Pitanja u sjeni vučjeg čopora

Pin It

Što je to mirna RE - integracija? Ako su srbi devedesete jedva dočekali u ruke uzeti oružje i krenuti u Agresiju na Hrvatsku, tko bi normalan takove - iste dakle - srbe - želio primiti natrag u Hrvatsku?

Nije li primjerenije, i po opstanak Hrvatske najbitnije - bilo agresore kazniti, a one za koje se utvrdi kako su nevini INTEGRIRATI u Hrvatsku - sa svim pravima koje imaju i Hrvati?

Jer ovako mi natrag nismo dobili srbe kao rehabilitirane stanovnike Hrvatske, koji će poštovati zemlju u kojoj žive - vladarska bulumenta im je, naprotiv, otvoreno poručila - "sviđate nam se baš takvi kakvi jeste. Sviđaju nam se vaše zastave, pjesme, kokarde; sviđaju nam se vaši zločini. Vratite se i moći ćete raditi sve što ste radili i prije. Zato vas želimo natrag - REintegrirati"?

Sve je u biti krenulo odatle. "Institucije" su počele odrađivati svoje, tupi i glupi Hrvati su i još jednom progutali udicu "mira i bratske ljubavi", i danas se agresija REintegriranih srba i ponovo zahuktava.

Ali danas nema jednog Franje Tuđmana koji će stati i reći: ne.

Nema nikoga tko bi okupio i udružio Hrvate u obrambenu silu koja će se oduprijeti agresoru.

Nema čak niti Državnog sabora. Nama i opet - doslovno - vlada tuđin.

Nema više glasa opljačkanih i odbačenih Hrvata u inozemstvu, posprdno nazvanih - dijasporom, od strane nekih druhih "spora" koje nam i opet vladare - jednako kao i prije Obrambenog rata protiv srbije i crne gore.

Umjesto ta 2 čimbenika imamo moralno, gospodarstveno, politički i na svaki drugi način opustošenu zemlju, koju su mentalni ShS-ovci i komunisti, uz svesrdnu pomoć stranih agentura i velike srbije u tek 2 desetljeća uspjeli iz prelijepe Države pretvoriti u oronulu koloniju.

Kako to objasniti?

Hoćemo li krenuti od izlaženja miševa iz podruma, ubojstava (?) Dr. Franje Tuđman ili Gojka Šušak?

Ili od trećesiječanjske propasti 2000. godine - račana, mesića i ostalih, te predavanja haaškome cirkusu ovlasti nad apsolutno svime i svakomu u dotadašnjoj suverenoj Državi

A možda bi najlakše i najbrže bilo uroniti na trenutak u drugu dimenziju božićne poruke Kardinala Bozanića, i onda možda možemo shvatiti svu dubinu straha kojega je ona posijala u tjelesnim šupljinama trenutnih vladara Hrvatske?

Nemam tekst pri ruci, pa moram parafrazirati: "Najopasnija stvar je danas taj agresivni agnosticizam, koji čovjeka tjera ne na odricanje vjere, već na odricanje od znatiželje, potrage za istinom, te na potpunu ravnodušnost prema postojanju ili nepostojanju Boga..."

Uđemo li u drugu, političku dimenziju, što ćemo pročitati?

Najopasnija stvar danas nije dehrvatizacija Hrvata, već njihova potpuna ravnodušnost prema Hrvatskoj i ZNAČENJU važnosti samoodređenja, odnosno nedostatak samospoznaje i shvaćanju pojma: biti Hrvat.

Najopasnija stvar je uništavanje mozga, volje, i srca ljudskoga bića - pretvaranje čovjeka u bezidejni, ravnodušni proizvod ili radnu snagu - po želji - sa bar-kodom na čelu.

Industrijalizacija čovjeka.

I tu se povijest čovjeka zapravo ponavlja, što možda nije poznato mnogima. Ideja o pokretnoj traci na kojoj se slaže automobil ne pripada Henry Ford-u, već jednome mesaru, koji je trupla stoke vješao na pokretnu traku kako bi tranćiranje išlo puno brže.

