Ni 'lijevi' ni 'desni'....samo lijevi!

Pin It

Oporba, opozicija….Kako se saznaje iz pouzdanih medijskih izvora, Kukuriku-koalicija definitivno mijenja svoje neprilično ime u adekvatno: Bojkot-koalicija. Naime, nakon namjernog i sramnog bojkota posjete gradu-heroju, Vukovaru, odlučili su, veoma pro-aktivno, bojkotirati i glasovanje o državnom proračunu za iduću godinu.

A bojkot im je, izgleda, u krvi jer su bojkotirali interese ovog naroda i onda kad su bili na vlasti pa bezobzirno, tuđincu prodali mukom hrvatskog naroda stečeno 'srebro iz bakine škrinje'!

Bojkotirali su oni tada i povrat duga umirovljenicima, naknadu rodiljama…pune četiri godine svoje vladavine. Po svemu sudeći, ubuduće više neće ni sudjelovati kod 'mlaćenja prazne slame' u Saboru nego će bojkotirati i svoja dobro plaćena 'radna mjesta' pa će pro-aktivne amandmane dostavljati SMS-porukama po jeftinoj TOMATO-tarifi …barba Luki, mobitelom!

Za inat saborskoj sjednici glasovanja o proračunu, 'Kastavska grupacija'(SDP, HNS, IDS, HSU) ili 'Socijalistički Savez za promjene' održao je istog dana svoj 'Sabor u sjeni' premda je glavni KUKURIKU-anac odgovorni i profesionalni član onog drugog, legalnog Sabora na Markovu trgu!?

A mogli su, čisto promjene radi, umjesto Kastva izabrati i drugu, atraktivnu lokaciju-Pelješac/otok Mljet-pa organizirati 'Saveznu' udarničku akciju čišćenja naše lijepe obale od uvoznog smeća iz Albanije! Akciju je mogao voditi onaj terminator s autoceste, strojevima svojeg moćnog Coninga….jednako udarnički kao što je pokušao graditi Poticajne Stambene(POS-ne) blokove po Izraelu!?

Vlada/pozicija

Vlada će, elegantno kao i uvijek dosad, novim zaduženjima-inokreditom i domaćinskim obveznicama našeg duh(g)ovnog vođe-zakrpati budžetsku rupu/rupe a to će svakako vračati naša djeca i unuci; jadne im majke, djedovi i bake!

Jedan moj prijatelj ima veoma jednostavno rješenje glede duga, sasvim uopćeno: Svaki lupež koji je nešto ukrao neka to i vrati a ako je nešto mukte popio neka i plati….i stvar riješena!

Dakle, obzirom na trenutnu situaciju, kada je borba protiv korupcije dostigla svoj maksimum, Vlada bi trebala razmišljati o pragmatičnom prijedlogu da dosadašnje 'pozicijsko' sjedište prebaci iz raskošnih Banskih dvora u skromni Remetinec, zajedno s pratećim službama, tajnicima, predstojnicima i honoriranim savjetnicima. Time bi se postigle i velike uštede glede troškova učestalog prijevoza pod eskortnom pratnjom-'tamo/vamo'-, a i Uskok bi mogao u Remetincu otvoriti svoju represivno-ucjenjivačku filijalu u suradnji s Županijskim sudom tako da 'sve raspoloživo' bude na jednom mjestu:

Istraga, kazneni postupak, sudska odluka i 'pritvorenički' boravak!

Lijepo je to što su svi dosad pritvoreni lopovi otvorili dušu i priznali svoju otimačinu ali i očitovali veliku spremnost u kooperaciji s istražiteljima. Bukvalno rečeno, dojučerašnji veliki stranački i 'ini' prijatelji/ce postali su promućurni denuncijanti:

Oni bi ne samo dojučerašnje kolege nego i rođenu mater prijavili samo da spase vlastitu kožu; da im se udijeli 'zaslužni' oprost-novokomponovanom pravosudnom Opros(t)nicom!

Doduše, ostalo je jedno krucijalno pitanje: gdje je taj silni novac kojeg su bezobzirno 'maznuli' svome narodu, poreskim obveznicima i umirovljenicima?

Stoga s nestrpljenjem očekujemo brz ishod Uskočke istrage, hitno oduzimanje lopovlukom stečene imovine, i njenu prodaju; kako ne bi ti isti lupeži i ovaj put svoj lopovluk materijalno prebacili i na naša leđa-zamrzavanjem ionako mizernih penzija, do daljnjega!

Žalosno, u ovoj zemlji stvarno i nema podjele na 'lijeve' i 'desne', ostadoše uistinu samo LIJEVI!

damir kalafatić