U iščekivanju Oluje, ali i Golubice

Pin It

Stjegovi se viju, i Hrvati slave konačno oslobođenje od sve sile tuđih barjaka, kolaca, tuljaca, stećaka i zastava, te slobodu za na svojoj zemlji ponosno izviti vlastiti, i to još - POBJEDNIČKI - Stijeg. Još kad bi Hrvati imali i vlast nad Hrvatskom, di bi nam bio kraj?

Al' eto, čovjek se i sitnicama veseli (ako nije slučajno HOS-ovac), jer bar ima stijeg gdje god u Hrvatskoj upiknuti, i (ako nije Thompson) pravo svugdje u Hrvatskoj pjevati.

Hrvati slave, oni drugi se grizu, a to samo još i više uveseljava naše veliko, bećarsko srce, iako nas šugosloveni, orjunaši i udbaši još uvijek kao udav guše.

Nekima od nas je pomalo i tužno zbog nepravde koja svako malo ugrize, jer nas "velike sile" i dalje šutaju kao pravednika na križu, al' zbog tog' je srce uvijek jako - IZ INATA; jer jednako kako su psihopatovi frljićevci nedavno prefarbali mural "Osmijeh na licima naše djece će biti naša osveta" - tako će ove godine čitava Hrvatska slaviti u Hrvatskome Kraljevskome Gradu Kninu.

I unatoč svemu ćemo biti veseli i nasmijani - Brat do Brata, Brat do Sestre, Sestra do Sestre, itd... itd... Hrvat uz Hrvata i Hrvatice.

I još će nas više uveseljavati kisele face političara na pantovčaku ili markovom trgu, "documentini" bijesni domjenci po nebrojenim yusipovićevim stanovima, pohlepne pupavčeve tirade po psihopatovim ložnicama ili stanimirevićevski jadi po pušićkinim brlozima; baš tada treba okrenuti leđa i pokazati gole stražnjice svim onim facama kojima su jedine prihvatljive boje hrvatski stijeg okrenut' naopako, il' još i bolje crn, pa da se ćirilićna lubanja na njemu bolje bijeli.

Ove ćemo godine možda imati čak i još jedan razlog za slavlje, jer čini se kako su "veliki" šahovski igrači esdepeja uspjeli učiniti nešto što nikada nisu niti pomislili pokušati, a pitanje je hoće li do njihovih "veleumova" to ikada i stići, makar im mi to sada eto pokušali pojasniti.

U zadnje ste vrijeme primijetili velike iskaze "domoljublja" kod dokazanih, prokazanih, pročitanih i odavno otpisanih pripadnika kokošinjac koalicije okupljene oko esdepeja, niste li?

Eto ih pa uz "omraženi hadezej" nedavno čak i okupili veliki "nacionalni konsenzus" oko Savudrijske vale, nisu li?

ma koja budala u to može povjerovat?

kako bih ja recimo htio da se nedavni razgovor u kojemu su se "hrvatska" "ljevica" i "desnica" uspjeli "dogovoriti oko nacionalnog pitanja" dogodio?

Onaj razgovorčić kojega nam predsjednica koju psihopat i njegova banda niti ne priznaju bez i kapi farbe prepiturala?

Pa, ja bih volio da je to išlo nekako ovako:

" Tomo the mutavi: - Đe's brate psihopate, vidiš da je došlo vreme da k'o braća porazgovaramo; jer ja u bajbokani ti na cesti - to nam ne leži ni jednom ni drugom"?

" Psihopat the prištavi": - Ja bi' brate tomo to volio, kujš; ti znaš kak su se moj stari i tvoj stari dobro družili, kujš? Eto pa i ruka mi se lijeva osušila, ali ne mrem protiv sebe i ne mrem, kujš? - vi ste hadezejevci što mi jugoslaviju porušiste, tita i partizane omrznuše, i ja preko toga ne mrem preć, nikak, kujš?"

" Ma pusti nijanse brate, i sam vidiš kako ti sve u vodu pade, pa ako ti to tvoji neće reć evo ja ću ti reć. Ti olabavi malo oko optužnica prije izbora, a ja ću, eto ruke mi se obje osušile ako neću, olabavit sa optužnicama poslije izbora, i vuk sit, a koze na broju. Alal' ti vera, šta veliš?"

