Jaca izdala 'svoje' branitelje!?

Pin It

Protesti glede Tadićeve posjete Vukovaru stižu sa svih strana a posebno sa strane skoro svih braniteljskih udruga; uzalud! Uzaludan je bio i vapaj protivljenja onih koji su stvarali i stvorili ovu našu državu-vukovarskih veterana; čak je i Katolička crkva ostala nijema na njihovo očajničko pismo; sramota!

Evo o čemu se radi:

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara zatražila je intervenciju Hrvatske biskupske konferencije zbog dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. «Pomognite da naša žrtva i žrtva onih koji nisu s nama ne bude uzaludna, ne dozvolite da se relativizira stradanje hrvatskog naroda i da se ne zaboravi da još 1011 ljudi, božjih stvorenja nije pronašlo svoj počinak i vape za pravdom do Neba, jer je jedina njihova krivica bila što su bili Hrvati», navodi se u pismu koje je početkom tjedna upućeno HBK. A danas još jedna 'radosna vijest' iz 'kabineta' tice-Kosorice, dojučerašnje brižne ministrice upravo tih istih branitelja:

Takozvani povijesni posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru ipak neće proći bez Jadranke Kosor. Iako prvotnim predsjednikovim planom nije bilo predviđeno, Kosor će u četvrtak ipak stajati 'šotobraco'(rukom pod ruku) s Ivom i Borom prilikom njihovog susreta sa predstavnicima vukovarskih udruga zatočenih i nestalih građana.

Uključivanje tice-Kosorice definitivno je dogovoreno u posljednji trenutak, na zatvorenom susretu u četiri oka između 'Jace' i 'Lignjuna' održanom na Pantovčaku, danas u ranu zoru.

Vjerojatno joj je bljedunjavi Ivo zaprijetio: ili ideš sa mnom ili ću tražiti tvoju ostavku….a možda ga je, jadnog kakav je, i strah od reakcije PTSP-branitelja!

Bilo kako god bilo, sada bar znamo na čemu smo, ako ništa drugo sad se vidi 'ko je koga izabra'….oboje u istu rožinu pušu!

Pade mi napamet jedna pjesmica koju smo kao djeca često pjevali u proteklom, Titovom režimu:

Biraj Jaco, biraj birat ćeš, da vidimo koga ćeš.

Ova cura bira para, da vidimo dali valja.

I rešeto srce ima, Boro nam se sviđa svima.

Obadvoje bor zeleni, vjenčali se do jeseni.

Igraj Jaco ne stidi se, pomrčina ne vidi se.

Ajd' u kolo iz kola, igra vam je gotova.

Naša Jaca ka' prilika, аГ je ljuća neg' paprika…..

Nakon što je Jaca izabrala lepog Boru, obadvoje šire bratske ruke u šporki obraz se ljube a hrvatski branitelji uglas zapjevaju:

Izabrala tuka benu, pa je voda po terenu.

Izabrala guska rodu, pa je voda po narodu.

Dodao bih samo:

Tko nas izda taj je velika zvizda, sram vas bilo OBADVOJE!

dk.