Prigodno 'Biskupsko sito' jedne 'jake' kolumnistice!

Pin It

Posjet Svetog oca Hrvatskoj veliki je događaj za (skoro pa-)cijeli hrvatski narod koji se s pravom ponosi što u Lijepoj našoj ima 86 posto katolika, dakle pripadnika konfesije čija velika većina poštuje načela ljubavi, mira i tolerancije među ljudima.

Hrvatska biskupska konferencija uzorno je organizirala taj posjet te je po svom nahođenju izabrala određene ugledne građane koji su imali čast i osobno, doduše kratko, pozdraviti Svetog oca. Nekima je očito smetao taj izbor organizatora (HBK) pa je upravo to bio motiv 'avangardnim kolumnistima' da što više omalovaže posjet Svetog oca prigodno se obrušivši svojim prljavim piskaranjem i uvredama-da ne kažem govorom mržnje-ne samo 'na račun' HBK nego i na njene, eto, 'neprimjerene favorite'.

Iz kolumne 'Biskupsko sito' Sanje Modrić, Novi list:

«Čak i jedan tako važan događaj uspjela je konferencija hrvatskih biskupa zagaditi(lijepi, uljudbeni izraz!?, nap. a.) politikom i predrasudama svojih anakronih i isključivih uvjerenja», piše poznata (od jučer-)'novolist-aška kolumnistica' i dodaje još žešće, vrijeđajući crkvene velikodostojnike:

«Čovjek bi ipak očekivao da će učene sijede glave(Modrićkin 'sinonim' za hrvatske biskupe, nap. a.), bar u ovakvoj prilici, pokazati stanovitu mudrost, širinu i dostojanstvo, ali takva su očekivanja ispala potpuno naivna»».

Dakle, iz ove posljednje rečenice moglo bi se zaključiti kako 'učene sijede glave' u stanovitoj mjeri nisu pokazale mudrost nego glupost, kako hrvatski biskupi nisu široko- nego uskogrudni (primitivni ognjištari!, nap. a.) a njihov izbor je, eto, ispod svakog dostojanstva….po 'natprosječnim standardima' Sanje Modrić!?

Tako, kaže Modrićka, biskupi nisu pozvali čak ni Mesića na domjenak(?) s Papom 'jer im se naprosto ne sviđa'.

Zaboravlja 'naša bistroumna' kolumnistica da se 'rigidnom antikristu' Mesiću naprosto nisu sviđali križevi u javnim ustanovama, da je ama baš uvijek bježao od Crkve kao 'vrag od tamjana'; tijekom svog dugovjekog mandata obvezno je i namjerno bojkotirao čak i 'Svete mise za Domovinu'(da mu 'luster u Crkvi ne bi na glavu pao'!, nap. a.).

A da i ne spominjemo kako je vojnog ordinarija-biskupa Juraja Jezerinca zbog 'vojničkog neposluha' čak i Svetom ocu 'kazneno' prijavio!

Zaboravlja ona i njegov podrugljivi komentar glede žučne rasprave oko rada nedjeljom (taj rad je bio zabranjen i u 'Mesić-Modrićkino, komunističko' vrijeme!, nap. a.), sjetimo se: «Pa i popovi trguju nedjeljom prodajući u Crkvi Glas koncila»!

Ma, baš nam je žao što Mesića nisu pozvali a taj bi 'antikrist' i 'fakultativni' vjeronauk iz uzorne gimnazije Ljilje Vokić izbacio….samo da je mogao!?

Obrušila se raspaljena Modrićka redom, pa piše s očitim izrugivanjem:

«…..ali zato su domjenak zaslužili velikani hrvatskog društva poput Marka Perkovića Thompsona, Vlatka Markovića, Ivana Aralice i Jure Radića . Stvarno, kakvo sito»…..

Ne libeći se ni govora mržnje navodi ona njihove 'smrtne grijehe':

«Pjevač jeftinih nacionalnih budnica, nogometni funkcioner koji javno izražava mržnju(?) prema homoseksualcima, pisac koji je devedesetih hajkao na Muslimane i tajkun koji poziva Hrvate da glasaju protiv ulaska u Europsku uniju.»

Eto, 'učene sijede glave', vi hrvatski biskupi, trebali ste prije odabira 'velikana' pitati za savjet domoljubno nabrijanu Sanju Modrić, ona bi vam zasigurno predložila neke druge, njezine 'hrvatske velikane':

Umjesto Akademika Ivana Aralice predložila bi ona Miljenka Jergovića ili onog 'glomaznog hrvatskog velikana' Denisa Kuljiša. Umjesto 'jeftinog nacionalnog budničara' MP.Thompsona i njegove zlonamjerno izmišljene 'Gradiške Stare', Sanja bi zasigurno pozvala regionalnu srpsko-hrvatsku 'pevaljku' Severinu da uveliča svečani događaj s pjesmom 'Dalmatinka i Srbijanka'; možda i Lepu Brenu?