" Ovce."

" A?"

" "Ne kaže se koze nego ovce, isto ko kaj vuk nije konja smaz'o nego je magare pojeo, kujš?"

"Je l' ti to mene zajebaješ mali, da sam ja magarac?"

" Ma ne zajebavam te neg ti ono, 'oću objasnit, ono kujš... Dobro, zaboravi sve, idemo ispočetka..."

" Ispočetka, a!? E onda znaj, svemu je kraj!"

"čemu je kraj"

"Besplatnoj travi je kraj! odsad svi tvoji buniku plaćaju, i to po punoj cijeni, a pupavčevim četnicima ne skidam ni lipe".

" Pa čekaj malo, nisam ja mislio, kujš..."

" Nisi ti mislio ništa. Ajd' zdravo".

" Ma nemoj tomo, pričekaj, kujš ono, e..."

" VOZDRA MALI! ZDRAVO!! Evo tebi kuš!"

Nakon lupanja vratima psihopat i njegova banda ministara bi onda nastavili po njegovome, jer on "drukčije ne umije i ne zna", a Hrvatska?

Hrvatska bi imala još jedan razlog za slavlje.

Jer samo zamislite situaciju u kojoj bi psihopat i njegova banda ministara i ne pitajući se zašto, iz čiste mržnje prema "žutim zenga čizmama" - nastavili rešetat po lopovima iz hadezeja kao i dosad, bez ciljanja i ikakove brige je li netko kriv, nije li, te kako će mu se suditi i koliko će ikakova presuda potrajati?

Kad bi sad izvukli sve najteže topove, plaćene mafijaše i dilere, "pokajnike" i okrajke, sudce i "link-svedoke", drolje i voditeljice erte-ela, hateveja i nove zajedno, maloljetne il' punoljetne - svejedno?!

Kad bi sve na gamad lopovsku ispucali, nekaj kao labuđi pjev esdepeja u nestanku!? ZAMISLITE TO!?

Ono, ravno u glave: "mi više nikad nećemo, al majku vam i vi svi padate s nama - i ratatata - svi manolići i još čudom živi pokojnici - sve papire na vidjelo - sve na tevej!? Al ne radmanov i ove ostale "rvacke" medije, nego van - u njemačke, talijanske, američke, nizozemske...

Ma i azerbajdžanski ili sjevernokorejski mediji imaju više profesionalnosti i slobode nego "rvacki", do vraga i beskraja - njima dat, kakav "wiki-leaks"?

Dugoročno bismo dobili zemlju u kojoj bi svaki čovjek shvatio svoje greške, i odlučio okrenuti drugi list. Sve posrane birtijetine bi umjesto besplatnih jutarnjih il večernjih kupusa počele KUPOVATI Hrvatski Tjednik za početak recimo, a odande sve bez problema...

S vremenom bi ljudske navike pomalo naučili i pravi lopovi - "političari" - i jednostavno bi, polako, k'o alkosi, uz 12 koraka programe i to - prestali krasti?

Samo zamislite to?

Zamislite!?

Političar koji kad ga se ćopi u krađi 100 Kuna za ćevape odmah daje ostavku, a ne ono kaj imamo.

Jer kaj imamo? Koji mi to "pravosudni" sustav, PARDON - "INSTITUCIJU" imamo? A fakat bi odmah mogli zamijenit ime i napisat jasno i glasno - PROSTITUCIJA, pa bi svaki "rvacki političar" bez beda mogo reć - neka rvacke prostitucije rade svoj posao!

Sa ozbiljnim izrazom na lopovskoj njuški.

Kaj mi to umjesto pravosudnog sustava imamo?

- "Ukro 100.000.000 milijuna eura? - Mjesec dana uvjetno, i ogulite 20 krumpira".

- "Časni sude, moj klijent nije ukrao ništa. Oni je otuđio..."

- A-ha... Otuđio 500.000.000 eura? - presuda - opet morate bit gradonačelnik Varaždina. Il' Dubrovnika, svejedno."

