"Antifašizam iz europskog Jeruzalema"

Pin It

Isti dan kada se u Splitu igrala utakmica Hrvatska-Italija koja je zbog svastike iscrtane na travnjaku poljudskog stadiona ostala u drugom planu,u Zenici se,u isto vrijeme igrala utakmica Bosna i Hercegovina-Izrael. Obje utakmice međunarodnog karaktera,obje pod pokroviteljstvom UEFA-e i obje za kvalifikacije na EURO 2016.

O jednoj (onoj u Splitu) već nekoliko dana priča cijeli Svijet a o drugoj se šuti iako bi se o obje trebalo pričati jednako,kao što bi se odlučivati o sankcijama za obje reprezentacije.

Ono što se desilo u Splitu već je poznato u cijelom svijetu,kao i osude koje stižu sa svih strana svijeta u čemu prednjače mediji iz Hrvatske.

Namjerno ne pišem "Hrvatski mediji" jer oni to nisu...bolje im pristaje pridjev antihrvatski jer su jedva dočekali da se desi ovako nešto pa da uslijedi pravo natjecanje u ocrnjivanju i klevetanju vlastite države.

Ti mediji iz Hrvatske (osim nekoliko neovisnih portala) ni jednom riječju nisu spomenuli ono što se desilo u Zenici...incident koji je i gori od "poljudske svastike" jer se sve deševalo pred kamerama i počinitelje se vrlo lako može identificirati i sankcionirati.

Tamo su "antifašistički nastrojeni navijači,miroljubivi fanatikosi",u centru grada,pred mnoštvom fotoreportera i snimatelja izveli ritualno spaljivanje Izraelske zastave uz skandiranje "ubij,ubij čifute (podrugljivi naziv za Židove),skandirajući Plestina,Palestina i još mnoštvo uvredljivih poruka prema Izraelu.

Niti jedna tv.u BiH i Hrvatskoj to nije objavila i sve bi ostalo nepoznato da to nisu objavili Hrvatski i Srpski portali,a istovremeno,pogotovo na BHTV,još uvijek traje sotoniziranje Hrvatske i Hrvata zbog "poljudske svastike".

Zamislite paljenje Izraelske zastave u državi koja se pred međunarodnom javnošću voli dičiti svojom "multietičnošću,multikulturalnošću i antifašizmom" i koja će svakoga za puno benigniji incident nazvati fašistom i nacionalistom.

Zamislite političare i medije koji su ovo prešutjeli a istovremeno Sarajevo nazivaju "Europskim Jeruzalemom".

I sve to dok ima navijači pale Izraelsku zastavu.

Čak su i Papi uspjeli prodati tu priču o "Europskom Jeruzalemu" na koju je on nasjeo pa je prilikom nedavnog posjeta Sarajevu više puta ponovio tu unitarističku floskulu koja nema nikakvo uporište u stvarnosti u državi u kojoj je broj katoličkih vjernika u dvadeset godina smanjen za 50%.

Tako da svojim govorom u Sarajevu Papa Franjo mene kao Katolika koji živi u BiH,nije ohrabrio nego obeshrabrio jer se poslužio istom retorikom koju svakodnevno koriste Sarajevski unitaristi.

Nije teško pogoditi što bi se dogodilo da se na ulicama nekoga grada u Hrvatskoj,pred kamerama palila Izraelska zastava i uzvikivale antisemitske parole...koja bi to hajka bila?

Jer ako se zadnja utakmica morala igrati pred praznim tribinama zbog povika "za dom spremni",nije teško zamisliti koja bi kazna uslijedila za nešto slično što se desilo u Zenici.

Ali zahvaljujući udbaškim medijima u Hrvatskoj i mrziteljima Hrvatske koji FIFA-i dojavljuju i incidente koji nemaju veze s nacizmom,Hrvati su u očima svijeta nacisti i fašisti,a bosanski palitelji Izraelske Zastave su mirotvorci i antifašisti.

Slijedom ove logike ,ja se svrstavam u "fašiste za dom spremne".

 

-cleuna-