Euro-fobnog(?) hrvatskog tajkuna Juru Radića koji je svojedobno vodio pregovore sa 'Svetom stolicom' trebalo je zamijeniti valjda s 'globalističkim' krom-tajkunom, Dankom Končarom koji će u financijskoj suradnji s fiškalom Nobilom(?) spasiti hrvatsku brodogradnju 'štancanjem' brodova …..u Kini!?

Što se tiče Vlatka Markovića Modrićka se sa svojom laži pomalo zaletjela otvoreno optuživši čovjeka za homofobiju što nije istina jer Marković je, doduše nepravomoćno 'proglašen nevinim', citiram:

«Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković nepravomoćno je oslobođen optužbe da je diskriminirao gay-populaciju izjavom da za hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne bi mogao nastupiti deklarirani homoseksualac jer 'nogomet igraju samo zdravi ljudi'. Sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Jasenka Grgić u cijelosti je odbila tužbu Centra za LGBT ravnopravnost (udruge LORI, Zagreb Pride i Queer Zagreb) i Centra za mirovne studije koji smatraju da je čelnik HNS-a i prijašnjim izjavama dokazao da je homofobna osoba»; jasno, ali i napisano!

Otkud spomenutoj kolumnistici ovakva žestina u obrani prava minorne seksualne manjine, ta, nije valjda i muškobanjasta Sanja pripadnica takve 'zaštićene vrste'?

Zadržimo se malo na ovoj temi našeg, dijelom 'sekulariziranog' društva, kojem bez sumnje pripada i 'naša' vrla kolumnistica. Doduše, uopće i nije šala suprotstaviti se manjinama a pogotovo toj 'društveno zaštićenoj vrsti' jer evo što muški homoseksualci (pučki zvani 'pederima', engl.: gay-evi) i ženske lezbijke najavljuju u svom proglasu za nastupajuću gay-paradu («Gay-pride 2011.: Pederi kao partizani 21.stoljeća», iz napisa Mile Marušić na portalu hrsvijet.net):

«Naša borba i otpor svakom fašizmu, nacionalizmu, rasizmu, mačizmu (matcho-muškarčina!), heteroseksizmu i nasilju nije završena. Pred nama je desetljeće-naših drugih deset-zrelosti, rasta i novih pobjeda», riječi su koje su navedene u proglasu organizatora 10. po redu 'Zagreb Pridea', koji je najavljen za 18. lipnja 2011. godine.

Godine 2006. Pride je imao 'internacionalan' predznak i poručivao je 'sise i guzice su lijepe', dok je 2007. slogan bio 'ormar za odjeću, ne za ljude'.

Godinu dana kasnije, ova je ofenzivna 'pedersko-lezbijsko-antifašistička organizacija' na zagrebačkim ulicama, i to pod jakim nadzorom policije, poručivala 'S naše strane ulice je toplije'(-za guzicu, valjda!?); godine 2009. govorili su kako je 'Pride i domoljubni čin', dok u njihovom proglasu za 2010. godinu stoji ovo: «Organi reda su nas služili dok smo 2010. išli dublje(gdje ste to išli 'dublje'?), slaveći slobodu rodnog izražavanja, ljubavi i seksualnost svih ljudi kroz bezbroj naših rodova i izričaja. Jer Hrvatska to može progutati»(što to može…progutati?).

Eto, tako to ide u Lijepoj našoj jer 'Hrvatska sve može progutati' pa tako i ovo neumjesno i uvredljivo piskaranje o 'Biskupskom situ' iz 'Novog lista', bez ikakve sumnje….zlonamjerno napisano prigodom Papina posjeta!

I nije to sve, po istom zadatku javio se u 'Novom listu' i 'izbjeglica iz Slobodanke', Ćićo Senjanović kodnog naziva 'Đermano', pa sam sebe u kolumni pita: 'Zašto Mesić nije dobio poziv od HBK?'…i sam sebi odgovara:

'Jer Mesić ne zna lagat'; drugim riječima kao da je htio reći: agnostik-farizej Josipović i društvo….lažu kad zinu! Umni 'Đermano' je svakako u zabludi jer je, glede laži, Mesić poodavno nadmašio svog povijesnog uzora: baruna Munchausena! Ipak sve je danas začinio lukavi Aca s yu-telice pozvavši u 'Nedjelju u dva' don Ivana Grubišića, koji je doktorirao sociologiju u zrelim godinama, s nepunih šezdeset(točno 59 mu je godina bilo tek)!

Za tog 'svećeničkog talibana' Papin posjet je jednostavno rečeno 'luk i voda' ili kako bi Zagorci kazali 'niškoristi'!

Eeeee, cijelu tu provokativnu tv-emisiju u 'čast Pape' ipak nisam do kraja mogao gledati, uhvatio me, s oproštenjem ….proljev!

Sram vas bilo, klateži jedna plačenička!

Vi ne vrijeđate samo HBK, preko hrvatskih biskupa vi se usuđujete vrijeđati i Svetog Oca, ali....i onih 350 000 vjernika okupljenih na Svetoj misi!

Vrijeđate narod hrvatski!

Izabrali ste pravi trenutak za vaša piskaranja!

damir kalafatić