I opet izbori

Pin It

Hej mazohisti, kako ste mi danas...?

Nažalost, neki me racku tjera čitat vijesti svakodnevno, kolko god to bilo autodestruktivno za mene. A vijesti u hrvata su najsličnije debilnom filmu kojega počnete gledati ne znajući kolko je debilan, i onda ga ne mrete prestat gledat jer vas zanima koja će se sljedeća kretenština pojavit na ekranu.

Al ipak, tješim se time kaj nisam „antifašist“, jer onda bih film proguto i poslije ga preporučivo drugima za pogledat.

„antifašisti“ imaju jedinstven pogled na svijet, fakat. Njima ni ševerinin najnoviji hitić ne ulazi u uho neopazice, ko nama „fašistima“. Znate to, kad usput čujete neki pjesmuljak pa se poslije živcirate jer ga se nikak ne mrete riješit iz glave? „Lako uđe u uho“, vele ljudi.

I uholaže – odgovorim ja.

Al „antifašisti“? Kod njih ni to ne ide tak. Oni za slične uratke misle kak su fantastične skladbe koju vjerovatno sklada sam veliki vođa yusipović - glavom, bradom i pipcima, uz tanjur manjih lignji na sirovo i ergelu dama noći koje već godinama pokušavaju nać ijednu jedinu kost u dotičnome.

Bez uspjeha, prirodno.

Jedino se tako mogu protumačiti salve aplauza koje sam veliki lignjun i njegova crvena svita, ili roštavi titov nepriznati i njegovi crveni komesari svakodnevno ispaljuju nakon svakog debilnog poteza najgore bande koja je ikada zasjela u hrvatski „časni“ sabor – esdepeja.

Ti maloumnici, čak niti uz sve te silnim novcem kupljene diplome, jednostavno ne kuže za koga im vraga recimo, taj vražji „ustaški“ Ustavni sud ko mutantnog žohara zdrobi svaku njihovu bolesnu umotvorinu koju oni nazovu zakon i plasiraju u stvarnost hrvatske patnje?

Pa se pjene.

A u zadnje vrijeme se fakat pjene.

Zamislite samo način na koji ti „fakultetski obrazovani“ stvorovi shvaćaju zakone u hrvata?

Najbolje će te to zamisliti ako u glavi stvorite sliku malog zokija koji u šaci stišće olovku i pokušava pisati neki zakon, pri čemu mu vrh jezika konstantno viri iz ugla usana.

Ako već ne zijeva i jezikom ne mlatara po muhama uokolo.

Ili, kako će te si najvjernije predočiti izraz ijednog „antifašista“ nakon kaj im Ustavni sud ocijeni bilo koji od njihovih prijedloga „zakona“, i baci im ga natrag promptno, sa debelom, crvenom, zaokruženom i uskličnikom popraćenom jedinicom u uglu papirčina koje su teškom mukom smislili?

Pa, najbolji opis izraza lica „antifašista“ (osobe s posebnim potrebama), nakon kaj ti bolesni i nakaradni prijedlozi koje su s mukom smišljali stignu do suda, a sud im to smeće vrati, će te si najvjernije predočiti ako pogledate dvije stvari:

Prva je ona legendarna scena iz filma „Good, bad, and ugly“.

Jer oni prvo od nevjerice problijede, kutevi usana im se trzaju, a oči im se šire ko kokoši odabranoj za sutrašnju juhu.

Onda im se naizmjence trzaju svi mišići lica, od onih oko očiju, sa zjenicama koje prekirivaju šarenice, pa sve do vena na vratu i čelu podjednako nabreklih od muke.

Sljedeći stadij zamislite tako kaj će te si predočiti gosn' hitlera na govoranciji pred mladeži velikog vođe, ili ako pri ruci nemate nikaj slično, predočite si „prekomandovanog“ „ministra“ jovanovića dok razmišlja o Hrvatima kao o narodu.

Jer tada im se usta stišću u crtu bez usana a zubi škrgutnu (kaj je najopasnije za her zokija, pošto lik nikad ne zna di mu je jezik), a oči im se stišću u u sitne proreze koje negiraju injekcije botoksa, pa čak i koju operaciju ministarskog nosića, i onda se događa ttransformacija u darwinove prijatelje bez kičme, ali sa puno pipaka.

Pigmenti kože im jednostavno polude, pa nakazno i bez ikakve koordinacije, psujući ustašku mater svim tim nacionalističkim rvatima, prvo poplave, pa pozelene, pa požute, itd... sve dok im iz sljepoočnica znoj ne počne prskati, i sve dok im se mentalni pigmenti ne vrate na prirodnu – crvenu boju.

Nakon kaj im epileptični napadi prestanu, i počnu se dizat s poda „časnog“ sabora ili neke druge javne kuće u kojoj su održavali „radni“ ručak i primili dobre vijesti sa Ustavnog suda, polako se pribiru i tihim, piskavim glasovima počinju siktati o osveti.

Osveti jednakoj onoj kao kad su „iz osvete“ „pošteni“ četnici poklali „nepoštene“ Hrvate u Srbu, kao „osvetu“ za ono kaj će „zločesta“ NDH tek počiniti četnicima

Eto mi se opet zavrtilo u glavi samo dok opisujem gluposti koje nam ti maloumnici rade, i laži kojima nas hrane, a koje stoka prihvaća ko da su maloumni kmeri božanstva koja se moraju slušati bez pogovora.

