CRO-politika: jarci na brvnu!

Pin It

Svaki iole lojalan građanin ove zemlje trebao bi poštivati (ili poštovati), tri temeljne državne Institucije odnosno barem 'predvodnike' tih Institucija: predsjednika države, predsjednika(cu) vlade i predsjednika sabora!

Što se tiče predsjednika sabora njega ne poštuju ni najbliže stranačke kolege a kamoli narod koji već poodavno Sabornicu, i 'lijevi' i 'desni' njezin dio, drži taborima ratobornih pjetlića koji uz masnu 'apanažu' i zagarantiranu povlaštenu mirovinu…zabavljaju tv-gledateljstvo!

FACE-bukački karneval 'ulicama moga grada' pretvorio se u korizmeni 'križni put', razjedinjeni seljaci i kripto-seljaci u znak protesta troše ionako skupi 'plavi dizel' na prometnicama, a oporbeni kukuriku-anci poput pravih mentora zadovoljno trljaju ruke uspjehom, eto, spontanih 'socijalnih nemira'.

Ta i njihov krajnji politički cilj može se artikulirati prigodnom parolom s ulice-'Jaco odlazi'!

Traže KUKURIKU-pjetlići i prijevremene izbore opstruirajući bilo kakav dogovor/razgovor s predsjednicom vlade jer im je, eto, taština povrijeđena njenim nedolaskom 'na raport' u Sabor; toliko oni poštuju instituciju trenutnog 'premij-era/erke', kakva je da je!

Ustvari, izraz njihova poštovanja može se svesti na jednostavnu i pragmatičnu 'parolu', parafr.: sjaši Jaco da uzjaši Zoki!

Ali da bi obuzdao nestašne političke 'jarce na brvnu'-ponad gospodarstvenog ambisa-pozvao ih mudri predsjednik države-i 'lijeve' i 'desne'-na 'konzultacije'. A nakon višesatnih razgovora i prigodnog ručka i sam je utvrdio kako je rezultat tih konzultacija …neodlučan, odnosno: NULA-NULA; nema pobjednika a nema ni poraženih!?

Figurativno: Jarci ostadoše i dalje ukopani na svojim pozicijama!

Ipak, njegov stav je poprilično jasan glede 'mišljenja većine' ali poput pravog farizeja nema on 'snage' da otvoreno i kaže na čijoj je strani, pa pročitajmo:

Kad je riječ o izborima većina stranaka(kukuriku-anaca!) je za to da se jasno definira termin izbora. Ta većina smatra da se parlamentarni izbori trebaju održati na jesen, a HDZ 'misli nešto drukčije', diplomatskim rječnikom kazao je Josipović i dodao kako vladajuća koalicija datum izbora želi odrediti nakon zaključenja pregovora o ulasku u EU.

Spomenuli su(vladajuća koalicija!) kraj godine, no većina stranaka(kukuriku-anci!) smatra da bi se taj termin trebao jasnije definirati, kazao je političar-primaš, Ivo Josipović u obraćanju na tiskovnoj konferenciji nakon 'konzultacija'.

Iz navedenog je očito čiji je on 'igrač'!

Pitanje:

Jesu li svi 'oni' idioti uključujući i predsjednika države kao prvog na čelu 'naše političke elite'?

Evo jednog mišljenja:

Sociolog i svećenik, moralni 'vertikalac', don Ivan Grubišić javnosti se obratio vrlo oštrim otvorenim pismom, opisujući Hrvatsku kao u potpunosti, vjerovali ili ne: idiotiziranu državu.

Pozvao je građane na 'hitnu smjenu (svih, nap. a.) idiota'!

Evo ulomaka iz tog njegova produhovljena pisma:

„Upravo ti nesposobni, ne mudri i nekompetentni, nepošteni upropastili su državu i njenu budućnost te je krajnje je vrijeme da 'idioti' odu s društvene scene, da se rehabilitira politika kao časna građanska dužnost i da dođu novi ljudi. Jer, ponavljam, oni koji su nas doveli u ovakvo stanje, nisu u stanju izvući nas iz njega.

Oni su toliki 'idioti' da ne znaju, da to ne znaju.

Ponašaju se bahato s brojnim povlasticama kao šeici, ali na grbači građana. Potrebna je smjena 'idiota'. Prosvjednici su toga svega svjesni, iskusili su to na osobnoj razini i više nisu u stanju trpjeti taj i takav idiotizam.

…. Budući da su ‘idioti’ dugo na vlasti, umreženi su s ‘idiotima’ u medijima (misli li velečasni Ivan na Nina Pavića kao idiota i njegovu 'Slobodanku'; pa, nije valjda!?, nap. a.) i s nekim navodno moralnim vertikalama, bit će ih teško skinuti s pozicija i oduzeti im povlastice koje su sami sebi namijenili. No, narod nema izbora-ili preživljavati kao robovi u vlastitoj zemlji-ili s prosvjedima ići do kraja pa komu se ‘sreća’ nasmiješi. U ovoj 'analizi' samo ne znam odgovor na jedno pitanje. Jesu li veći ‘idioti’ talibani koji ih brane ili pak ‘idioti’ koji se s time ponose?! Kad se udruže talibani /duhovni vođe/ i (politički)‘idioti’ na vlasti jedino gubi narod. Jer njih za narod uopće nije briga…..

Prosvjednicima preporučam nekoliko kratkih (duhovnih?)poruka na njihovim prosvjedima:

Dolje, bando lopovska!

Dolje ‘idioti!’

Hoćemo nove, nekorumpirane, stručne i poštene ljude!

Hoćemo korjenite promjene!

Smanjiti broj privilegiranih ‘fotelja’!

U demokraciji je narod suveren, a ne ‘idioti’ i politikanti bilo koje stranke!”

Eto, tako lijepo zbori u otvorenom pismu, svetim Duhom nadahnuti dr. sci., don Ivan Grubišić('Slobodanka', 11. Ožujka 2011g.).

Da, da, prosvijećeni moj don Ivane, samo pravi idioti-ali bez znakova navoda-mogu dopustiti saslušanje ratne heroine, dr. Vesne Bosanac u Zagrebu temeljem zahtjeva srbijanskog tužiteljstva a glede sumnje na počinjenje 'ratnog zločina'! Samo politički idioti mogu progoniti hrvatske branitelje koji su upravo takvim idiotima osigurali udobne političke fotelje i visoki ekonomski standard a nisu u stanju osigurati narodu ni kruh njegov svagdašnji!

Samo idioti ne žele uočiti razliku između napadača i napadnutog ne bi li sluganskim ulizivanjem dojučerašnjem agresoru polučili političke poene kod svjetskih 'velmoža'; to se onda naziva 'pomirenje'!

HSS-ovac Josip Friščić veli da bi bilo najbolje parlamentarne izbore održati u vrijeme kolinja, svinjokolje.

I nije to tako loša ideja, podsjetit' će nas to na-po Dejanu Joviću i Budi Lončaru- nikad zaboravljene Dane Republike (29. i 30. 'novembra'), prema kojima nas i tako vuku 'naši' politički idioti, svi odreda!

damir kalafatić