Kroz kapljice kiše

Pin It

Uskoro će evo, i opet nekakvi izbori. Moja dobra i poštovana prijateljica Jasna je o strategiji "plavih", odnosno HDZ-a, već napisala sjajan komentar, koji u potpunosti razotkriva plitkoću i omalovažavanje koje prema hrvatskome Narodu pokazuju trupine iz HDZ-a, koje mimogred, na ovim sljedećim kao izborima - kao nastoje "pobijediti" SDP:

"gotovo je nevjerojatno da od 200-tinjak članova hdz-a nitko, ali baš nitko ne može smisliti ništa pametnije osim tog ofucanog rasipanja glasova."

Njen komentar pogađa izravno u srž bahatosti koju iskazuju "plavi" i "crveni" danas u slobodnoj Hrvatskoj, ali ono što je tragično je to što im to uspijeva već 21 godinu zaredom.

Jer kad HDZ u "bitku kreće" tim načinom, potpuno je jasno koliko je njima "pobjeda" ili "gubitak" ovdje irelevantan, i nevjerojatno je tužno kad čitavu taktiku, "program", i svoje umne dosege "plavi" pokazuju na tako omalovažavajući, nehajan, podcjenjivački i jednostavno - kriminalan stav.

Iz te se retorike zapravo iščitava kako njih niti za budućnost Hrvatske, niti budućnost hrvatskog Naroda niti najmanje nije briga.

Iz te retorike upravo vrišti poruka HDZ-a čitavome hrvatskom Narodu: "Svejedno nam je. Pobijedili ili ne, mi ćemo se dogovoriti. Mi ćemo fotelje rasporediti, ministarstva ćemo razdijeliti, općine raskusurati, milijune ćemo zgrtati, vas ćemo stoku gaziti, i užičko kolo ćemo zajedno plesati".

Izazivam ikoga tko može neka me razuvjeri, pogotovo sada, kad antife, orjunaši i četnici još tek tu i tamo, reda radi, podvrisnu na ministra Hasanbegovića za kojega im plenki samo što već nije kod javnog bilježnika potpisao obećanje kako "leti", a na ostale se ministre uopće niti ne obaziru.

Neka me netko molim vas razuvjeri kako "dva krila iste ptice" u ove izbore ne ulijeću skladnije nego ikada, te kako im se stražnjice već ne pripremaju za 4 godine udobnog smještaja u gnijezdima pod zlatnim kavezima.

Neka me netko molim vas uvjeri kako spisi za prenamjenu dojučerašnjeg nacionalnog parka već nisu pripremljeni, te kako taj park uskoro neće dobiti novo "ponosno" ime lovačko društvo dedinje, u kojemu će se "obična divljač" prepustiti na milost i nemilost lovačkom turizmu "sa ljudskim licem", a dojučerašnje će se pse čuvare u kavezima prevesti divljim svinjama u osvetničkom pohodu.

U nekom normalnom narodu, sa mrvom samopoštovanja i razuma, pa samo jedna jedina sramotna rabota kao što je prihvaćanje peterostrukog "agenta" prdometa natrag u HDZ - pa samo to bi bilo dovoljno za proglasiti smrt političke stranke - i to samoubojstvom pucnjem u sljepoočnicu.

To bi u nekom normalnom narodu, sa mrvom pameti, bilo jasno i nepovratno gaženje svakog morala ili načela, čisto i nepatvoreno - beljakovsko prostituiranje nakon kojega nikome budnome ne bi smjelo niti na pamet pasti glasovati za takovu stranku.

Narod sa imalo znanja, instinkta za preživljavanje, sposobnosti za racionalno razmišljanje koje seže dulje od jednog dana u budućnost - takav bi narod odmah rukama i noktima počeo kopati tražeći nešto drukčije, neku stranku koja Hrvatsku i njen narod poštuje ma barem koliko crno pod noktom - nakon manikure.

I našli bi je. Našli bi barem Koaliciju HSP-HČSP-ABH-Obiteljska stranka, koji imaju i odlične neovisne kandidate,  ako ništa drugo.

To bi napravili pripadnici bilo kojeg drugog naroda, nesputanog nekim davnim luđačkim košuljama, i bez "crvenih čipova" u glavi.

To bi napravili pripadnici bilo kojeg naroda koji svoju nemoćnu djecu pretpostavljaju sebi samima, i kojima strah od toga kako će im djeca u budućnosti biti robovi na golim otocima predstavlja veći strah od toga hoće li njihove komforne stražnjice sutra imati novca za pivo, kavu, ili za rezervni mobitel.

Iz moje perspektive, najveće štetočine današnjoj Hrvatskoj i hrvatskom narodu prebivaju u umovima onih koji u Hrvatskoj žive, ali više od Hrvatske preziru jedino sami sebe.

To su današnji partneri orjunašima, popularno zvani antifama, i koji kao takvi glasuju zajedno sa četnicima i jugoslavenima, za SDP.

Katastrofalne politike svih dosadašnjih vlada iz zbunjenih i povodljivih stvorili su već malu vojsku takvih ljudi s posebnim potrebama, i ako nastave trovati djecu neometano, srbijanci će dobiti ono što su predvidjeli: "Hrvati će u miru izgubiti sve što su dobili u ratu".

Jer ako stvari nastave biti ovakve, onda će nas tko zna koliko glasova tih neartikuliranih zombija i opet gurnuti u neslužbenu koaliciju plavo-crvenih jugoslavena, i to sa dva brusellska blizanca na "suprotnim" stranama ovaj put.

 

Darijo Strehovac - Streh