Krvavi sag

Pin It

Ove smo nedjelje razmišljali o nekoj novoj rubrici, u kojoj bismo objavljivati određene intervjue i otkrivali transkripte inače nedostupne stoci sitnoga zuba u Hrvata. Većina bi intervjuiranih osoba, kao i transkripata, snimaka ili fotografija ostala tek na inicijalima i neodređenog podrijetla; jer to bi bile stvari do koje bi većina izvora dolazila sumnjivim putovima, katkad možda i bez znanja snimanih ili prisluškivanih osoba.

Ali ne ide – to košta.

Košta novca kojega Dragovoljci i Branitelji, za razliku od šugoslavena, partizana i četnika – jednostavno nemaju.

Ali kad bi nam u pošti ili mailom stigao određeni sadržaj za kojega bi javnost bila zainteresirana, ne znam zakaj bismo se mi osjećali odgovornima, i to ne objavili.

Jer u Hrvatskoj je Sloboda Govora zajamčena stvar, u kojoj mogu uživati čak i oni sa čijim se stavovima ne slaže nitko doli njih samih, nije li?

Bilo bi zanimljivo isprobati kakav je to osjećaj prodaje duše; u svim ostalim "hrvatskim" medijima svakodnevno i sve više opravdavan zakonima ponude, potražnje, i sveudilj – veličine tržišta.

Jer fakat - kakav je to, na primjer, osjećaj ići srbijanskim helikopterom na "pevaljsku" gažu plaćenu desetke tisuća eura, recimo, znajući kako su i pilot i kopilot koji te prevoze vjerojatno sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, BiH, Sloveniju ili Kosovo?

Ali eto – (ne)srećom, ti piloti helikoptera za glumicu i pevaljku koju su prevozili do lokalnog četnika kojemu je dotična otišla "otpevati" koju "za dušu", nisu bili piloti u ona dva zrakoplova koja su tukli po našim gradovima, a koji su završili s projektilima u guzicama; nakon čega je odjeknuo onaj pobjednički uzvik Branitelja koji nikada iz ponosa Srca Hrvata izići neće: "Oba!! Oba su pala!!"

Svi, nažalost, znamo tragičnu sudbinu Branitelja koji je uzviknuo taj pobjednički krik; ali još je žalosnije kaj niti on, niti ijedan drugi sličan pokojni hrvatski vojnik dotičnoj glumici i pevaljki, kao niti 99% ostalih "hrvatskih" glumica i pevaljki – ne znače apsolutno ništa.

Bitan je samo honorar.

A zakon ponude i potražnje se zna - jer isto kako je svakoj kurvi što veći – to bolji, zakoni medijskog tržišta se i u Hrvata svom silinom predaju širenju određenih stražnjih mišićnih struktura, te se ritmičnim i elastičnim pokretima istih bez razmišljanja odriču hrvatskih Branitelja, Junaka i čitavog Domovinskog Rata, odnosno obrane od srbijanske agresije, za – koliko?

Dvije? Pet? Deset? Dvadeset? Koliko tisuća eura, zarađenih na krvi hrvatskog naroda?

Iz istih se razloga u Hrvatskoj nam više niti jedna domaća serija ne može snimiti bez barem nekoliko srbijanskih glumaca, dok se 5 ostalih "narodnosti", koje nam određuju program svagdašnji, u istima pojavljuju po nekom ključu – nama - stoci sitnoga zuba - nedokučivim, ali itekako prisutnim.

Jer kada ste zadnji put pogledali neku "domaću" seriju, a da uz hrvatske glumce; neke dobre, a većinom mediokritete, nije bila krcata glumcima iz srbije?

