'Slučaj Purda': rectum srbijanskog pravosuđa!

Pin It

Tko zna što bi se desilo s Purdom da nije bilo njegovih (privatnih?) odvjetnika, Muselimovića, gđe Primorac, Krsnika….? Da njih nije bilo a temeljem sastanka(i odluke) regionalnih tužitelja u Bijeljini on bi vjerojatno već i bio u beogradskom zatvoru zajedno s već zatočenim suborcem Veljkom Marićem!

Smiješne su bile nedavne riječi predsjednice vlade, Jadranke Kosor:

„Uvjerena sam da će sve institucije, osobito one neovisne, učiniti sve da nas prestanu opterećivati Miloševićevim režimom čiji je rušilački stroj nasrnuo i na Hrvatsku i na Bosnu i Hercegovinu. To je važno zbog trajnog mira, stabilnosti i budućnosti“ ….u ovom usranom 'regionu'.

Još je jednom ponovila kako je važno da svi vode računa o tome da je branitelj Purda nevin te dodala da će Vlada RH učiniti sve da zaštiti njegova ljudska prava.

A niste učinili ništa osim praznih riječi, sram vas bilo…!

Evo što kaže Petar Janjić-'Tromblon':

„Ministarstvo branitelja i Ministarstvo pravosuđa opasno su zakazali.

Je li moguće da Slobodanku Purdu nitko od njih nije ni nazvao niti je pitao je li nešto treba; ipak je to žena koja očekuje četvrto dijete, u 6.-om je mjesecu trudnoće!?“

Ako se ne varam, Milošević je umro 11.ožujka 2006. u pritvoru Sheveningena ne dočekavši 'zasluženu' presudu za genocid zahvaljujući upravo onoj haaškoj 'coprnjici' koja je uspjela 'zatamniti' određene, bitne i kompromitirajuće dokaze za njegovu krivnju! Ali, iako je umro njegov duh i dalje živi 'reinkarniran' u njegovim sljednicima uključivo i Borisa Tadića; živi vječno u veliko-srpskim glavurdama!

Smiješno je također bilo čuti da je srbijanski tužitelj Milan Dilparić nakon saslušanja navodno izjavio kako je potpuno jasno da je Purdin iskaz u srbijanskom logoru uzet na nezakonit način, pa Srbija daljnja postupanja neće temeljiti na njemu!

A na čemu onda?

Vrhunac je to srbijanskog licemjerstva jer se upravo zahtjev za Purdinu ekstradiciju zasniva na njegovom iskazu kojeg je pod neljudskim torturama dao svojim dželatima-produženoj ruci upravo njihovog, srbijanskog pravosuđa!

Ali, nije to sve, jer unatoč svemu iznesenom i Dilparićevoj izjavi:

„Srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine neće se izjašnjavati o slučaju Tihomira Purde dok ne budu saslušana još i preostala dvojica osumnjičenih (Maslov i Janjić) u tom predmetu“, izjavio je u ponedjeljak za Hinu zamjenik državnog odvjetnika za ratne zločine i glasnogovornik toga državnog odvjetništva Bruno Vekarić.

Vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon, kojeg će o optužbama iz Srbije sljedeći tjedan ispitati državno odvjetništvo, prvi je put pred kamerama pokazao posljedice mučenja u srbijanskim logorima i priznao da je dvaput bio silovan. „Cijeli stomak mi je izoperiran i slomili su mi rebra, tu je i četnički metak koji mi je razbio kosti i onda su mi nogu bušili mašinom, a kad sam pao u nesvijest, ošamarili su me i rekli da se dižem“, ispričao je za Dnevnik.hr svoje potresno svjedočanstvo vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon.

Njega, kao i Tihomira Purdu i Danka Maslova, kroz idući bi tjedan o optužbama trebali (usred hrvatske metropole-Zagreba) ispitati vrijedni istražitelji i tužitelji srbijanskog suda, a Janjić je odlučio da će im otkriti i dugo čuvanu tajnu.

„Ja sam u dva navrata bio i fizički silovan i to se više i ne plašim reći nakon 20 godina. Ni moja supruga ne zna za to“, otkrio je Janjić.

E sad, hoće li sumnjičavi srbijanski istražitelji zavući svoju ruku u Tromblonovu stražnjicu kako bi prikupili uzorke za DNK-analizu njegova RECTUMA i na taj način utvrdili identitet silovatelja.

Marš, bando jedna razbojnička….vaša, srbijanska pravda uistinu smrdi poput neopranog rectuma!

Damir Kalafatić