'Četnički vuk' ni dlaku ne mijenja a kamoli ćud!

Pin It

Uvod: «Bio sam uhićen 25. srpnja 1991. godine, poslije čega sam pobjegao u moju Srbiju, gdje su me (nasilno?) mobilizirali i zadužili za zdravstvo. JNA-vojska me je 1. lipnja 1992. godine postavila za direktora vukovarske bolnice, a u politici sam od 1993. godine. U Dalju nisam bio 1991. godine niti sam ikada surađivao s Goranom Hadžićem (vidi sliku, onaj s četničkom bradom je Goran Hadžić!), kojega sam smijenio»-i danas besramno laže predsjednik filočetničkog SD -eS-eS-a, Vojislav Stanimirović.

Idemo dalje:

Dana 15. siječnja 1998., završila je mirovna misija snaga UN-a u hrvatskom Podunavlju UNTAES-a čime je, nakon višegodišnje srbo-četničke okupacije, završen proces mirne reintegracije toga područja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske. Cijeli državni vrh sudjelovao je ovih dana u Erdutu na skupu pod nazivom 'Budućnost istočne Slavonije Baranje i zapadnog Srijema 15 godina nakon Erdutskog sporazuma' kojim je ujedno obilježena i 15. obljetnica od potpisivanja Erdutskog sporazuma.

Dakako, veći dio tog hrvatskog teritorija imao je stravičan izgled spaljene zemlje a skoro stotinjak tisuća Hrvata, Slavonaca i Srijemaca, postali su višegodišnjim ratnim izbjeglicama diljem Hrvatske upravo zbog srpske odnosno JNA-četničke agresije. Spomenik Draži Mihailoviću uklonjen je iz Vukovara tek 1996.g., valjda, 'u znak dobre volje', pomirbe, međunacionalne tolerancije!?

Ono što je bilo uništeno brutalnom agresijom trebalo je, dakako, i obnoviti, od obiteljskih kuća, željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik, pa sve do potpuno uništene trafostanice u Ernestinovu. Stoga je država Hrvatska u tu obnovu uložila nemalih 13 milijardi kuna iz vlastitog (ali ni 'jednog dinara' iz srpskog) budžeta. A trebalo je i posijane srpske mine počistiti….kao što su četnici radili u Lovasu!

Predsjednik Josipović ni ovaj put nijednom riječju nije naveo ime agresora, krivog za sve te silne ratne štete u Podunavlju. On se kao i nedavno u Vukovaru služi nadomjeskom za agresiju upotrebljavajući nekakve imaginarne ali tendenciozne izraze poput 'bezumna politika' kako se, valjda, ne bi zamjerio 'nedužnim' žiteljima srpske nacionalnosti….kako bi, bijedni jadnik, izjednačio neizjednačivo: žrtvu i agresora.

On i opet ponavlja nedavnu vukovarsku 'bukvicu':

«Civilizacijski čin poklona žrtvama velikog zločina na Ovčari suočavanjem sa strahotom bezumlja(čijeg to?, nap. a.), politike isključivosti i riječima isprike predsjednik Srbije Boris Tadić i ostali sudionici tog susreta označili su početak kraja normalizacije odnosa Hrvatske i Srbije. Svi koji su sudjelovali u tom činu pridonijeli su jednom simboličkom gestom otvaranju završnog čina postupka pomirenja koji bi naše dvije države trebao učiniti modernim europskim državama koje svoju suradnju temelje na načelima ravnopravnosti, načelima zaštite međunarodnih prava te suradnje i razumijevanja.»

Ma, kakvu to 'tikvu pomirenja' s (nepriznatim) agresorom Josipović sadi, kao da nikad nije čuo onu narodnu:

Tko s vragom tikvu sadi o glavu mu se razbije!?

Da, da, svi koji su sudjelovali u tom činu farizejskog pomirenja označili su taj povijesni početak, svi osim nepomirljivog Vojislava Stanimirovića koji svoje viđenje istine bestidno iznosi beogradskoj 'Politici' otvoreno optužujući Hrvate da su prvi započeli rat a pri tom mišljenju tvrdoglavo ostaje i na svečanosti u Erdutu. Doduše, nakon njegova intervjua 'Politici' Josipović je s Pantovčaka 'oštro zaprijetio' Stanimiroviću nek 'pazi što govori' ali nije 'imao petlje' da mu to ponovi i u Erdutu…..u prljavo četničko lice!

Nije to učinila ni premijerka Kosor čiji je pragmatični interes održanja na vlasti, evidentno, daleko iznad nacionalnih interesa, ili, još tragičnije: Kosorica je 'progutala' Stanimirovićevu uvredljivu laž kako bi dobila koalicijske 'srpske ruke' u hrvatskom Saboru!?

Na kraju ipak jedna vijest koja eksplicite govori o tome tko je i kada započeo rat u Podunavlju:

Nakon nedavnog uhićenja petorice osumnjičenika zbog ratnog zločina, u Borovu Selu, jučer kao da je vladala potpuna amnezija, zakon šutnje ili stvarno nepoznavanje-prešućivanje činjenica o događajima od 2. svibnja 1991, dana kada je i započeo rat u Podunavlju….kojeg Vojislav Stanimirović namjerno prešućuje.

Podsjetimo se:

Vojno tužiteljstvo RH podiglo je još u kolovozu 1993. godine optužnicu protiv 51 osobe zbog zločina od 2. svibnja. Sudilo im se u dva odvojena postupka za najteži oblik oružane pobune, zakonski izjednačene s ratnim zločinom.

Postupak je tada bio razdvojen u dva djela, deset osoba osuđeno je na 20 godina robije, no nakon donošenja Zakona o oprostu 1996. godine, postupci protiv ostalih obustavljeni su, a 'osuđenici' pušteni na slobodu.

Među ovih pet, ovih dana privedenih u vukovarsku policiju nema osoba kojima se tada sudilo jer za isti zločin nitko ne može dva puta odgovarati!?

Komentirajući najnovija privođenja, mještani kažu da bi trebalo privesti polovicu srpskih mještana Borovog sela pa se pitaju kako to da je do spektakularnog uhićenja došlo ubrzo nakon posjeta Borisa Tadića Vukovaru, ali i ubrzo poslije izjava Vojislava Stanimirovića u beogradskoj 'Politici'.

Napominju i da je sljedećeg tjedna Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i možda na neki način, licemjerno kupovanje mira kod hrvatskih građana.

Pa, gospodo s vrha vlasti, ponašate se kao da ste zaboravili nedavnu prošlost, okrenuli ste leđa onima koji stvoriše nezavisnu hrvatsku državu, pa:

Ako sa vjetrom neki zvuk vas budi,

to kuca srce hrabrih ljudi,

i reći ću vam samo još jednu stvar,

ZAPAMTITE VUKOVAR!

Pa, neće nam beogradski para-psihijatar povijest pisati…povijest, koju bi i naša djeca (ili naši unuci) trebala učiti iz nekakvih srpsko-hrvatskih udžbenika!?

I za kraj:

Psihijatar Vojislav Stanimirović odlikovan je 1995. godine na Palama od ratnog zločinca, jednakog psihijatra, Radovana Karadžića odličjem za ratne zasluge u Podunavlju (sic!).

damir kalafatić