Skoro će izbori, za 'koga' glasovati?

Pin It

Jasno, ovaj put se ne 'radi' o predsjedničkim nego o parlamentarnim izborima koji su za domoljubni hrvatski narod itekako 'sudbonosni'. Tim više što je aktualni predsjednik, doduše zaleđenog SDP-članstva, otvoreni 'podupirač' oporbe.

Njegovu očitu stremljenju 'jugosferskim' asocijacijama 'regiona' netko bi se trebao 'muški' suprotstaviti!

Doduše, premijerka je već nekoliko puta bila s njim u tobož' žestokim sukobima, koji su u kratkom vremenu završili njenim uzmicanjem odnosno kapitulantskom 'pomirbom'. Sjetimo se Kosoričine, doduše-samo za javnost, oštre prijetnje predsjedniku zbog (evidentnog!) kršenja Ustava nakon onog 'pokajničko-izdajničkog' bulažnjenja u Sarajevskom parlamentu!?

Veoma brzo 'hrabra' je premijerka dobila 'po zubima' kontra-prijetnjom predsjednika u vidu moguće joj abdikacije te je u strahu za fotelju promptno i zašutjela; 'tresla se brda rodio se miš'!

A najnoviji u nizu, inscenirani je sukob oko 'optuženičkom mukom iznuđene' Polančecove izjave koja je oporbenjacima (svakako i samom Josipoviću?) dobro došla u permanentnoj destrukciji vlade. Ova farsa 'žandari i lopovi' nesumnjivo je izvedena u stručnoj režiji poznatog 'taekwondo-fiškala', člana Čačić/Pusić-Mesićeve (anti-)Hrvatske, (ne-) Narodne Stranke, HNS-a.

Odrješiti zahtjev predsjednice vlade za hitnom sjednicom VNS-a predsjednik je nonšalantno minorizirao te prolongirao na njemu odgovarajući termin, 30. svibnja, ne bi li još jednom svoju 'milu' premijerku politički ponizio i dokazao svoju sklonost 'demokratskom odlučivanju'. Razlog tomu su njegove neodgodive državničke obveze glede eu-lobiranja na Sjeveru Europe…..Finskoj, Estoniji i nazočnosti važnom 'summitu' u Poljskoj(čiji je predsjednik nedavno i bio u Hrvatskoj!?).

Mo''š mislit kako su ta 'filo'-turistička putešestvija važna!?

Rekao bih jednako važna kakva su bila i Mesićeva desetgodišnja tumaranja svjetskim meridijanima i paralelama, uzduž i poprijeko Zemaljske kugle!

Usporedbe radi, suveren najbogatije europske zemlje, norveški kralj Harald V.(zbog štednje!?)-odlukom norveškog parlamenta(?)-limitiran je tek na dva putovanja u inozemstvo, godišnje!

A 'naš CRO-kralj', ove financijski 'sjebane' države, u jednom-jedinom ino-izletu prekorači godišnje limite suverena prebogate kraljevine Norveške; ma, bravo!

Očito, premijerka nema dovoljno snage, lukavosti i odlučnosti da 'sukobe' istjera na čistac, do kraja, pa svaki takav P(olitičko)P(romidžbeni)-sukob završava njenim političkim porazom, debaklom!

Ni njene izjave kako se HDZ vraća Tuđmanovim stečevinama nisu ništa drugo doli promidžbena farsa uoči parlamentarnih izbora u svrhu animacije izborne baze. Tim više što Kosoričinu vladu na vlasti 'infuzijom pragmatične politike' održava koalicija s Pupavčevim SDSS-om; narod bi to lijepo opisao: 'ljubav kroz kamiš od lule'!

A koliko smo blizu 'jugosferi' Zapadno-balkanskog regiona svjedoči i aktualni summit regionalnih tužitelja na Brijunima na kome sudjeluju, među ostalim i:

…..Tužiteljstvo BiH, pa Federalno tužiteljstvo BiH, pa Republičko tužiteljstvo RS (Republike Srpske-bez znakova navoda?), pa čak i Tužiteljstvo Distrikta Brčko…..!?

Marginalizirani Hrvati iz 'Konfederacije' Bosne i Hercegovine ne spominju se niti nazivom, njih nema 'ni od korova' jer oni, valjda, i nemaju nikoga za ništa tužiti. U toj, susjednoj nam kvazi-državi oni su tek 'stranka' koja sjedi na optuženičkoj klupi pa svoj prestižni titular «konstitutivnog naroda», ta, uistinu hrvatska manjina u 'Bosni' može slobodno 'okačiti mačku o rep'!?