Ovdje se također očituje ironija povijesti, gdje se prvo eksperimentira na mesu živoga bića, a tek onda na stroju, ali tu već ulazimo u neke druge teme.

Pa se vratimo na vječnu strategiju yugoslovena, udbaša, ShS-ovaca, velikosrbijanaca, srbofila itd... viđate ih svakodnevno na yutel-u, nije vam potrebno etiketirati ih kako biste znali što su.

Ali ste svakodnevno sve više zatupljeni i apatični; i na rečenice "tko nikada nije želio Hrvatsku", "tko su neprijatelji Hrvatske" - uopće ne reagirate.

Prvenstveno zato što svaki čovjek u svakoj misli prvo polazi od svoga primjera. I zato tako lako prelijećete pogledom preko tih naslova, jer jednostavno ne možete vjerovati kako bi itko zaista bio takav.

Baš kao i južnoamerički indijanci, stojite i zurite u blještave oklope koji prekrivaju smrtna tijela Cortesa i njegove bande plaćenika, ali vaše oči NE VIDE ogromne jedrenjake koji se ljuljaju iza njih u zaljevu.

Ne vidite ih, jer je vaš um nesposoban za pojmiti nešto takvo; ta čitavoga života nikada niste vidjeli plovilo veće od 2-metarskoga kanua.

Vaše oči moraju brzinom od 5m u sekundi poslati signale vašemu mozgu, koji onda mora te slike još i brže usporediti sa svim vašim dotadašnjim životnim iskustvom, kako bi natrag vašim očima poslalo rješenje vizualne "križaljke" pred vama - i tu dolazi do kratkog spoja!

Od drveta - ne vidite šumu - rekli bi naši stari.

A oni - to i te kako dobro koriste protivu vas.

Jer oni ne slijede nikakove ljudske, a pogotovu Božje zakone - oni slijede ideologiju vama poznatu kao marksizam, lenjinizam, staljinizam, titoizam - u jednoj riječi - fašizam.

I to je "Seine kampfe", iliti - već stoljetna bitka za dobivanje velikosrbijanskog Cassuss Belli-a na Hrvatsku.

I u tome ne prezaju ni od čega. Kao vuci će rastrgati onoga među njima, a koji se imalo odmetne od "njihove borbe"; jer ljudski zakoni nisu njihovi zakoni, a Božje ne priznaju.

Neću više predugo dužiti, još ću vam samo dati još jedan primjer onoga za što su sposobni.

Opet iz povijesti, dakako. Njihove vlastite.

Sjećate li se možda pinokijeva otca? Ne Geppeta, već imenjaka mu - Andrije?

Mnogi se sjećaju, stariji od 50, ili oni malo načitaniji.

O Šiblu, koji je, čim je pokazao imalo neslaganja sa udbaškim vladarima maršala masovnog ubojice tita smo već nešto i pisali; dovoljno je možda podsjetiti na njegove riječi "prošlosti se stidim, života nemam, a budućnosti se bojim" - koje je izrekao nakon što su ga se njegovi drugovi odrekli, pa hoćemo li se prisjetiti i A. Hebranga?

Komunistički je sustav i tome vlastitome borcu i "antifašisti" A. H. odrekao sva ljudska prava, pa i pravo na život, jer su ga ubili i prije čitanja optužnice; te ga sljedećih 50 godina ocrnjivali - zbog čega?

Može li biti pa zbog ovih njegovih riječi: ..."HRVATSKI su sinovi za tuđinske interese ginuli na svim frontovima...

... Narodna vlast U HRVATSKOJ mora SVIM građanima, bez obzira na narodnost, VJEROISPOVIJEST i rasu, osigurati DEMOKRATSKA PRAVA I SLOBODU".

I ono najgore: - "U prvom redu ona mora srbima U HRVATSKOJ osigurati ISTA PRAVA kao i HRVATIMA."

Na prvu ruku možda nećete shvatiti, kaj to, do vraga, sad ovaj - nuždi?

Ali proučite ovaj "fašistoidni i koljački" tekst malo bolje: HRVATSKI sinovi, i narodna vlast - ne u jugoslaviji, već U "HRVATSKOJ?" Odakle tome, preko noći proglašenom - "fašisti" - cohones, pa spominjati te omražene koljače imenom - "hrvatski sinovi", a ne kako je propisano - ustaše?

