediti samo kao decentraliziranu, pravnu i socijalnu državu sastavljenu od federalnih jedinica s jednakim pravima i odgovornostima – istaknuo je Karamarko koji smatra da odugovlačenje rješavanja hrvatskog nacionalnog pitanja u BiH ne ide u prilog euroatlantskoj integraciji BiH kao države, a time i stabilnosti cijelog jugoistoka Europe.

Ovo su riječi Tomislava Karamarka u pismu koje je jučer uputio HNS-U ( Hrvatskom Narodnom Saboru ) koji je jučer u Mostaru izglasao rezoluciju zaštiti prava Hrvata u BIH,a koje se gotovo podudaraju s rezolucjom.

Sve ovo izazvalo je pravu buru reakcija bošnjačkih političara koji za sebe vole reći da se zalažu "za jedinstvenu,multietničku i ravnopravnu BIH".

Naoštriji je bio DF (Demokratska Fronta) Željka Komšića i njihov podpredsjednik Emir Suljagić koji nije birao riječi kojima se obrušio Tomislava Karamarka i HDZ,nazivajući Karamarka fašistom a HDZ je usporedio s Jobbikom.

Samo zato što se "drznuo" javno stati u zaštitu svoga naroda i dati mu podršku u nastojanju za ravnopravnost koju je odavno izgubio upravo zahvaljujući politici koju zastupaju Komšić i Suljagić.

Isti onaj Suljagić koji svo vrijeme za sebe tvrdi da je ljevičar,demokrat,borac za ljudska prava itd.,dok se ustvari radi o najradikalnijem bošnjačkom političaru,zajedno s Komšićem i Lagumdžijom.

Taj "ljevičar i demokrat" išao je toliko daleko da je rekao da " su HDZ i Tomislav Karamarko opasni i da je eventualna pobjeda HDZ-A prijetnja za cijeli region,te da bi EU institucije pod svaku cijenu trebale to spriječiti".

Nigdje taj vrli "multietnićar"ne spominje učinke politike koju je prethodnih godina provodio njegov bivši šef Zlatko Lagumdžija a nastavio sadašnji Željko Komšić,sve pod krinkom Građanske i multietničke Države u kojoj je za njih legitimno da jednom konstitutivnom narodu drugi narod bira predstavnike.

Za njih su dobri samo oni Hrvati koji će kimati glavom na njihovu politiku i koji su spremni prodati interese vlastitog Naroda.

Isto tako neće se oglasiti ni kada Turski predsjednik javno kaže da je Bosna i Hercegovina Turska pokrajina i da mu je istu Alija Izetbegović ostavio u amanet,dok će svakoga drugoga optužiti za "miješanje u unuttrašnje stvari BIH" i nazvati ih fašistima,nacionalistima,šovinistima i tko zna kako sve ne,te na taj nači indirektno priznati ono što Hrvati i Srbi u BIH odavno tvrde,da oni BIH smatraju isključivo Bošnjačkom i da oni jedini imaju prava u toj Državi,dok će sve one koji traže ista prava prozvati za cijepanje BIH.

O kakvom se čovjeku,ljevičaru i demokratu radi,svjedoči i činjenica da ga je vlastita supruga optužila za zlostavljanje a ne usuđuju ga se javno prozvati niti feminističe udruge u BIH koje ga jako dobro poznaju.

 

Cleuna