Kriv, jer nije kupovao 'hrvatsko'

Pin It

Ovaj tekst je u potpunosti namijenjen Purda Tihomiru, a u njemu ćete ipak njegovo ime pronaći samo tri puta. Iz jednog, jednostavnog razloga - Mi smo svi, uistinu - Tihomir Purda.

Lijepo su nas "povlastili", lijepo.

Ajmo rekapitulirati neke stvari:

Za yusipovića, pušićke i čačićke, "normalni" i "časni" hrvati (sa najmanjim h), koji su devedesetih čistili paučinu po podrumima, danas barem mogu u BiH, republiku šumsku ili četnikadiju - natankat aute jeftinijim benzinom, kupit jeftiniju hranu, odjeću, itd… ali nas - nečasne Branitelje - hapse čim prijeđemo granu.

Jeba te, pa to je fakat povlaštenost!

Jer dok ostali, "časni" građani RH, mogu podleći napasti i zabludjeti recimo, u pokvarenost i trulost kapitalističkih zemalja dekadentnog zapada, mi Branitelji, eto - imamo tu povlasticu blaženog mira - bez mogućnosti zavođenja na ikakvu stranputicu.

Nit' na istok nit' na zapad, dakle - mi smo ovdje. Barem dok nas ne izruče.

Kamo i kome? Halo Bing... Cijena? Sitnica...

Tko nas god zatraži. Srbendarama za neocarinjeni šleper todorićevih jabuka; Haagu za šleper friških lignji iz meksičkog zaljeva.

Glavno je nek' se trži.

A usput, dok god smo taoci u vlastitoj Domovini, na nama ubiru i kamate.

Tko?

Tko ne? Jer tko od nas ne živi na rubu crvenog minusa, od prvog do prvog? A u čijim bankama držimo novac? Austrijskim, engleskim, njemačkim, itd... Evo, pa uskoro i u srbijanskim.

Jer je to "dobro za Hrvatsku"?

To nam je u biti znači, ali u jako smanjenom omjeru, nešto slično načinu na koji je i idol jacike i yusipovića - njihov krvavi komesar tito, nekad računao na priljev deviza onih Hrvata koji su mu promaknuli kroz šake i izbjegli iz "yu - raja na zemlji" u "pokvarene" zemlje zapada. A na te ljude jaca i yusipović računaju i danas.

Čak štoviše, rade sve kaj mogu kako se ti Hrvati ne bi vratili u Domovinu, već kako bi ostali tamo gdje jesu i… - pomagali obiteljima devizama. Nije jaca zabadava u Kumrovcu "školu izučila", a ni mali ivo nije na ušima sjedio dok mu je tata pričao kako, koga, i kako.

Ali tu je i gora stvar.

Tu leži i ogromna sramota običnih ljudi, jer su dopustili takvo ponašanje prema Hrvatima izbjeglim iz yugoslovije.

Jer nitko za njih ne mrda prstom, niti diže glas, čak i nakon najnovijih zločina počinjenih prema njima.

Prisjetmo se: osim kaj su ih tijekom DR-a besramno i otvoreno pokrali, te su na najpodmuklije načine one najnaivnije, koji su se vratili i pokušali otvoriti kakav obrt u Domovini, istjerali ili stjerali na prosjački štap - i danas ih maksimalno obespravljuju i ponižavaju, i to im djeluje.

Jer "normalni" hrvati - šute. I opet, sa najmanjim mogućim "h".

Idemo dalje: Udba među Hrvatima u dijaspori/iseljeništvu danas djeluje možda i jače i žustrije nego ikad prije; jer više ne moraju toliko ubijati, pa su pred zakonima zemalja u kojima operiraju - "čisti".

Za one koji nemaju pojma o čemu govorim, skinite već sliku tog krvnika sa zida i stavite sliku jedinog hrvatskog predsjednika - Dr. Franje Tuđmana; a za one koji ne znaju, a imaju imalo mozga - prisjetite se nekih stvari koje su se događale u tom "yugoslovenskom raju?