Situacija je u drugim granama hrvatske umjetnosti i kulture još i gora; jer zaista – pogledajmo fakat konju u zube:

- kad većina stoke sitnoga zuba u Hrvatskoj za najveću i najpopularniju nacionalnu zvijezdu prihvaća nekad jeftinu porno-glumicu koja se u srbiji izjašnjava kao srbijanka, u Sloveniji kao Slovenka, u turskoj kao janjičarka, itd.; te dok nam skoro sve igrane ili dokumentarne filmove snimaju gotovo isključivo yugoslovenski nastrojeni likovi prepuni Edipovih kompleksa, tatinih yugo-oficirskih nauka i mržnje prema svemu hrvatskome; dok su nam knjižare i ulični kiosci prepuni rola WC-papira u obliku "knjiga" nastalih na zaostalim pijanim švrljotinama na nivou seljačina "bez brkova", plavšićkinih klonova sa svinjama u seksualnim fantazijama, yugo-dezertera kalibra jednog podljudskog stvora tipa jergovića i sličnih stvorova; i dok je sve to debelo i masno reklamirano novcem hrvatskih poreznih obveznika – pa o čemu govorimo?

U svakom slučaju – bilo bi zanimljivo na jedan dan isprobati kakav je to osjećaj u duši onoga koji ju proda za "kesu" eura, km, ili dolara - koja im je već valuta najmekanija za brisanje sfinktera nakon guženja pred ljuljačkom u obliku – balvana; i predstaviti vam neke od IDOLA svekolikog hrvatskog pučanstva sitnoga zuba – u svjetlu u kojima oni nikako ne žele biti viđeni.

Po narodski rečeno – kadi bismo imali para, rado bismo vam predstavili neke stvorove koji bi se j**bali za velik novac, ali tako da im "ne uđe"; a vama na diskreciju ostaviti barem pokušaj pogađanja tko su oni, i kaj bi zaista trebali o njima i onome kaj predstavljaju misliti.

Jer činjenica je kako se većina hrvatskih glazbenika, glumaca, pjevača, glumica i svega ostaloga kaj preko prezimena tatica yugo-oficira i mamica tajnica dobivaju ogroman novac za dnevni "posao", svakonoćno u biti - j**bu za taj novac.

A za takovu se rabotu zna kojim se nazivom zove, te kako je to najstariji zanat na svijetu.

Ali O.K, JA velim. Koga zabole s kim i za koliko se oni j**bu tiojekom građenja svojih "karijera".

Ono kaj meni smeta je kaj oni i njihovi agenti usput na "hrvatskim" medijima objašnjavaju i uvjeravaju svekoliko hrvatsko pučanstvo kako je to – u redu?

I tu i opet dolazimo do vizionarskih riječi pokojnoga hrvatskog Velikana – Vlade Gotovca: - "oni iz Hrvatske žele napraviti zemlju ne od četiri "C", već od četiri "K": Kurvi, Konobara, Kuhara i Kriminalaca!!"

Pitate se tko su ti "oni"? Ako se morate pitati, zaboravite sve, i vratite se svome "red carpetu", simoni i severini, jer ništa bolje niste niti zaslužili.

Ja vas, na kraju krajeva, nemam pravo niti optuživati niti osuđivati zbog vaših načela ili nedostatka istih; loš ukus ili neukost; nepoštovanje vlastite Domovine ili proizvoljno suđenje meni i ostalim "budalama" koje su za vas krvarile – jer mi smo se hrvatski Branitelji u gadnim mukama izborili za vaše PRAVO na to kaj radite, na vaše PRAVO da nas pljujete, na vaša PRAVA koja vam srbijanci, da su nas pobijedili –sigurno ne bi dali.

Mi smo Ratovali i u krvi se tukli za ono u čemu vi danas uživate – izborili smo se za Demokraciju; a na vama je odluka hoćete li je očuvati, ili ćete yugo-gamadi iz SVIH stranaka u Hrvatskoj, te njihovim nalogodavcima iz srbije i preostalih službi dopustiti da vas vrate u ono njihovo vrijeme.

Vrijeme Duge, mračne, noći. Koju oni zovu svjetlo.

Svi vi imate pravo je**ati i biti je**eni; odluka sa koje ćete strane ljuljajućeg balvana biti je samo vaša.

 

Darijo Strehovac - Streh