Nitko ne zna

Pin It
Većina "ministara" su u biti ko dresirani majmuni koji devedesete nisu znali niti rečenicu od 5 riječi sastaviti, a u zadnjih su 20 GODINA naučili prvenstveno i jedino: iz rukava sipati floskule i napamet naučene rečenice koje kod prosječnog gledatelja "Red carpeta" izazivaju utisak kako znaju o čemu pričaju.
u svemu kaj vladari prtljaju fali zdravog razuma; oni su ko debili koji kradu ribaru ribu, a odbijaju je naučiti loviti. Jer nitko od njih ne zna sastaviti normalan i pošten zakon niti oko prelaska ulice, a kamoli brinuti se o gospodarstvu, zdravstvu, obrazovanju, bilo čemu...
Dok je u biti sve to "mumbo-jumbo" trabunjanje spodoba staklastog pogleda koji nikad ribu loviti naučiti neće, jer su za to jednostavno prelijeni; pa se zadovoljavaju "brušenjem" zakona malo ovdje-malo tamo, pa opet malo ovdje, pa malo tamo, dok isti ti zakoni u biti ostaju isti - debilni i štetni.

Uzmimo primjer "ministra" sa sjekirom recimo? Lik u džepu morti fakat ima papir di piše kak je on liječnik, al sjekira je od djetinjstva njegovo glavno oruđe, a metode su mu jednake trijaži u 1. svjetskom, jedino kaj eto, ne zna čitat pa one oznake koje stavljaju na ranjenike niti ne gleda, nego amputira 'nako - od oka.

Pacijenti? Ima ih previše, bolovanje se treba dozvolit samo mrtvima; svakom liječniku opće prakse koji ispiše doznaku za bolovanje treba uzet dozvolu za rad i umjesto njega postavit onoga koji se to više nikad neće usudit napravit. Učinak?

1. - Ljudi su sve manje učinkoviti jer na posao dolaze bolesni i bez volje za rad, kaj poslodavci koriste za masovna otpuštanja, smanjivanje plaća i maltretiranje radnika. 2. - raste broj nezaposlenih, burze isplaćuju sve više naknada, a teret pada na one koji su tolko žilavi ili očajni pa mogu radit ko egipatski graditelji piramida. 3. - Poslodavci imaju odvezane ruke za uvoz jeftine radne snage, ili premještanja postrojenja u zemlje gdje je radna snaga jeftinija. (Primjer: Todorić odlučio ulagati više u srbiju nego u Hrvatsku - jeftinija radna snaga).

Sveukupni učinak: ušteda - oko 500 Kuna mjesečno zarade od viška uputnica; i šteta: oko 500.000 Kuna mjesečno trošak za naknade za nezaposlene, redovi i nezadovoljstvo građana. Kumulativno!Bolnice? Ima ih previše, treba to spojit. Ako ne može fizički, u svakoj drugoj otpusti sve čistačice i ukini vešeraje, vozače hitne pomoći, smanji broj liječnika na minimum, otpusti medicinske sestre i ukini održavanje dok se "stvari ne poprave". Učinak?

1. - Pacijenti pate U SVAKOM POGLEDU. Hrana je lošija nego ikad, i više se ne može nazvati čak niti "bolnička", a porcije su sve manje / sestre NE MOGU ČAK NITI PLAHTE MIJENJATI PO PROPISIMA, jer vešeraji rade sa pola kapaciteta, a bolnica u kojoj je vešeraj ostao u funkciji većinu plahti i sličnih stvari ostavljaju sebi, dok se "sestrinska" (spojena) bolnica mora snaći sa onim kaj joj ostane / bolnički aparati se ne mijenjaju godinama, i pacijenti su primorani raditi iste pretrage obavljati nekoliko puta više, jer su nalazi jednostavno neupotrebljivi, i liječnici ih takve ne žele potpisati / pacijenti se zimi smrzavaju, a ljeti ih vrućine doslovno ubijaju / na specijalističke se pretrage i najteži pacijenti voze iz jedne bolnice u drugu unajmljenim minibusima, natrpani ko u indijskim taksijima... itd... itd...

2. - Liječnici su frustrirani, i u potpunosti do izražaja dolaze liječnici koji RADE DOBRO, i na koje pada većina tereta posla, dok se neki bukvalno pojavljuju dva puta tjedno / pacijente se naručuje u desecima istovremeno, kaj stvara nevjerovatne gužve i stres na svim stranama - kod sestara, pacijenata i liječnika koji su pretrpani. Sveukupni učinak: ušteda - 10-ak tisuća Kuna mjesečno zarade od neredovitog održavanja i smanjenog broja kvalitetne radne snage; šteta: uništena kvaliteta usluge i milijuni Kuna kad se dogode katastrofe padanja stropova, otkazivanja instalacija ili strojeva; i ono najgore - LIJEČNIČKE GREŠKE KOJE REZULTIRAJU SMRĆU PACIJENTA, a za koje, pazi čuda - nitko nikad ne odgovara.

Al ja sam sad počeo prevelku temu za strpat je u post, pardoniram. Ista se takva procjena može napisati i za šukera, čobankovića, kalmete, itd sve dok možda popis ne stigne do popijaša - slike i prilike lisice u kokošinjcu; al to je već druga priča. Poanta je kako su skoro svi ministri hrvatskih vladara polupismeni drvosječe ili bivši vodoinstalateri koji pojma nemaju kaj rade, a njihova zamjena stručnim kadrovima je nemoguća; jer ključ dobivanja tih položaja je zasnovan isključivo na "klasnoj" osnovi, odnosno pripadnosti volovskog kadra koji je spreman zaboraviti na sve zakletve i na umu imati samo odanost partiji. Istovremeno je sudstvo i zakonodavstvo najteže pogođeno zbog izostanka lustracije, i Hrvatsku se i na taj način neprestano razara iznutra, od strane istih onih koji su to radili od prapočetaka prve "yugoslovije".

Ono kaj je tu bitno napomenuti je kako likovima koji obavljaju TAJ posao više uopće nije bitno zakaj to rade. Njihovi su se ideali urušili, mrze zemlju u kojoj žive kao i njene građane, i bitan im je jedino novac.

Streh