Stanimirović nadmašio Tadića i Josipovića!

Pin It

Tadić je ipak odao nekakvu 'poštu' nevinim žrtvama zločina na 'Ovčari', usput, eto, i srpskim na Paulinu Dvoru. Josipović je ne definirajući agresora tek žalio za 'nevinim žrtvama bezumne politike devedesetih' a za pljunutog četnika Vojislava Stanimirovića nevine žrtve kao da i ne postoje jer su 'ustaše kamuflirani u ranjenike' dobili zasluženu, pravednu kaznu po prijekom sudu tadašnje SAO-Krajine!

Vratimo se malo unatrag pa pročitajmo što je pisalo u novosadskom listu 'Dnevnik' od 14.lipnja 2003.g.: «Vrhunac popularnosti Veselin Šljivančanin-Šljivo doživeo je prilikom osvajanja bolnice(?) u Vukovaru!» Tom prigodom 'kroničar' ratnih događanja dr. Vojislav Stanimirović u listu 'Vojska Krajine' piše kako je pala i posljednja 'ustaška utvrda'. Tko je zapravo taj četnički nakot? -Bio je sudac prijekog suda nakon okupacije Vukovara a zna se koje presude bez suđenja donosi prijeki sud. Kasnije je bio jedan od krajinskih gospodara života i smrti a nakon 'mirne reintegracije' aboliran je po J.P. Kleinu i postao slobodan građanin; dogurao je čak i do časnog zastupnika Sabora ove jadne RH….

Sada je predsjednik najjače Srpske stranke u Hrvatskoj, fašistoidnog SDSS-a pod mentorstvom ljigavog Milorada Pupavca.

Danas prima debelu saborsku mirovinu, primanja veća od 90% građana Hrvatske; i živi kao bubreg u loju, bez da ga je itko ikada i zapitao o njegovoj ulozi u ratu. I nesmetano pljuje po zemlji koja mu kruh daje, i to u beogradskoj 'Politiki'! Idemo dalje prema napisu novosadskog 'Dnevnika': «Došavši na ulazna vrata bolnice major Šljivančanin susreo se sa predstavnikom Međunarodnog Crvenog krsta ali i s indiferentnim 'monitorom' MZ-e, Cyrusom Vanceom. Nastaje (tobože) žestoka prepirka, jer major Šljivo naređuje vojnicima da krenu i uđu u bolnicu, da je celu blokiraju, tako da niko više ne može izlaziti. Predstavnik Međunarodnog Crvenog krsta se tome opire(dok Cyrus Vance drži ruke-fige u džepu), jer je dogovoreno između Jugo-armije, Crvenog krsta, doktorice Vesne Bosanac i Biloga (Marin Vidić-Bili, poverenik Vlade RH za Vukovar) da vojska ne sme i neće ulaziti u bolnicu, nego će svi ranjenici, celokupno medicinsko osoblje i svi civili slobodno izaći. Još im je rečeno da će biti odvezeni vojnim vozilima do granica 'okupatorske Hrvatske vojske'. Doktor Juraj Njavro opisuje završnicu tog razgovora i beleži reči majora Šljivančanina….njemu upućene: 'Pa nećeš, bre, ti meni ovde da zapovedaš! Ovo je moja zemlja, ovo smo mi zauzeli, ovo ovde je Jugoslavija, ovde ja zapovedam! Nećete se vi mešati! Biće onako kako ja kažem'»...i bi tako!

Bolnica je nakon pokolja na 'Ovčari' dobila ime novog zaštitnika, 'bolnica sv. Save'….a dobila je i ovog direktora, upravo četnika Vojislava Stanimirovića! Pokojni dr. Juraj Njavro i doktorica Vesna Bosanac odvedeni su u srpske logore na 'psiho-fizičku obradu'….jer su navodno sabotirali njegu srpskih ranjenika iz iste bolnice.

Na Ovčari je identificirano, imenom i prezimenom, svega 200 posmrtnih ostataka zvjerski pobijenih 'zarobljenika-preodjevenih ustaša' a jedan kamion sa 64 'osuđenika' na smrt do danas 'nije pronađen' odnosno tijela žrtava su netragom nestala, poput onih u nedalekim selima, Berku i Sotinu! Možda ondašnji sanitetlija Vojske Jugoslavije, Vojislav Stanimirović zna nešto više o tom 'izgubljenom' kamionu; sumnjam, ta, on je jednako nevin poput one krvave četnikuše Zorane Banić, sanitetkinje iz Škabrnje….

A i za taj užasni zločin u Zadarskom zaleđu do danas nitko nije odgovarao! Ovakva izjava četnika Vojislava Stanimirovića beogradskoj 'Politiki' logičan je slijed nemušte politike RH-predsjednika Josipovića(i ne samo njega), pa već sutra možemo očekivati i njegovo tumačenje o tome kako se na 'Ovčari' nije desio nikakav zločin nego tek pravedna osveta ustaškom agresijom 'ugroženog srpskog naroda'! Ne bi to bilo nikakvo čudo jer za zadrte antifašiste, Ivu Josipovića kao i za Stipu Mesića, i pokolj na Bleburgu i Križnim putovima bila je pravedna osveta za ustaške zločine!!

damir kalafatić