Kaj je tito PRVO pitao kad je stigao u službeni posjet Njemačkoj?

Ako ne znate - reći ću vam ja: "Wie viel Geld Kroaten haben in Ihrer Bank?"

Iliti prijevod: "Koliko novca Hrvati imaju u vašim bankama?"

Pa kaj mislite, bi li ta trula i do srži korumpirana tvorevina mogla potrajati i toliko koliko je potrajala bez vječnog zaduživanja i novca kojega su izbjegli Hrvati slali rodbini ili obiteljima?

Ali NITKO nije mogao zaraditi toliko koliko je to boljševističko krepano govno trošilo samo na cigare, pa je inozemni dug rastao i rastao, dok vreća sa zadužbinama nije pukla.

Zaljevski je Rat tek počinjao, pa su tadašnji nasljednici već crknutog smrada tita - račan, besmrtni boljkovci, manolići i ostali yugo – vampiri možda čak odustali i od pokojeg udbinog ubojstva ako su mogli računati na "sveže" devize u toj nakaznoj tvorevini petokrake - simbola "ljubavi i mira"?

Ali i tome je došao kraj - jer dugovi su došli na naplatu.

A vi razmislite koliko je još Hrvatskoj ostalo do naplate, sa ovakvim ministrima osnovnoškolcima, "precednikom" trećerazrednim klavijaturistom, i premijerkom koja zna samo od Hrvatske uzimati i svima drugima davati?

Uz upozorenje: HRVATSKA SE SA DR. TUĐMAN FRANJOM NA ČELU, TIJEKOM PETOGODIŠNJE KRVAVE SRBIJANSKO-CRNOGORSKE AGRESIJE, TE JOŠ 4 GODINE NAKON SVRŠETKA RATA U KOJEMU JE HRVATSKA ZBRINJAVALA 400.000 IZBJEGLICA, I SA NASLIJEĐENIM SFRJ DUGOM OD 4,5 MILIJARDE USD, DO DOLASKA SDP-A NA VLAST 2000. godine - UKUPNO ZADUŽILA ZA 9 milijardi USD!!

SDP JE U 3,5 GODINE VLADARENJA TAJ DUG NABIO DO 27 - SKORO 28 MILIJARDI USD-A!!??

PA AJDE DEBILI – GLASUJTE ZA TU ZLOČINAČKU GAMAD!

JER PO NJIMA, DR. FRANJO TUĐMAN JE KRIV ZA LOŠE STANJE U HRVATSKOJ, A ONDAŠNJI JE HDZ BIO ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA??!! AKO TO NIJE PIŠANJE UZ VJETAR – ONDA NE ZNAM KAJ JEST?

Ali vratimo se na temu: danas jaca i yusipović hrvatske Branitelje u Hrvatskoj drže kao najobičnije taoce - iz dva razloga - jedan je politički, drugi novčani.

Drže nas kao kasicu-prasicu za potrebe save štrpca, te tadićevih i yusipovićevih "antifašističkih" četnika devedesetih - odnosno za namicanje sredstava za obnove kuća i imanja četnicima, dizanje spomenika četnicima, te za ostanak na vlasti - preko korumpiranih i prodanih "predstavnika" braniteljskih udruga, HVIDR-e, itd...

To se, naravno, ne mora shvatiti bukvalno, jer tko bi bio sretniji od jace ili yusipovića kad bi svi Branitelji odjednom nestali?

Ali ovdje leži kvaka - nestati moraju samo onih nekoliko desetaka tisuća STVARNIH HRVI-a, naravno; ostalih 450.000 koje vode đakić i company su im potrebni kao glasački stroj, a njima i tako i tako status Branitelja treba samo za olakšice pri poslovanju o kojima mi niti pojma nemamo - jer nismo u tom novčanom rangu.

Koliko nas, recimo, nikada nije iskoristilo povlasticu na uvoz auta, iz jednostavnog razloga kaj za to nemamo novca? Velika većina. Ali to je samo jedan primjer.

