Vojo, Vojo....'četnički sroljo' !

Pin It

Da je laž ključni meritum srbijanskog domoljublja nije tvrdnja koja je potekla od mrskih im susjeda-Hrvata, ta 'naučna doktrina' potiče od Srba samih! A da je tomu tako potvrđuje i činjenica da su naši istočni susjedi prije skoro trideset godina za omiljenog pisca izabrali baš 'neumrlog' Dobricu Ćosića.

A nije on tek pisac, Dobrica je i ideolog i tvorac po zlu čuvenog SANU-Memoranduma od kojeg je srpska agresija i potekla. Planski je začeta 1986., nastavila se ratnohuškačkim govorom Slobodana Miloševića na Gazimestanu 1989.g., preko kninskih balvana u jesen 1990., itd., itd…..pa stigla sve do Vukovara i 'Ovčare'!

S puno strasti taj je srbijanski spisatelj, i vodeći politički ideolog Velike Srbije, 'oslikao' jednu veliku ljudsku manu, LAŽ, promaknuvši je u vrhunsku nacionalnu vrlinu imanentnu njegovom, srpskom narodu; za nevjerovat'!

Pa, pročitajmo zajedno tu bizarnu umotvorinu zapisanu u Ćosićevom 'umetničkom delu', 'DEOBE':

«Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.»

Slijedom svog ideološkog uzora, Dobrice Ćosića, i ovaj vukovarski, 'četnički sroljo', namjerno laže u provokativnom intervjuu svojem srbijanskom dnevniku, 'Politici', kad kaže slijedeće:

'Tadić i Josipović zajedno su s premijerkom Jadrankom Kosor primili i delegaciju Srba čiji su najmiliji ubijeni prije početka ratnih operacija na tom području(?). To je vrlo važno kada se razgovara o tome kako je počeo rat u Vukovaru, jer je dosada uvijek govoreno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji'!

Drugim riječima, Hrvati su bili ti koji su prvi započeli rat!?

E, moj 'sroljo-četnički', lažeš kad zineš, pa, prisjeti se krvavog Uskrsa na Plitvicama, 31.ožujka 1991.g., kad je 'pala' prva žrtva srbo-četničke agresije, hrvatski redarstvenik Josip Jović; dana kada je uhićen i tvoj veliki prijatelj Goran Hadžić-krvnik Vukovara, kojeg i danas Tadićev Beograd krije, negdje u Crnoj Gori ili u Srbiji zajedno s Mladićem!?

Ili, zar si, 'sroljo', zaboravio što se dogodilo 2.svibnja 1991.g. u Borovu selu nedaleko 'tvog' Vukovara kada je ne samo ubijeno nego i zvjerski masakrirano dvanaest hrvatskih redarstvenika a za taj zločin, do danas, poznati egzekutori ostadoše nepoznati i, jasno, nekažnjeni!

Bez obzira na protokol ni Vukovarčanin Vojo, ratni gradonačelnik, kao ni 'prota'-Milorad nisu imali, eto, moralne snage doći na 'Ovčaru' pa iskazati barem žaljenje za pobijenim žrtvama, doduše, po Josipoviću 'žrtvama bezumne politike'. A zašto ih je nemoguće bilo kada vidjeti na 'Ovčari' očito je iz navedenog Vojinog intervjua beogradskoj 'Politiki'…..

Pa njih obadvojicu 'strašno smeta' to što:

«Hrvatska strana stalno potencira da su iz bolnice na 'Ovčaru' odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje….a prema srpskim informacijama, u bolnici su bile (ustaške, nap. a.)oružane snage koje su se preobukle u bolesnike….», zajedno sa Sinišom Glavaševićem 'kojemu je kožu trebalo oderati', dodao bih!

Dakle, možemo zaključiti kako, i za jednog i za drugog, to nisu bile nevine/nedužne žrtve nego zločinci koji su zaslužili kaznu pa shodno tome nema ni potrebe odavati im ljudski pijetet, zar ne!?

Čudi nas ipak kako to da pravdoljubivi Ivo Josipović nije oduzeo odličje hrvatskom građaninu Vojislavu Stanimiroviću, kojim ga je odlikovao ratni mega-zločinac, Radovan Karadžić 1995.g. na Palama?

Ma, ne čudi nas više ništa, 'sroljo-četnik' najmanje, pa ću i završiti riječima s ovog portala…..dragog mi prijatelja ARJ-a:

«Gospode Bože, zašto nas Hrvate toliko kažnjavaš?

Zašto si nam poslije onog 'Ciganina-Predsjednika' poslao ovog 'debila YU-sipovića'?

Pa on je ili toliko naivan (kao Kalimero!) da ne shvaća s kim ima posla u Beogradu, ili je pak toliko blesav da mu je mjesto u domu za retardirane osobe!

Jer kako drukčije shvatiti čovjeka koji cijeli dan(u Vukovaru) ne može dokučiti podvalu Borisa Tadića??»

Uistinu, zar nije morbidno na kostima nevino pobijenih prikupljati političke poene za podilaženje demokratskoj Europi u koju ćemo i tako ući zajedno s Čosićevim lažovima, u balkanskom čoporu!?

damir kalafatić

 

post scriptum:

Svake godine djeca Hrvatske, djeca Vukovara izrade tisuću ždralova za žrtvu Hiroshime, jer Vukovar i Hiroshimu povezuje jednaka žrtva!

Pa evo ukratko zapis vukovarskog gvardijana Zlatka Špehara s posjete 'Otoku mira' u tom gradu koji je pretrpio jednake strahote razaranja:

«Ugledao sam i knjigu utisaka.

Upisao sam i svoje ime i ime moga Vukovara i moje Hrvatske: «Joannes Aurelius de Zapolya, princeps coronarius Croatiae - Zlatko Špehar, Vukovar Croatia: Neka Bog čuva čovjeka od čovjeka.»

Napustio sam Muzej s pomiješanim razmišljanjem i pobrkanom slikom svijeta. Nisam mogao više izdržati. U meni se čuo prasak bombe i paklena gljiva nad Hiroshimom kao i neprestana grmljavina srpskih granata, bombi i raketa nad mojim Vukovarom. Ne znam da li sam smio usporediti ove dvije tragedije: ipak, koliko god smo mali narod, proporcionalno smo podnijeli žrtve i podnosimo ih još uvijek: veliki Amerikanac se ne želi niti ispričati a kamo li zamoliti japanski narod za oproštenje.

To isto i mi u Vukovaru i Hrvatskoj osjećamo od Istočnih susjeda-Srba. Zlo se uselilo u njihova srca pa i nadalje siju sjeme zla po svijetu jedni, a drugi u svome krugu i po Hrvatskoj koja ih kruhom hrani».