Odakle mu pravo proglašavati i uopće govoriti o nekakvoj "Hrvatskoj", kada je maršal lepo rek'o kako će pre da Sava potekne prema zagrebu nego će da Hrvati imadu svoju državu?!

Idemo na sljedeće VERBALNE krimene dotičnog "prekonoćno proglašenog fašista": - "bez obzira na VJEROISPOVIJEST"!?

Pa je l' taj "fašista" normalan, bre!? Pa on će još i da veronauk - KATOLIČKI - u škole da traži!? - vikali su "antifašisti" onda (zapravo - to je i bila jedna od optužbi te "davne" 1948. je li se to promijenilo do dana današnjega?)

Ajmo dalje: DEMOKRATSKA PRAVA i SLOBODU!!??

Zamislite vi to. Samo pogledajte ta dva "strašna" pojma - demokratska prava i sloboda, i zamislite kakav se užas zbog njihova spominjanja širio plućima ondašnjih "antifašista" kao manolića, bude lončara, maršala masovnog ubojice i SVIH njegovih komandanata, sekretara, komesaara...?

Ali zbog svega bi toga pokojnika možda još i osudili tek na 100-tinjak godina teške robije pod palicom šefa Golog otoka, ali ne, u tim se riječima krije i onaj najstrašniji krimen; ono što ne samo pa potkopava, već i potpuno uništava sve dalekometne planove navedenih "antifašista".

Riječi zbog kojih je Hebrang morao biti ubijen 1949. u zatvoru, i prije čitanja optužnice su sljedeće: "srbima U HRVATSKOJ osigurati ISTA PRAVA kao i HRVATIMA".

Ovdje mu je zapečaćena sudbina.

Jer u toj rečenici samo promijenite mjesta dvjema riječima?

I onda raskolačite oči od užasa, jer pred vama se pojavljuje najveća mora udbaša, "antifašista", ShS-ovaca, velikosrba i svih ostalih demona koji su još onda preuzeli vlast nad Hrvatskom.

Pred vama odjednom piše: "U Hrvatskoj HRVATIMA osigurati ista prava kao i srbima"!?

Zamislite samo?

Jer ja se zaista pitam: U Hrvatskoj obitava oko 4% srba. Oko 40% ih je zaposleno u javnim i državnim službama, ostali primaju mirovine, iako su agresori.

Oni, de facto, upravljaju Hrvatskom u istoj mjeri kao i partijci, ali u tu jednadžbu ubacite i ucjenjivačku politiku srbije i eu, te činjenice kako u Hrvatskoj na vlast danas ne može doći nitko tko nije u koaliciji sa jednim pupavcem i krajinskim ministrima džakulom i stanimirovićem - koji je zarobljene hrvatske ranjenike otpremao na Ovčaru; ili činjenicu kako se u čitavoj vladi na prste jedne ruke vjerovatno mogu nabrojati Dragovoljci Obrambenog Rata - treba li dalje računati išta?

A u Hrvatskoj živi i oko 400 tisuća nezaposlenih Hrvata. Koliko je, pitam se - nezaposlenih srba?

A kad pročitate ovo što su drugovi činili ovim, VLASTITIM drugovima - zamislite na što su sve spremni učiniti, a i čine - danas - neprijateljima njihove šugoslavije, ili njihove velike srbije - hrvatskim Braniteljima, Dr. Tuđman Franji, Šušak Gojku, generalu Brodarac Đuri, i svima ostalima koji su kao rezultat već pokojni; ali i Marić Veljku, Hrastov Mihajlu, Kordić Dariju; te sve ono što su učinili generalu markaču, Čermaku, Gotovini, Praljku, i svima ostalima koji i danas moraju živjeti u strahu jer su im srušili šugoslaviju?

Tko god nakon ovoga pomisli: "vrijeme je za promjene" - u debelome je zaostatku - u svakome pogledu. Posebno ako je pozitivne promjene očekivao od sd-partije.

Darijo Strehovac - Streh