Promjene

Pin It

Hrvati i građani, jeste l' ulovili morti  "genijalne" poteze nekih "novih" "ministara" i "ministrica"? Drug kotromanović opet seli već preseljeno ministarstvo agresije u centar grada. (vani se to zove ministarstvo obrane, al mi smo kako se zna - agresori, pa eto).

Razlog? Obećali su promjene.

A nek i ne spominjemo kak je U vojarni valjda prohladno, a i daleko su birtije.

Al smiruje javnost izjavom kako će oni sve to sami napravit, i kako neće ić na trošak građana građanije.

Već zamišljam nove ministre i ministrice kako na leđima nosaju ormare, krevete, i sve ostalo kaj sačinjava ministarstvo agresije u Hrvatskoj.

Na sva pitanja o budućnosti hrvatske vojske odgovara riječima koje biste isto tako mogli čut od kumica na placu.

Avijoni? Vidićemo, to je komplicirano pitanje.

Kamijoni? Vidićemo, treba razmislit.

Vojska? Bit će mala.

Savršen kadar za savršenu građaniju

Njega i druga ministra milicije možemo slobodno stavit u isti pasus, jer kad on završi sa vojskom, bit će taman tolika za još jedan vod specijalaca koji imaju mlatit građane ako u budućnosti budu i pisnuli protiv velikih vođa. Građanije.

Neki meni nepoznati drugi drug najavljuje oštre mjere protiv interneta, i to pravda time kaj predškolska djeca provode i do 3 sata na dan na računalu. Vjerojatno nije brojo one kaj internet mogu samo sanjat, al ziher je nabrojo one kaj bezobrazno koriste "Učilicu" i druge alate koje "narodne neprijatelje" uče ikaj kaj ih ne uče veliki vođe.

Potpuna cenzura po ugledu na kinu i sjevernu koreju kreće čim se drugovi među sobom dogovore tko je PRAVI veliki vođa.

Za sad se još mlate trbušinama i cicama, u demokratskim obračunima za najboljim položajem.

Evo recimo drugarica pušićka – mislim kak su njoj udijelili jedno 5-6 ministarstava, 12 nadzornih odbora i 7 sekretara skoj-a – nek izgleda ko da nekaj radi.

Iako joj je poso jedan jedini. Izgledat ko vještica iz snjeguljice i 7 patuljaka, zlobno izgledat i ponavljat priču o zločestim hrvatima i njihovom nacionalizmu. Ukratko – širit svašta svuda, pa tako i bratstvo i jedinstvo među agresorom i žrtvom.

Jer se zna kako je žrtva ionako ustaška agresorska banda koja joj je ukrala nacionalnost.

A to im kani skupo naplatit.

Jer svi građani znaju kak je njezin nacionalizam bio najbolji na svijetu, kaj god ti posrani Hrvati govorili.

I zato će prvo srbima dat pohvalu za hrabru borbu protiv Hrvata, al i zato šta su uz srbijansku nosali i njezinu zastavu, a sve Hrvate šta su se branili će pod hitno dat pobacat po yueu ili regijskim zatvorima.

Drugarica holli se boji kako će njezina crna odijela, crne haljine, crna kosa, crni nokti, crne oči, crna pluća i crno srce među ostalim drugovima pobudit sumnju u njen crveni mozak, pa je odlučila sakrit se na najbolji mogući način.

Odlučila je zavit ostatak Hrvata i građana u crninu, pa se nada kako je tako neće prepoznat. Prvi joj je korak smanjiti cijenu plastične ambalaže koju najsiromašniji skupljaju kako bi preživjeli sa 50 na 30 lipa.

To opravdava time kaj sirotinja na tome previše zarađuje, a nije njena socijal-d-partija nekakva socijalna „institucija“.

Priroda se i tako mora čistit sama od sebe i dobrom voljom sirotinje, a ne da od toga još i kruh kupuju.

Kao sljedeći korak, njezino će ministarstvo vjerovatno ponovo pokrenut omladinske radne akcije.

Em će sirotinja brže pocrkat, em će alate za ORE kupovat kod njezinog tate kojem će pod hitno ustupit monopol na sve lopate i krampove u „regiji“.

Pa nek joj onda neko veli kako je ona „crna“ a ne „crvena“. Il siromašna.

Drug turizma nastavlja radit šta je radio i prije.

Stoji u Istri ko cigo na pazaru, i viče: „svee mora otić!! Jeftino, sve ide! Kupite danas jer sutra više neće bit!! Svee jeftino!! Ma šta jeftino, budzašta! Ni brat bratu bolje ne bi...“!

Jedina razlika je šta mu se sad proširio štand, pa ne rasprodaje više samo Istru, već čitavu Hrvatsku.

Ovako bih vjerovatno mogao do prekosutra, al shvatili ste sliku.

I još samo banana za kraj: a drug premijer?

On si je za sada uspio izbacit i zadnjeg Hrvata šta je radio u školi koju pohađa i njegovo sinče, dao si sašit 9 novih odijela i snimit predivan spot o blagostanju koje čeka njega i njegovu obitelj ako nas uguraju u yueu.

Pa je sa ekrana lijepo zamolio građane neka ne slušaju ove dosadne hrvate i nek glasaju ZA, jer treba platit i sve one crvene kravate koje mu 16 pionirki u toplesu šivaju po čitav dan evo već 30-ak godina.

Ali dao je naslutit kako on nije ko ovi bivši drugovi premijeri lopovi – on će uvest najveću promjenu od svih.

On će jednostavno - glumit premijera.

Posao će mu bit manekenstvo i menadžerstvo drugovima. Manekenstvo zato jer mu je mama rekla kak je lijep, a menadžerstvo za postotak.

Kad god mu se drugovi ulove u krađi njegovo će bit izić pred kamere, namještat najdebilniji izraz lica moguć, i na sva pitanja odgovarat – to morate pitat odgovorne. Ja nisam odgovoran nizašta.

Sad kad sam ovo pročito, ne znam zašto, al sjetih se smranadera.

Fakat ne znam zašta.

Darijo Strehovac - Streh