Kristalna noć

Pin It

"Idi vidi, ne vjeruj im, možda te iz njega još i izbace" - govori mi mater prije 3-4 dana, a ja samo odmahujem rukom, i nastavljam igrat debilnu igru na kompu.  Ipak, nakon drugog dana objave registra bianco optužnica - čujem od ljudi za koje ZNAM gdje su bili i što su radili: "jeba te, mene uopće u tom registru nema"?

Pa slušam kako u registru nema jedinog hrvatskog predsjednika - F.T-a?

I ne daj vrat pod nož ako mu možeš umać - od sramote pričekam dok mala ne zaspe i ne ostanem sam, i utipkam i svoje ništavno ime i prezime u "eu plavu" stranicu predamnom.

Iskreno, na njoj još samo zlatni krug zvjezdica fali.

I mala kokarda negdje u desnom kutu. Ili lijevom, još i bolje.

I eto ga, gledam tu "diku" od registra, klikam na "ne", i rezignirano kimam glavom. Jap, 100-tinjak dana manje, ali to mi niti na pamet ne pada ispravljati, jer u ovakvoj Hrvatskoj nakon svakog pokušaja ispravljanja vladarsko-birokratskih grešaka u 100% slučajeva ostaneš i bez gaća na ulici.

I onda iz čiste pokvarene ljudske znatiželje ukucavam ime poznanika za kojega znam kako se dragovoljno prijavio, izdržao koliko je mogao, i onda se vratio natrag u Zagreb. Eb ga, im'o neke "veze i vezice", i čovjek se osto vodit na spiskovima, makar je mijenjo brigade ko čarape.

I bez iznenađenja - tu je. I ima upisano dana duplo koliko i ja - ali sve u borbenom sektoru. Niti jedan dan čojek nije ošo doma otuširat se i košulju oprat.

I nije mi krivo. Čovjek je bio tamo di je bio potreban kad je trebalo, nitko ga nije moro molit, slat mu pozive, ili ga silom čupat iz podruma.

Znate na koga mislim pod ovim zadnjim, ali ne, njegov "ratni put" nisam išo gledat. Već sam napravio bio grešku pa pročito njegov petparački "vestern roman" lažnog imena, nije mi se dalo ponavljat grešku. Znam kako njemu piše "narodni heroj". (Sa strane ostavljeno mjesta, za poslije dopisat heroj jnob-a).

I znam kako to znaju svi, ali u njegovom je to slučaju eto - "sitnica, mala pogreškica koju je lako ispravit".

Za moga poznanika bi to bila propast života. Vjerovatno i smrt. Jer matićeva milicija bi mu ziher jako brzo lupala na vrata. Posebno ako bi ga odlučili optužiti za neki nebulozni zločin kojega bi matićeva nova ljubav iz srbije - savo štrbac izmislio.

Kad bi bio živ.

Jer tu leži kvaka 22. On je već mrtav. Teško obolio i ranjen, napustio nas je prije skoro 10 godina, imao je oko 30.

Hoće li matić povesti istragu oko toga tko je odgovoran za njegovu smrt? li smrti svih poginulih tijekom srbsko/štrpčeve agresije na Hrvatsku? Sve mrtve djece, civila, staraca, radnika, vojnika?

Sve golgote koju optuženi Branitelji poput Hrastova, Marića, Markača, Praljka, Gotovine i svih ostalih prolaze upravo zbog te agresije?

A koliko će im ih se sada pridružiti?

Hoće li i kada na vidjelo izići registar agresora na Hrvatsku? Ubojica i krvnika bez kojih, razum nam tako nalaže - hrvatskih Branitelja ne bi niti bilo?

I bez kojih bi moj poznanik danas bio živ? Sa 0 dana u "borbenom sektoru" - hvala Bogu?

Dok nam vladari udbaško/šugoslavenska elita - neće.

Oni su nam oko rukava već vezali trake za raspoznavanje, a poslije toga - zna se što slijedi.

Zato je bolje nešto brzo početi mijenjati prije nego što se, kako matić i štrbac najavljuju, počnu "kristalizirati" optužnice za - BAREM 500-tinjak Dragovoljaca!?

Al matiću je to prihvatljiva oklada, jer ih eto, nisu tisuće?

Lik se fakat voli kladit.

Znači ili čitajmo i dalje šugokomunističke novine i slušajmo udbaše na vlasti, ili pogledajmo kroz prozor primjere Islanda, Ekvadora, i ostalih zemalja koje su sa leđa skinule taj mrtav teret bezdušnih despota - i kreću u novi život.

Inače će nam, baš kao i Židovima u nacističkoj Njemačkoj - jedna noć osvanuti kao "kristalna noć".

Kristalna noć organizirana milicijom save štrpca i matić - peđe.

 

Darijo Strehovac - Streh