- vlahušić, linić, čačić, sanader, sabo, merkel, jakovčić, maras, jakovina, vrdoljak, pajdaš-lončić, matić, kotromanović, ... odbrojite ih sve do kraja - ne bute pogriješili NITI SA JEDNIM! Iza svakoga se "vuku afere", ono vuku se, ko da su mužeki izišli svi skup iz WC-a i sad im se sa đonova vuku papiri, ne?

U WC-u su svi skup bili po bijelo?

Je, i to, al, papiri kaj se za njima vlečeju nisu bijeli... su pak zeleni... sivi... ovisi o tiskari.

A ste skužili i još nekaj? Sve su to esdepe drugovi i njihovi "kumpanjoni z koalicie".

Jer se zna kak "kumpanjoni z koalicie" ne kradu.

Oni samo "primaju donacije".

Banda poštenjačina. Među narodom magaraca.

Al tu su i ostale pros(inst)titucije: Ozna, Udba il kak se to sad već zove? Uskok, il orsat? Ne, prdnon - njegova logistika je "biro" za zapošljavanje, pardoniram još jednom. Evo - prd...!

Ne, kak ono pravedno ide prevedeno? boljkovac je prdn'o, manolić broji sitno..? A-ha, da - Bajić. Najpošteniji od najpoštenijih? To nam je ostalo...

Ma nemojte me batje, molim vas lijepo...

To je ko da stavite ministra ostoju rankovića za šefa Vrapča.

Al ak se vratimo na temu - kad bi hadeze lopine ovi džeparoši klošari nastavili rešetat tužbama i tužbicama, svim silama, ko u sedmoj ofenzivi, ko da imaju šanse dobit izbore barem u Špičkovini...

Pa ljudi svaki bi se hadezejev "ministrant" zapital' pa je l' mu se to fakat isplati?

I s vremenom bi skužio kak mu se ne isplati, jer koji zalutali metak iz dezerterovih ministarskih cijevi morti sasvim slučajno pogodi i njega, a koja je bolja prevencija od apstinencije?

I zamislite onda apsurdnu situaciju: ovaj apsurdni, slučajni šugoslavenski psihopat, sa svim tim slučajnim šugo-orjunaškim karikaturama od bande ministara okupljenih oko njega - ZAISTA bi jednoga dana u dalekoj budućnosti bili prepoznati kao začetnici početka preporoda Hrvatske nam, da nam lijepe naše?

Popuno SLUČAJNO?

I ovako su u povijest ušli kao najdebilnija i najnesposobnja vlada Hrvatske IKADA, ali zamislite kad bi nekim sklopom slučajnosti upravo taj slučajni psihopat, usprkos svemu kaj je pokušavao, u povijest ušao, zajedno sa svojom bandom ministara, kao dvostruki gubitnik?

Jer tako bi bili i najnesposobniji NAMJERNO, ali i najnesposobniji SLUČAJNO!!

Pa ajmo pričat o slučajnostima?

Nadam se kak vam se svidio ovaj uvelike satiričan i apsurdni osvrt na stanje u apsurdistanu danas, ali ako i nije - ne dopustite da vam to pokvari uz Božić i Uskrs NAJVEĆI praznik Hrvata IKADA - Dan Domovinske Zahvalnosti i obilježavanje "OLUJE".

To je dan kada u Hrvatskoj slave Hrvati i sile dobra, a kojega nam svim silama raznorazni psihopati, uključujući i milanovićevu bandu ministara - pokušavaju umrljati i ogaditi kao i sve drugo vezano uz Hrvatsku.

I ne varajte se - Rat nije gotov. Oni bi vas samo htjeli uvjeriti u to.

Dokaz je to kaj smranadera svim silama oćeju zvadit iz pržuna i bacit u pržinu.

Pa eto i za kraj u veselome tonu, iz još jedne "pesme" još jednog šugoslavenskog "hrvata" - ratnog dezertera njegovome šefu i čitavoj mu bandi bijesnih baba: fa-fa-la si mi ti, hvala ti, o-le-le-le-o...

 

Darijo Strehovac - Streh