Još jedan dan – još jednog bezimenog branitelja

Pin It

Dok pod budnim očima pupavca, stanimirovića, tadića i ostalih šefova Hrvatske - hdz-ovci kalkuliraju i dogovaraju se sa sdp-ovcima i ostalim partijama o "konačnom rješenju" za Hrvatsku i Hrvate, kaj se u Hrvatskoj ZAISTA događa?

1. "Precednik u sjeni" - krvavi boljkovac - SVIM HRVATIMA prijeti "mračnim ulicama".

2. sdp-ovac linić POLICIJI iz SABORSKIH KLUPA prijeti progonom ako počnu istraživati njihove zločine.

3. četnici opet bacaju eksploziv po hrvatskim kućama.

4. bajs ljubi noge četničkim turistima/piromanima.

5. jaca položila za vozit bager, pa postavlja cigle "temeljce" na zgrade koje se nikada neće izgraditi, i obećava mostove koji nikada vode neće vidjeti.

6. Niti jedan osuđeni četnik "nije dostupan" "hrvatskim" sudovima, a ako se nekome ipak "zalomi" pa ga ulove dok pljačka mjenjačnicu ili siluje ili ubije Hrvata/Hrvaticu - postupak se "suđenja" ponavlja unedogled - sve do oslobođenja dotičnog.

Ili ga jednostavno puste preko vikenda doma. I na šalteru mu daju glanc novu putovnicu/pasoš.

7. Ali zatvori se isprazniti ne mogu, jer se bez problema pune Braniteljima.

Kako najčešće?

Branitelje se prvo zatoči, pa im se sudi - i to na temelju svjedočenja "krajinskih" koljača ili "iskaza" psa "pokojnog jovana".

Branitelj neka se brani kako god zna, jer je premisa VRHOVNOG SUDA Hrvatske (premisa po kojoj je osuđen i general Glavaš) kako su ionako SVI Branitelji teroristi; a podloga za osudu pod svaku cijenu nam dolazi i iz "glavnog štaba" "regije" – brusselles-a, te njegove "bitnice" – haga – po kojoj je čitava obrana protiv agresije ionako bila zločinački pothvat, te je sukladno tome – svaki Branitelj zločinac.

"Sudijama" u Hrvatskoj ne smeta niti to kaj "krajinski" koljači protiv Branitelja ili preživjelih žrtava svjedoče putem video-linkova, jer su u Hrvatskoj osuđeni za pokolje ili kakve druge "sitnice", pa "ne smeju da prisustvuju telesno". Ne smeta im niti to kaj je krunski svjedok - "pas pokojnog jovana" - za zločin u pitanju "čuo" od kuje babe milice koja se taj mjesec taman tjerala u okolici.

Ako se Branitelj ipak oslobodi, zbog desetak tona pravih dokaza - postupak se vraća na početak i sudi mu se opet, i opet, i opet... ili dok ne počini samoubojstvo, izda ga srce, ili ga napokon svjedočenjem "dokusuri" neki "veritasovac", "documentaš", "hahaovac", ili bilo tko drugi na platnom spisku glavnog urednika "hrvatske" radio televizije - save štrpca, ili nekog od njegovih pulena (ako je savo slučajno taman na plaćenom odmoru na Tahitiju).

7. protiv četnika koji su ipak dostupni sudovima, tužbe moraju dizati "privatne osobe", odnosno oni koji su preživjeli njihove torture i svjedočili pokoljima, jer "hrvatski" dorh niti miliciju to ne zanima.

"Mali problemčić" za žrtve je ipak u tome kaj se dotični četnici većinom nalaze na nedodirljivim mjestima najviših dužnosnika i nositelja hrvatske vlasti.

Većina ih je na mjestima šefova mjesnih zajednica, općina, županija, itd... dok su oni najveći u hrvatskom saboru.

Ako "sudije" jednostavno NE MOGU zanemariti mnoštvo dokaza i svjedočenja o počinjenim zločinima, kojima su se sami zločinci nerijetko i hvalili pred kamerama - optužba se preimenuje u "čin oružane pobune", i automatski ih se oslobađa na temelju NAJZLOUPOTREBLJAVANIJEG ZAKONA U POVIJESTI SVIJETA - zakonu o aboliciji pobunjenih srbijanaca u Hrvatskoj.

Ili im se, ako su se već dostatno nakrcali eura, dolara i jena - jednostavno dadne glanc nova putovnica/pasoš, zrakoplovna karta za beograd, i pusti ih se neka "skoknu na kavicu"...

8. Usprkos tome kaj su u Hrvatskoj zabranjeni znakovi totalitarnih režima, "precednik ivo" crvenu "zvezdu" time ne smatra.

On u njoj i dalje vidi, baš kao i njegov tata, lijep simbol ljubavi i mira.

Isti onaj simbol pod kojim su pobijeni milijuni Hrvata, računajući od KRAJA 2. Svjetskog rata do danas, mnogi i na Golom Otoku – radnome mjestu i privatnom "igralištu" njegovog tate.

Simbol pod kojim su diljem svijeta ubijene milijarde ljudi, na normalnom čovjeku nezamislive načine.

"precednik ivo" živi u svome, i "njihovome" svijetu.

U svijetu u kojemu je normalno to kaj je njegov najbolji "drugar bora" bio ministar obrane srbijanske "yugoslavije", i to tijekom agresije te iste srbijanske "yugoslavije" na Hrvatsku i ostale zemlje u susjedstvu nam.

"precedniku ivi" je "normalno" to kaj su tijekom tih devedesetih diljem srbijanske "yugoslavije", ali većinom u srbiji samoj, nikle stotine koncentracijskih logora u kojima je mučen, maltretiran, silovan i ubijen neznan broj ljudi, čiji je jedini zločin bio kaj su bili Hrvati, Mađari, Muslimani, Francuzi, Nizozemci...

Uglavnom: tko god nije bio srbijanac, utrpan je u jedan od tih kazamata, i torture su za te nesretnike mogle početi.

Hrvati su u srbijanskim logorima pred kraj 20. stoljeća mučeni i ubijani na načine gore od bilo kojeg logora ili zatvora u bilo kojem nacističkom kampu tijekom WW2.

Niti "precednik ivo", niti "drug bora" - ministar obrane vojske koja je "odrađivala" te torture i ubojstva, o tome "ne znaju" - nikaj.

Sve su "prespavali".

9. Hrvatima se i dalje ispire mozak, uvjeravajući ih kako su "sami krivi" za sve kaj im se dogodilo, te kako im je u šugoslaviji bilo sto puta ljepše, te kako je tako moglo i ostati još barem "miljun" godina.

10… netko mi lupa na vrata. Otvaraj, jes' čuo!? – čuje se na stepenicama zgrade.

Ispod prozora mi se vrte raznobojna svjetla, ali barem su sirene utihnule.

Jak tresak u vrata, donesen je "jarac" za probijanje. Dijete plače, supruga je histerična.

Vrata su protuprovalna. Čuju se pucnjevi, kvaka i maska brave su se žestoko zavrtjeli, sitno se iverje razletjelo po hodniku.

Štok i beton oko njega počinju pucati pod udarcima, na zidu se pojavljuju i šire pukotine, žbuka pada…

Vani se čuje sve više i više glasova, stižu pojačanja. Ispred zgrade je barem 5 milicijskih vozila, specijalci, susjede tjeraju van.

Vrata su skoro gotova. Vrijeme je za izvesti ženu i dijete na balkon, zamotati ih u mokru deku, zapaliti cigaretu…

Uskoro će suzavac…

 

Darijo Strehovac - Streh