I tako se i dalje - PROTIV ZAKONA i Ustava RH, Partizansko-udbaške penzije ubrzano povećavaju dok se Braniteljima grabi kako se kome sprdne, a ne bih se čudio niti ako se toj yusipovićevoj "antifašističkoj subnor" "braći" povećava i broj; jer svako malo pa se u redovima sdp-a, hns-a i sličnim "antifašističkim" partijama valjda rodi po nekoliko glanc-novih boško buha, na koje automatski prelaze te BUKVALNO KRVAVO, preko trupala pobijenih hrvatskih mučenika "zarađene" "penzije"?

A što reći na ovo: četnici koji su tijekom DR-a živjeli u "krajini", imaju sasvim nove prohtjeve, bez kojih, kako vele – ne bismo smjeli moći u eu?

Je li moguće pa nam sad čak i četnici žele dobro? Jer oni nas barem ovim prohtjevima zadržavaju izvan eu, dok bi nas jacika ugurala unutra, ali u obliku veša za pranje?

Uglavnom – najnovija nebuloza "krajinskih" četnika je sljedeća: oni za klanje čitavih hrvatskih obitelji te paljenje njihovih sela, održavanje konc-logora, trpanje mina u bacače i granata u topove tijekom DR-a – traže mirovine ("penzije") , koje im tijekom tog vremena zločesti HDZ nije htio isplaćivati!!??

Te su obitelji mrtve, sela i mjesta spaljena, a granate i mine su ciljeve pogađale skoro uvijek – i oni su mišljenja kako su svoj dio posla obavili, te sad od sdp-a i njihova dva predsjednika – tadića i yusipovića, te privjeska im jacike – očekuju ispunjenje njihovog dijela dogovora!

Na kraju krajeva, sve se to dade raščlaniti u nepobitne dokaze srbijansko-"krajinskih" junaka:

Prvo – milošević je crko, pa je danas tadić glavni u ciloj yugosloviji. To se valjda zna.

Drugo - yusipovićev tata je bio barem dva čina ispod miloševića, šo će reć kako je mali mutavi bjeloglavi, iako sad k'o odrast'o, po bizantinskim pravilima ipak bar jedan čvarak pod tadićem, i "tačka"!

I treće – jaca je nji'ova odavno! Sa njenim su dedom (oprosti mi Bože na ovome kaj ću napisati) fratre na ražnju okretali još onomad, kad se "ustaše" klalo bez sad tih nekakvih kako li ih zovu – zakoma? Ili pramde? K'o će ga znat'?

To njih nije nit' briga!

Nji'ovo je stanje 'vako: Pivo i rakija košta, a otkako od "rušenja krajine" ne primaju plaće i mirovine iz srbije, sada to prohtijevaju od rvatske. I tačka.

Bre.

I kaj se događa, dragi slušatelji ovog teve teksta?

Hitno se četnicima odaje zahvalnost za klanje i ubijanje "ustaša" i ostalih rvata tijekom "tzv DR-a", a u biti nasrtaja na "krajinu", time kaj će se i opet za 30% smanjiti mirovine Braniteljima (ako ne vjerujete, pročitajte zahtjeve SHU) - kako bi se njima isplatila razlika i diglo ih se na standard vrijedan yusipovićevih i jacinih "ćaleta" i "deda"!!

Pa dokle i dokad ćemo dopustiti razvoj toj i sličnim travestijima, pitate se možda!?

E, pa ako im ne stanemo na kraj odmah, Braćo Branitelji – UNEDOGLED! DOK GOD JE I ZADNJI OD NAS ŽIV.

Jer ovakav razvoj i tijek događaja nije nov, na njega su događaji upućivali već odavno, ali trebalo ih je znati raspoznati, i ono najteže – priznati samome sebi kako si ili lud, ili samo paranoičan.

Pa eto, vi sami procijenite jesam li lud: čitav tijek događanja u zadnjih najkraće 16-ak godina upućuje na nešto kaj nitko od nas donedavno nije mogao niti zamisliti, ali što se savršeno uklapa u plan "građanskog rata" i izjednačavanja krivnje.

