Još jedno pitanje

Pin It

Kad lignjun govori o tome kako radi za "dobrobit Hrvatske" - Je li za dobrobit Hrvatske dovoditi kao turista vrhovnog četnika u Hrvatsku, na teret hrvatskog proračuna, sa obveznim silnim osiguranjem hrvatske policije na dan na koji bi ta policija možda bila potrebnija Splitu?

Jer kad četnici vele kako je ovaj "poset" brižno isplaniran, misle li možda na to kako na taj isti dan uz svog lidera tadića dolazak najavljuje i vojska njegovog četničkog podmlatka, sa porukom: "Zapalit ćemo Split"?

Znači nećemo se varat, već idemo reć istinu: četnik tadić dolazi sa figom u džepu, kao podrška četničkoj bandi koja najavljuje rušenje i paljenje Splita; pljunuti na hrvatske žrtve, te istovremeno diverzijom odvratiti barem polovicu hrvatskih redarstvenih snaga na potpuno drugi kraj zemlje od onoga gdje se očekuje utakmica visokog rizika.

I još jednom u susretu "ivo lignja - čedo tado" - ivo lignja je odostraga dobio još jedan gol, niti ne shvaćajući kaj mu se dogodilo sve do samog kraja, iliti - "dok mu nije ušo do balčaka". Isto kô kad je na prošlom susretu kao agnostik ostô kô popišan stajat usred pravoslavne crkve, pitajuć' se: "kako se ovo dogodilo"?

Ovakove ulizice nikada u našoj dugoj povijesti nisu vladale Hrvatskom; jer namjerno rušiti svoje, samo kako bi se dodvorilo Dušmanu, nikada se do sada nije dogodilo.

I još govoriti kako je to u "interesu Hrvatske"...?

Zanima me hoće li mediji, ako srbijanska gamad fakat ostvari svoje prijetnje, poslije potegnuti pitanje krivca za žrtve, nerede, ako Hrvatska opet bude na CNN-u, sa radnim naslovom: "hrvatski huligani isprovocirali nevine srbijanske navijače, provociraju li Hrvati opet Rat"?

Ili će i za to biti krivi Splitski i ostali domoljubi koji će doći podržati svoj nogometni klub?

Ili ono najgore - hoćemo li na TV-u opet gledati kako hrvatska policija mlati hrvatske "huligane", pomažući srbijanskim "nevinim navijačima", samo kako bismo pokazali kako je u Hrvatskoj srbijanac uvijek vrijedniji od Hrvata?

Kad bi bilo pravde, i ivu lignju i čedu tadu bi se odmah na granici svezalo, stavile bi im se vreće na glave, i tako bi ih dovelo do bijele točke u četvrtak u 21.05 sati na Poljud.

A onda neka sudac zafućka za početak - susreta.

 

Darijo Strehovac - Streh