Tadićeva posjeta Vukovaru je...

Pin It

1.-službena? 2.-neslužbena? 3.-državnička?

Slušam jutros predsjednikova savjetnika za 'vanjsko-političku trgovinu', Joška Paru, umreženog na radiju 'Zagreb No 1', pa mi dođe kao da ga Tarik Filipović 'ispovijeda' na kvizu 1:100.

Zbunjeni Joško se pred mikrofonom mota, frflja, zapliće, zamuckuje pa ni sam ne zna što bi odgovorio(-koje bi dugme pritisnuo) a nema ni 'džokera' da mu pomogne u točnom odgovoru; nema ni publike!

Bizarno, zar ne, ni savjetnik predsjednika ne zna karakter Tadićeve posjete, pa, možda zna Međunarodna zajednica, EU, šugavi Englezići, tko li!?

Izgleda na koncu da je posjeta Bore Tadića ipak čisto privatne naravi(dakle, moguće i turizam žrtvoslovnog tipa?), jer se, eto, neće svirati državne himne ('Bože pravde'…?) niti će biti postrojavanja počasnog bataljuna hrvatske garde osim koje tisućice prisutnih, što policajaca, što 'demokratskih udbaša' u civilu; baš lijepo!

Ako je ta nebulozna i sračunato provokativna Tadićeva posjeta tek privatne naravi znači da će i Kosorica s Josipovićem isto tako privatno doći na krvlju natopljenu 'Ovčaru' te zajedno s lepim Borom upriličiti jedan trivijalni, 'ugodni razgovor naroda slovinskog'.

Bio bi to, dakle, pravi prijateljski piknik-teferidž, valjda, uz slasni fiš-paprikaš na okupiranoj Šarengradskoj Adi!

Naš pametni hrvatski narod bi odgovorio:

Nije ni jedno ni drugo ni treće a ni četvrto, odnosno 'nije drek nego se pas uneredio'….i to baš na 'Ovčaru', sram ga bilo!

A lijepo im je, obadvojici-Bori i Ivi, veliki humanist Slobodan Lang napisao, između ostalog:

«……Ni jedan od vas nije samostalno u dosadašnjem životu stekao moralno pravo da rješava terete prošlosti. Gospodine Josipoviću, vi niste ni branitelj, ni žrtva, pa zato i olako a nedopustivo predlažete odustajanje od hrvatske tužbe protiv Srbije. Gospodine Tadiću, vi niste ustali protiv srpske agresije kad je provođena, a danas do najveće dubine vrijeđate sve Hrvate i cijelu Hrvatsku nazivajući vojno-redarstvenu akciju Oluja zločinom. Ovakvo pravo nijedan niste stekli niti svojim radovima kao stručnjaci…..»

Dovoljno je samo ovo pročitati pa se s punim opravdanjem upitati:

Kakav to 'moralni obraz' ima bizantinac Tadić pa na 'Ovčari' hrvatskom narodu prodavati 'muda pod bubrege' a pri tom taj isti narod držati zločinačkom organizacijom; 'Oluju' kvalificirati 'zločinom koji se ne sme zaboraviti' i uz to još, svojim javnim istupom prejudicirati haašku presudu heroju Domovinskog rata, našem Anti Gotovini!?

Pročitajmo:

«Za Srbiju je važno da Hrvatska u Haag dostavi sve dokumente vezane uz optužbu protiv Ante Gotovine. U njegovu slučaju riječ je o teškim ratnim zločinima nad Srbima i bilo bi loše da Hrvatska ometa proces i otkrivanje pune istine time što se dokumenti ne dostavljaju sudu»- u veljači og. rekao je Josipovićev prijatelj, srbijanski predsjednik Boris Tadić u intervjuu za beogradsko 'Vreme'.

S druge strane kakav to 'moralni obraz' ima bljedoliki doktor prava, Ivo Josipović, pa 'legitimno' primati u goste čovjeka koji javno i neoprostivo vrijeđa 'njegov' narod i naš Domovinski rat a sam licemjerno tvrditi, ove godine-petog kolovoza, kako su dani 'Oluje' bili dani hrvatskog ponosa i slave….a oslobodilačka mu je akcija, 'Oluja', bila čista poput suze; rigidni farizej!

Da, da i jednom i drugom, i Josipoviću i Tadiću, obrazi su tvrđi od sirovog seljačkog opanka….ako obraze uopće i imaju!

I na kraju još i to, sujetni pravnik, Ivo Josipović je duboko povrijeđen Langovim pismom pa prepotentno odgovara kako on 'vodi politiku koja ima legalitet i legitimitet politike za koju je uvjeren da je u najboljem interesu Hrvatske'. A jedino što je legitimno i legalno u toj 'Josipovićevoj politici' je legitimitet laži i licemjerstva, 'laže kad zine', danas govori jedno a sutra drugo, laže sami sebi i 'svom' hrvatskom narodu….jer to što on, i kako govori, figurativno rečeno: ne bi ni 'pas s maslom pojeo'!

-Stoga, okanite se grobova pobijenih na OVČARI, vaše politikantsko preseravanje neće pomoći majkama da obrišu suze za mučki ubijenim sinovima, niti će pomoći djeci da zaborave svoje zvjerski pobijene očeve.

Tražite negdje drugdje legitimitet vaše licemjerne politike 'za dobrobit svojih naroda'; rane hrvatskog naroda još su uvijek otvorene.

Upamtite jedno i zauvijek:

Hrvatska se branila od barbarskog, srbijanskog agresora, Tadićevih sunarodnjaka i domaćih kvislinga….nikoga nikad nije napadala!

damir kalafatić