Put u EU Hrvatsku vodi preko Remetinca!!!

Pin It

Trenutno je glavna tema politike u širem smislu riječi pitanje hrvatskog pristupa EU odnosno stav Europske komisije o napretku Hrvatske čije izviješće smo dobili upravo ovih dana. Doduše, a to nije prvi put, mišljenja su podijeljena; premijerka je oduševljena za razliku od pravdoljubivog predsjednika koji 'traži dlaku u jajetu'; pa pogledajmo u čemu se to njih dvoje razilaze:

Premijerka Jadranka Kosor, ozarena lica, tvrdi da je izvješće EK za Hrvatsku itekako povoljno, pa kaže:

«Ovo je najbolje izvješće ikada o napretku RH. Hrvatska pokazuje napredak apsolutno u svim područjima. To je ono što je važno i što pokazuje da je Europska komisija prepoznala naše napore i veliki posao koji smo do sada obavili». Eto, to je izjavila nimalo zbunjena premijerka u utorak navečer novinarima nakon sastanka sa šefom Delegacije Europske unije u RH Paulom Vandorenom u Banskim dvorima.

S druge strane predsjednik ove iste države Hrvatske, Ivo Josipović ima svoje viđenje glede tog istog izvješća, on je u neku ruku pomalo i euroskeptičan, jer:

'Za Hrvatsku je nepovoljno što se u tom izvješću Europske komisije još ne spominju nikakvi datumi zanimljivi za Hrvatsku te smatram da je to dokaz da još moramo mnogo toga učiniti'.

I nastavlja upozorenjem vladi: 'Ovu zadnju dionicu moramo/morate odraditi maksimalno koncentrirani. Bila bi tragedija kad bismo/biste, nakon dugog puta, propustili rokove i kad ne bismo ušli u EU najkasnije 1. siječnja 2013. Promašivanje tog roka značilo bi gubitak od milijardu i 200 milijuna eura'.

Ajme majko!

Međutim postoji i treće 'mišljenje', meritornog EU-povjerenika, iz kojeg bi se moglo zaključiti da je Hrvatskoj ostalo tek jedno jedino pitanje za pristup EU, pitanje svih pitanja a to je korupcija! Interesantno je to da ni 'Poglavlje o brodogradilištima' više nije zapreka jer na pitanje može li Hrvatska ući u EU ako i ne privatizira brodogradilišta, povjerenik Stefan Fuele je spremno odgovorio:

'Zašto ne. Bude li to u skladu s pravilima EU-a, apsolutno da.'

Dakle, bukvalno rečeno ostaje samo problem punjenja Remetinca s 'lopinama' a obzirom na njihovu aktualnu brojnost i asortiman to Hrvatskoj nije nikakav veliki problem; problem će jedino biti u nedovoljnom kapacitetu smještaja!

Stefan Fuele je veoma konkretan kad kaže da…

Europska komisija u izvješću o napretku (Poglavlja Pravosuđe)traži konkretne sudske presude za korupciju na visokoj razini(!), no ne navodi konkretne slučajeve. Fuele je objasnio da Komisija traži dokaze da pravosuđe funkcionira….

Iz navedenog se vidi da simpatični povjerenik Štefan Fuele očekuje ulov, ne nekakvih sitnih inćuna nego, krupnih riba koji bi bio uvjerljiv dokaz da je Hrvatska odlučna i dosljedna u borbi protiv korupcije. Pa, zašto Bajićev vrijedni 'Uskok' ne zaskoči odmah, primjerice Ivu Sanadera, danas nezavisnog saborskog zastupnika, koji je itekako bio zavisan upravo o novcu kojeg mu je u pilot-torbama nosio njegov rizničar, i to u njegovu vilu u Kozarčevoj….30 milijuna kuna prljavog 'keša'!? Pa, i hrvatski narod bi tim pravednim činom bio oduševljen obzirom da je upravo Ivo Sanader kumovao uhićenju našeg heroja, Ante Gotovine, i izdao hrvatsku državu sramotnim odricanjem od neotuđivog prava na ZERP!? A da Ivinim simpatizerima ne bi bilo krivo mogli bi u Remetinec delegirati i onog 'gangstera nad gangsterima' Radimira Čačića komu je i Ustavni sud RH presudio da je permanentno bio u takozvanom sukobu interesa….od kad' zna za sebe. Ili, Slavka Linića i Vojka Obersnela zbog evidentne pljačke 80 milijuna kuna u predmetu Riječke Tržnice!

Glupo bi bilo pritvarati onog žučljivog SDP-ovca, Nenada Stazića zbog ljetovanja na Šerbedžijinim Brijunima od pišljivih sedam kuna na dan!

A moglo bi se u Remetinec strpati i 'našeg bivšeg', Stipu Mesića pa nek' dokaže tko mu je to 'pozajmio' 1,9 milijuna kuna za kupnju luksuznih stanova s garažama u elitnom djelu Zagreba….Ivu Josipovića svakako ne iako i on ima 4-5 stanova u Zagrebu; pa, čovjek ih svojom čarobnom svirkom pošteno zaradio, zar ne!? U svakom slučju, izbor je uistinu neograničen.

Na koncu svi ti potencijalni uhićenici bi morali biti zadovoljni jer bi tim 'plemenitim činom-žrtve' itekako pomogli svojoj domovini u njenom pristupu EU!? Uostalom, u motelu-Remetinec veoma je ugodno boraviti na visokom civilizacijskom nivou. Pitali smo gospodina Tomislava Kralja, šefa Remetinca:

Koliko se često koriste bračne, i ine seks-pogodnosti?

Odobravamo ih do dva puta mjesečno po dva sata(Bože, super!).

Tražimo samo dokaz da je bračna/ izvanbračna seksi-partnerica punoljetna da ne bi bilo problema. S obzirom na to da imamo samo dvije prostorije za tu seksualnu namjenu ne može se odobriti više sati kako bi svi došli na red, zaključio je simpatični Tomislav Kralj.

Pa, što čekate….GOSPODO LUPEŽI, i zatvor je za ljude!

damir kalafatić