Kulturna (r)evolucija Milorada Pupovca

Pin It

Kulturna (r)evolucija Milorada Pupavca i njegove šovinističke bagre! Gledajući jučer srpskog lidera Pupavca kako se zajedno s 'našim' Josipovićem skrušeno 'moli' nad spomenikom srpskim žrtvama u Varivodama svatko bi pomislio kako se radi o plemenitom čovjeku kome je itekako stalo do međunacionalne tolerancije i suživota u 'regionu'! Ni govora!

Gledajući samo naslovnice posljednjih nekoliko brojeva njegovih Novosti, stilizirane po pro-četničkom uredniku, Radetu Dragojeviću, očito je kako srpska mržnja prema svemu 'hrvatskom' nikad nije prestala.

Pače, ta šovinistička klatež uz asistenciju domaćih kvislinga ponovno diže svoju zmijsku glavu sprdajući se sa svim vrednotama hrvatske države čiji kruh kusaju uz neviđenu toleranciju 'naših' političkih glavešina. A to medijsko smeće, repliku nekadašnjeg Srbobrana, ili dojučerašnjeg Ferala, reaktivirani srpski balvanaši nazivaju čak i 'kulturnim' tjednikom, plaćenim uz to po Biškupić-Višnjićevom Ministarstvu kulture RH!?

Pupavčev jurišnik-glavni urednik tog 'kulturnjaka', Rade Dragojević drsko kaže da mu nije bila namjera nikoga vrijeđati već da su željeli 'testirati granicu slobode medija', i još dodaje:

«Od prvog trenutka kada smo došli do(valjda Pupavčeve!, nap. a.) ideje za naslovnicu bio sam svjestan da će ona izazvati kontroverze. Željeli smo isprovocirati reakciju i u tome smo uspjeli(ma, bravo!). Svjestan sam i da ona može povrijediti osjećaje dijela građana Hrvatske. Naša namjera nije bila da povrijedimo bilo koga(?), naprosto smo željeli vidjeti do kud mogu ići granice medijske slobode. Svjesno sam preuzeo svu odgovornost i nemam se namjeru za bilo što ispričati. Naslovnica bi bila neukusna da je netko poginuo, ali nije», istaknuo je taj pro-četnički provokator, Rade Dragojević.

Uistinu, tako nešto može izjaviti samo notorni kretenoid kada kaže 'namjera nije bila da povrijedimo bilo koga' a u prethodnoj rečenici s punom odgovornošću kaže: 'svjestan sam i da ona može povrijediti osjećaje dijela građana Hrvatske….'

Dakako, on se prema građanima Hrvatske odnosi kao prema ljudima koji žive u nekoj drugoj zemlji, zadovoljan je 'kao prasac' što je dobro smišljena provokacija uspjela i ni u snu nema namjeru bilo kome se, u toj državi Hrvatskoj, ispričavati za taj rigidni šovinistički ispad.

S druge strane Predsjednik hrvatske države odao je ljudski pijetet devetorici nevino ubijenih seljaka Varivoda (nakon rata, rujan 1995.g.) jer 'ničim se ne može obrisati krv koja je ovdje prolivena', kaže on.

A čime se to može obrisati krv onih 298 stradalih, 111 smrtno, od nasumce-bez plana posijanih srbijanskih mina, u mirnodopskom razdoblju od 1998.g. do dana današnjega. Koliko će još nevinih Hrvata stradati u 'srpskim poljima smrti'?

Eto, ova, još jedna u nizu uvredljivih 'kulturoloških' karikatura iz Pupavčevih Novosti uslijedila je istovremeno s Josipovićevom gestom pomirenja u Varivodama.

Ali, Predsjednik se nijednom riječju nije, nedajbože, zaprijetio šovinističkim provokatorima iako mu je sponzor Novosti, Milorad Pupavac bio 'pri ruci'!?

A Srbi k'o Srbi, laju li-laju, provociraju li-provociraju, vrijeđaju li-vrijeđaju, a ministarstvo kulture RH te njihove gnusne bljuvotine dotira iz džepa poreskih obveznika; dokle tako?

Bilo bi dobro da Pupavčeve Novosti, za svaki slučaj, pripreme jedan realni slikopisni uradak za neku od slijedećih naslovnica svog 'kulturnog' tjednika….da ne zaborave kako su ljudski dostojanstveno, mirnom traktorijadom napustili ovu hrvatsku zemlju koju toliko 'vole'!

Jer, ako Predsjedniku voda nije do grla došla, poštenim Hrvatima i braniteljima iz Domovinskog rata čaša strpljenja i tolerancije……prelila se opasno preko ruba snošljivosti!

Damir Kalafatić