Saborski kokošinjac: kriminalci, veleizdajnici, dezerteri....

Pin It

Eto, to je naš 'časni dom' Sabora….to su ljudi koji svojim zakonima odlučuju o sudbini i životnom standardu hrvatskog puka! 'Upalim' jutros ovu 'tele-kutiju', deset je sati, a 'njih' još na vidiku nema. Radnog li vremena, Gospe moja! Doduše, jučer, do kasno u noć imali su uzajamno 'ribanje i ribarsko prigovaranje' pa je nekima, možda i pogani jezik od kokodakanja natekao!

Osim toga dame moraju popraviti svoj očaravajući 'make up', frizuru ili poput naše Mare navući novu 'modnu obleku' a gospoda poput brata-Kaina, valjda su potegli malo više u jeftinoj saborskoj menzi pa se još uvijek trijezne…..rasolom od kiselog kupusa!

Opet, tko zna, četvrtak je, možda su neki uzeli i malo proooo-duženi (f)vikend, lijepo je vrijeme a do Titovih Brijuna je daleko: državni gliser vrijedne dužnosnike čeka!

A ni tema jutros nije bogznašto, nekakve marginalne gluposti oko poljoprivrede i zaštite od nepogoda, tako nešto, ma, tko to grebe! Pa, 'gospodo' saborski zastupnici, trebalo bi vas kazniti mjerom koju jedino razumijete, 'po džepu', oduzimanjem barem jedne podebele mjesečne plaće da dođete k pameti, jer:

Vi ne radite za dobrobit prevarenog puka koji vas je izabrao na svoju žalost i sramotu!

Ponašate se poput kokošiju u bučnom kokošinjcu optužujući jedni druge kako je svako jaje koje ste snijeli ustvari mućak-produkt vašeg jalovog truda u borbi za interese naroda u čije ime bespotrebno i kokodačete! Elem, nakon jučerašnje burne sjednice u prepunoj dvorani, naslušali smo se svakojakih optuživanja, koja sasvim dovoljno govore o invalidnoj kulturi 'časnih sabornika'.

A jutros, na raspravi o posrnuloj nam poljoprivredi saborske klupe zjape neodgovorno prazne. Čak su se i kamermani 'nacionalne' dalekovidnice ustručavali snimati Sabornicu u 'gro' planu, kako bi od očiju očajnih građana barem skrili tu sramotu totalne nezainteresiranosti narodnih deputata u njihovoj farizejskoj 'borbi za bolji život hrvatskih građana'!

Klupe su jutros prazne upravo simbolički, prazne poput praznih saborničkih glava u kojima i nema ništa drugo doli bezvrijedne politikantske slame po kojoj se mlati samo onda kad su u pitanju skupe fotelje koje ama baš ničim nisu zavrijedili.

Da, da, odavno su ti 'časni ljudi' nečasno dezertirali od borbe za interese naroda kojeg su ostavili na cjedilu gledajući samo svoje osobne interese.

Uistinu, jako dobro etiketiraju jedni druge adekvatnim epitetima ….dezerteri, kriminalci i veleizdajnici, svejedno s koje strane te riječi dolaze ili na koga se odnose: na trenutnu 'poziciju' ili jednaku joj 'opoziciju'!

Takvi epiteti su bili jedina prava istina koju smo jučer čuli u primitivnoj raspravi rigidne uličarske subkulture, koju ni 'gosti' na galeriji nisu bili u stanju do kraja poslušati a kamoli gledatelji 'nacionalne' dalekovidnice, koji taj kokošinjac iz svog džepa plaćaju!

 

damir kalafatić