Pakleni plan podmukliji i odvratniji nego što ste ikada mogli i zamisliti.

Prva činjenica: PRILIKOM ULASKA U EU, "BRANITELJI" ĆE POSTATI NEPOSTOJEĆA KATEGORIJA!

Niti jedna "udruga" više neće postojati, i zato vi svi jadnici pijavice - "udrugari" koji se ne odazivate na prosvjede – cuclajte palac još koliko vam je nokta ostalo, jer ulaskom u EU – postojat će samo jedna – ne udruga, već KOMISIJA! A u toj komisiji sigurno neće biti nitko od vas, jadni, sitni pooltrončići.

U njoj će biti samo dobro etablirani udbaši, "kolege" kao "prst i nokat spojene sa yusipovićem i sličnima (bivšim kandidatom za haškog suca) dok ćete vi tek onda iznenađeno, kao male bebe plakati i zazivati prosvjede na koje ćemo vam se mi Branitelji popišati.

DRUGA ČINJENICA: NATO I YUGOREGIJA

EU u planu već ima novu "jna", i sam pojam "hrvatski Branitelj" je suprotan ideji zajedničke srbijansko-crnobrdsko-BiH-hrvatske vojske.

Već ste čuli kako se HRVI niti invalidi općenito odskora više neće "voditi" kao Invalidi, već kao "osobe sa smanjenom sposobnošću", ili nekom sličnom kategorizacijom, što će trajati samo dok se ne riješe "braniteljskog problema". Onda ćete vi svi "časni" invalidi opet dobiti pravo na naljepnice i parkirna mjesta, ne bojte se, ali upitajte se kad nađete vremena koliko će vas sve to koštati – novčano, i na onaj drugi, vama čudan način – kojega ćete upoznati tek kad ostanete bez onoga kaj danas uzimate zdravo za gotovo.

Ovo bi bio kraj prvog dijela "ispovijesti jednog luđaka", a nadam se kako ćemo ostatak doživjeti zajedno.

Za kraj prvog dijela:

Sa ovakvom "mama jacom" za kormilom, te uz ovu ubrzanu "legitimizaciju" "krajine", četnika i njihovih "prava", te beskompromisnim progonom i zatiranjem Branitelja i naših – hrvatskih kao i Braniteljskih prava, još malo pa će nam pametnije biti prijaviti se kao socijalni slučajevi, nego računati sa "povlaštenom i respektabilnom" mirovinom Branitelja!

Jer Branitelji su već presudom Generalu Glavašu žigosani kao TERORISTI I "PARAVOJNE POSTROJBE" KOJE SU RUŠILE "LEGITIMNU" SFRJ, i sasvim je moguće kako će razni sudovi "yugosfere/regije… kako li će se već zvati" - insistirati na tome presedanu prilikom ulaska u EU.

A kad srbendare i njihovi lobisti, poglavito engleski, kojima su naši vladari predali sve konce upravljanja nešto insistiraju – oni će na tome i ustrajati!

A nas će braniti tko? Ona kokica jandroković?

I tu je ključ yusipovićeve "pravde za Hrvatsku": Branitelje je moguće staviti izvan zakona, i ono najgore od svega - ABOLIRATI!

Razmislite malo o tome: Mi – hrvatski Branitelji, Ratnici protiv velikosrbijansko-crnogorske agresije na našu i susjedne nam zemlje – pobjednici u tome Ratu – bit ćemo zbog toga i ZA TO ABOLIRANI?

Pred takvom "pravdom" - bit ćemo jednaki kao i četnici koji su nas klali. Nimalo drukčiji od njih.

"Hvala vam" Narode, za sve što "radite za Hrvatsku.

"Hvala vam", Narode, na onom prošlom, ali i na ovom novom - ovako "časnom" i "čestitom" predsjedniku.

"Hvala vam" na svemu što "radite" za sebe i nas; za našu i vašu djecu.

I "hvala vam" ako vjerujete kalamarku kako je Purda uhićen jer "nije kupovao hrvatsko".

 

Darijo Strehovac - Streh