Usput, grupa bosanskih Hrvata, grupa Praljak, upravo očekuje presudu koja će biti jednako drastična kao i za Gotovinu i Markača s nesagledivim posljedicama za hrvatski narod u cjelini; bit' će to po Haagu još jedan zločinački poduhvat 'genocidnog hrvatskog naroda', ovaj put u cilju 'komadanja Bosne i Hercegovine'!Na tom brijunskom summitu nazočio je i naš državni odvjetnik, Mladen Bajić, koji je svakako pohvalio srbijansko-haašku, bizantinsku nagodbu glede 'senzacionalnog' uhićenja đenerala Ratka Mladića: pravda je spora ali dostižna! Doduše, treba priznati da je Bajićev DORH odnosno hrvatska pravda bila osjetno brža, efikasnija i kooperativnija od srbijanskog 'tužilaštva' a evo kako i zašto:

Opće prihvaćena 'Šeksova' doktrina: 'locirati, identificirati….' polučila je brzi učinak još 2005.g. pa je nakon tog uspjeha HDZ-premijera, Ive Sanadera u suradnji s MI-6, engleskim špijunima, i glavni hrvatski tužitelj Mladen Bajić, SDP-ov favorit, mogao biti zadovoljan…pogotovo gledajući s ushićenjem njezin dokumentarno-'narcisoidni' film: 'Carlina lista'!

Prisjetimo se:

Posebno je zanimljiv dio filma koji prati napete trenutke u Luxembourgu, gdje je o ocjeni Carle del Ponte ovisilo hoće li EU konačno otvoriti pregovore s poslušnom Hrvatskom.

Scena iz filma:

«Carli del Ponte zvoni mobitel. 'Evo, Sanader', govori Carla svima i odmah se javlja. Pričaju na talijanskom.

Ubrzo je dogovoren susret i del Ponte dolazi u hotel Novotel, gdje je ozarena lica-zbog uspjeha u lovu na Gotovinu-čeka hrvatska 'politička elita', redom: Ivo Sanader, Kolinda Grabar-Kitarović, Hido Biščević i Mladen Bajić. Sanader i del Ponte povlače se u zatvorenu sobu i potajice razgovaraju u četiri oka. U sljedećem kadru del Ponte ulazi u zgradu gdje su čelnici EU, a na vratima je dočekuje Javier Solana.

U hodu pričaju potiho i čuje se samo Carlino: 'Croatia is OK'.

Del Ponte, koja je od Sanadera i Bajića dobila garanciju da je Gotovina lociran(i identificiran!) na Kanarskom otočju i da se sprema uhićenje i transferiranje u Haag, promptno je dala ocjenu pune suradnje Hrvatske s Tribunalom...»

Dan nakon premijere Carla del Ponte je ocijenila da sluganski poslušna 'Hrvatska' može biti uzor po kojem bi Srbija trebala provesti akcijski plan za uhićenje Mladića….

Bilo je to u studenom 2005.g., prije 5,5 godina, Gotovini su pri večeri na Kanarima, za razliku od Mladića, stavljene lisičine na ruke i odmah je bez ikakvog saslušavanja pred sudom ali čelikom okovanih ruku, teretnim zrakoplovom 'Šeksovski transferiran' u zatvor Scheveningena!

Krvnik Škabrnje i Srebrenice, Ratko Mladić bio je na platnom spisku srbijanske JNA sve do 2002.godine a sve do studenog 2005.g. uredno je primao mirovinu od iste 'Institucije' dok je Gotovini hrvatska vlada uskratila mirovinu a Dunja Gotovina je u MORH dobila i otkaz….kao supruga 'ratnog zločinca'!?

Dakle, za razliku od 'politički zaštićenog' Mladića Gotovina je poput progonjene zvijeri(već od 2001.g.) bježao ali primarno od progona hrvatske 'političke elite', kako SDP-ove tako jednako i od HDZ-ove koja ga je na kraju i 'transferirala' u Haag.

To se u narodu može nazvati jedino (vele-)izdajom 'podlih kurvinih sinova'!

I još nešto:

Upravo u svezi s tim a u 'svojoj' knjizi 'Lov: Ja i ratni zločinci', Carla del Ponte tobože citira neimenovanog kanadskog tužitelja koji je navodno rekao:

«Srbi su kurvini sinovi, dok su Hrvati podli kurvini sinovi!»

Ako je mislila na političku 'elitu' Hrvatske nakon dolaska Mesića na vlast, dobro je mislila a ni danas, nakon desetogodišnje 'demokracije' haaškog krivokletnika, nije ništa bolje; 'podli kurvini sinovi' samo postadoše za nijansu još podlijima i perfidnijima nego što su bili!

A za takve nećemo glasovati, zvali se oni 'lijevi' ili 'desni' jer i jedni i drugi su se 'prokurvali', bave se sami sobom a svoj narod, svakako njegov domoljubni dio, već davno su izdali za 'mrvice kruha ispod bogate europske trpeze'!

Glasujmo stoga za Hrvatski rast, HRAST!

damir kalafatić