Pa mogu usamljeno i nastavit jahat prema obzoru, suton je već blizu.

Jer kaj se u međuvremenu događa sa narodom. Khm...stokom?

Raju boli racku za sve, i raja živi ko da im je svima zadnji dan.

Ne jedan, već dva koncerta lepe babe zamišljena u makarskoj - uporištu demokracije po crvenim kmerima, i jednom od jačih šugoslovenskih „bastiona“, kako to „lepo“ stanimirović za Vukovar jednom kaza – rasprodana! To govori puno o raji, nije li tako?

I dogodi se nezgoda, zbog koje se još uvijek od novog vinodolskog pa do makarske nosi crninu i nariče po „sokacima“: nalije se lepa baba ko guzica i – pade.

Al ne na guzicu.

I-juu-kuku lele, bre, pomozte ustaše, pomozte!! – odzvanja još uvijek vječno crvenom rvackom, a mora se pridotat kako je i lepa baba odvalila koju jadikovku, predosjećajući kako neko vrijeme neće moć anti tomiću i sličnim predmetima ljubljenja brisat frizuru.

„antifašisti“ svih zemalja složno zajadikovaše, jerbo sad evo uz prvog pendreka male šugoslavije, ode u mornar/ostojićevu ustanovu „zdravlja“ i prva dama šugoslavije.

Al eto, sretni mi, oboje su već na nogama, i spremaju osvetu onima kaj ih „prokleše“. A tko su ti – zna se - „Ustaše“.

Zato sakrivajte sve vudu lutke, šivaće igle i singerice, jerbo ako vas se ulovi sa tim – odma letite sa burze nerada u prvu „instituciju“ novoživuće titine milicije. Za igle za fiksanje ne brinite, pa i milicajci su ljudi, kaj ne? Reče nedavno „pali“ millicajac – diler iz – naše voljene makarske.

Nekaj mi govori kak ne bu gulio ni dana. Em je iz makarske, em ima olakotnu okolnost – ovo mu nije prvi put kak je „pao“.

Pa recite vi onda nekaj protiv slavne milicije u rvata.

Kad već meljem o tome, šteta u makarskoj je sve veća kaj duže o njoj razmišljate. Jer sad čak niti ovaj drugi „dragi ivo“ ne bu mogo uz lepu babu odsvirat koju na klaviru. Pa makar i u kakvoj „instituciji“ u makarskoj, i makar zbog one siće za izbore kaj je reko kak bu vratio ako sud dokaže kak mu je frend lopov, pa kad je sud to dokazo, reko kako ipak ne bu vratio, iz tehničkih razloga.

U ovakvoj zemlji je ipak teže lopova u zatvor, nego poštenog u ludnicu, eb ga.

Ja ga fakat razdužio, pardoniram, al evo još samo koja riječ o .p.rbi.

Nije tipfeler, kad bi ovo bila demokratska država, tamo bi pisalo „oporbi“.

Al mi imamo to kaj imamo. Velikog vođu oporbe i bliskog prijatelja spužva boba, za kojega, začudo, drugi „dragi ivo“ još nije izjavio kako je „slika bez tona“.

A njemu to toliko bolje priliči nego najdražoj igrački drugog „dragog ive“ iz djetinjstva – barbiki.

Fakat ljudovi, jeste l' vi u zadnje vrijeme od tog lika čuli ikaj? Namjerno nisam napisao „pametno“, ljudi koji čitaju „Dragovoljac“ obično nisu kreteni.

O njemu se samo vrte slike na kojima izgleda ko da je na mrtvoj straži od 4 do 6 ujutro, a sad je evo ga – pola 6. Onda su inače najčešće napadi, za one koji ne znaju, i oči fakat moraš izbuljit za vidjet kroz tu tminu pomiješanu varavim prvim svjetlima.

Iako ne mrem baš nit reć kak mu to ne pomaže. Čak nagađam kak mu je neki obavještajac prišapnuo onu staru: „bolje šutit pa nek misle kak si pametan, nego progovorit i otklonit svaku sumnju u to kak si kreten“.

Mene je katkad fakat još uvijek ( tu i tamo, na prvi pogled, koju sekundu), znalo zapanjit kolko taj lik u jednom tjednu može proturječnih stavova iskazati, i koliko je u stanju poput svih ostalih esdepejovaca i hadezejovaca govoriti i govoriti, a na kraju ne reći baš nikaj.

To je tolika količina licemjerja da niti jedan čovjek izvan granica Hrvatske jednostavno ne može shvatiti kako mu narod uopće može vjerovati, ali čini se kako su unutar granica Hrvatske "građanovi i građanovke" jednostavno cijepljeni protiv zdravog razuma, i osuđeni na vječne sizifove muke.

Ali s tim zaključkom završimo s mukama i vratimo se na temu, odnosno ono za kaj sam zamoljen nekaj naškrabat, a to su – izbori.

A sve ono kaj vam ovaj dolje potpisani debil o njima u biti može reć vraća se na onu rečenicu o filmu „Good, bad and ugly“.

Pogledajte film, i kad dođe do scene na groblju, zamislite (kako ja to vidim) – esdepej, hadezej, i Savez za Hrvatsku (iliti vašeg cijenjenog favorita, molit ću lijepo) kao treću opciju.

Iliti još i kraće: kao zmiju, svinju i savjest.

Pa glasujte po savjesti.

Udrite.

Darijo Strehovac - Streh