'Mirni prosvjedi'

Pin It

Niže napisano nije nikakva originalna ideja! Poput 'HSP-magistra i plagijatora', Ante Đapića poslužio sam se tuđim komentarom s jednog od internetskih portala, parafraziram: „Tražim od ministra Čobankovića da do sutra u podne dođe k' meni doma i da mi u 'kešu' isplati poticaje za sve ono cvijeće koje uzgajam na balkonu kao i posebni poticaj za tropske ribice koje uzgajam u svom raskošnom akvariju, u dnevnom boravku!

Tražim također da cijena 'plavog' benzina za punjenje mog pozlaćenog 'zippo-fajercaga' ostane nepromijenjena!

Ako ministar Čobanković do sutra u podne ne dođe na lice mjesta, blokirat ću hodnik s kožnatim foteljama i kožnatim kaučom tako da nitko od mojih ukućana ne će moći do kuhinje, dnevnog boravka i balkona sa cvijećem.

Čak ni moj pas koji je inače gluh kao top!!

Blokada hodnika ostat će sve do ispunjenja mojih zahtjeva!

E sad:

Budući da ministar Čobanković nije odgovorio na moje zahtjeve tj. nije do danas u podne pozvonio na moja vrata, objavljujem svekolikoj hrvatskoj javnosti da sam danas nakon isteka roka mog pravednog ultimatuma definitivno blokirao predmetni hodnik. Iz protesta prestao sam hraniti moje tropske ribice i gluhog psa pa makar mi na vrat došla ona Udruga za zaštitu životinja ili Teršeličkina 'Documenta'!

Ipak, još jednom ali posljednji put pozivam ne samo ministra zvanog Čobi, nego i premijerku zvanu Jaca kao i predsjednika države zvanog od milja 'Kuhana noga' da svi skupa dođu k' meni doma radi konačnog dogovora ili ću primijeniti još radikalnije mjere od navedenih! Od mjera koje ću poduzeti spreman sam odjenuti svoj novi 'Lacoste'-džemper, na noge navući cipele poznate marke 'Geox' te izići na ulicu, pridružiti se 'mirnim fejs-bukačima' i klicati zajedno s njima miroljubive i dostojanstvene parole, poput:

MARŠ, ĐUBRADI PIJANA, SILAZITE S MARKOVA TRGA I UPUTITE SE NA MARKOVO POLJE (to je naziv groblja blizu Sesveta); lijepo, neobično uljudbeno i poučno!

Ako treba i zapjevat ću zajedno s njima onu lijepu pjesmu naše zajedničke države, nikad prežaljene YUGE: Od Vardara pa do Triglava…nek' se sve zacrveni!“

Nego, prisjetih se:

Prije dvije godine-mjeseca rujna-bio sam na moru, pa pročitah tada u našoj neovisnoj EPH- 'Slobodanki' kako hvarski vinogradari putem javnog oglasa traže čak 400 berača grožđa za jematvu koja je bila u tijeku.

Davali su škrti otočani i jako dobru 'napojnicu' od nemalih 400 kunića a uz to i obilatu dalmatinsku marendu!

I gle čuda: javilo se na taj oglas svega četrdesetak, nećete vjerovati, 'penzića' …..a mladih, dokonih i ušminkanih 'fejsbukača' pune ulice i kafići!

A sad nešto drugo:

Rušenju vlade koja, ruku na srce, i nije 'bogznašto', pridružila se i 'naša javna kuća' pa je drugarica-reporterka Maja Sever dovela pred ekran 'Hrvatske uživo' dugokosog Munira Podmuljaka(muljatora!), bivšeg kontra-obavještajca Armije BiH a danas predsjednika udruge 'Partnerstvo za društveni razvoj'.

Koji su mu to partneri, kojeg li to društva i kakvog to razvoja….i tko to 'sranje' od Udruge uopće i financira?

Elem, bosanski ex-špijun kodnog naziva Miki, sin oca Muje i majke Nurije, odmah bi 'apsio i to otvoreno kaže: ministre Milinovića, Kalmetu i Karamarka …sve odreda!

Pa, ako već želi pomoći hrvatskom narodu čiji kruh jede, nek' se ta sarajevska fukara vrati na Miljacku pa uistinu pomogne Hrvatima u 'Bosni' kojima prijeti prava 'etnička eutanazija', upravo od Munirovih 'balija'…a sa sobom slobodno može povesti i onu drugu, jednaku fukaru….četničkog potomka Milenka Jergovića!

I za kraj, nikako nemojmo 'miješati' pocrvenjele fejs-bukače s poštenim hrvatskim braniteljima!!!

damir kalafatić