Pendrečenja naroda i branitelja?

Pin It

U subotu je i mladež najavila prosvjed na Trgu s početkom u 11.55 (?). Sad je policija u njima "prepoznala" navijače, pa će tako lakše uzeti pendreke. Znači li to, kako će naš prosvjed biti već dočekan od sukoba ljudi i ratoborne policije? Tu meni ništa ne štima. Netko se želi s nama gadno poigrati. Gdje su sad nestali "antifašisti"? - napisao je naš prijatelj i suborac jučer.

Ako žele - neka nas i batinaju. Mi ih u tome ne možemo spriječiti. Možemo se braniti, ali njihova je volja kako će se prema nama ponašati. I Gadafi puca na svoj Narod zrakoplovima i tenkovima, zakaj od zle maćehe jace očekivati drukčiji odnos prema nama?

Ja TAKVIH ideala više nemam. Barem ne na slobodi. hdz i sdp dvije su strane iste kovanice, i mi smo "balast" jednima i drugima. Mi smo taoci njihove nesposobne politike i nezajažljive želje za novcem i moći, nikaj drugo.

Jer Narod zna kako Hrvatsku nije stvorila politika i guženje, već krv i oružje. Oni bi ih htjeli uvjeriti u nekaj drugo. Pa ako je stoka tako glupa - neka im povjeruje.

Evo im i primjera - "makedonija" je imala "satenski razvod" sa yugosrbijom; kaj će reći - nije bilo rata.

"makedonija" danas ne postoji. Nema i ne smije imati čak niti ime. Ostala je kaj je uvijek i bila - srbijanska pokrajina, kaj god netko o tome pričao. Dok Grčka ne stupi na scenu svom snagom.

Stvara li se tako država?

Odgovor nam je svima pred očima - "mirna reintegracija Istočne Slavonije".

Ako je to ispalo dobro za Hrvatsku, ajme nama svima.

Ali natrag na temu: na nama je danas izići na zadnje upozoravajuće prosvjede prije velikih Prosvjeda.

Na nama je dostojanstveno i časno stati i iznijeti svoje stavove i zahtjeve ovoj nesposobnoj vladi i njenim, još nesposobnijim, "institucijama".

Neki govore kako nam nije mjesto na ulici, već kako bismo trebali pustiti "institucijama" da rade svoj "posao".

Njima želim sudbinu Tihomira Purde. Želim im neka prožive život Tihomira i Čitavu njegovu sudbinu. Sve od 1991, pa do današnjeg dana 2011.

Onda neka iziđu pred narod i govore o "vjeri u hrvatske institucije".

Neka od nas onda traže povjerenje prema istim onim "Institucijama" koje su u stanju srbijanskome agresoru dopustiti farsu suđenja hrvatskim Braniteljima - junacima i patnicima srbijanskih konc-logora za koje ne žele čak priznati niti kako su postojali, a koje tjeraju na temelju mučenjem iznuđenih priznanja u tim istim logorima.

I to u Vukovaru. Vječnoj rani Hrvatske nacije - Gradu Žrtvi ili Gradu Heroju, kako ga želite nazvati.

Ali Gradu koji je pokazao jasnije nego ikada tko i što su srbijanci, kakva je njihova politika prema Hrvatskoj i Hrvatima, koju i dalje nastavljaju - uz blagoslov "hrvatskih institucija" - usred Hrvatske.

"Institucija" koje paraliziraju svaki pomak stvarne Demokracije u Hrvatskoj, ali i organiziranje ikakve Državotvorne STRATEGIJE koja bi Hrvatsku trebala voditi u bolju budućnost, budućnost koju su nam Punom agresijom htjeli, a žele i danas - onemogućiti.

Da smo znali - mogli smo dić ruke i pustit neka nas pokolju, kako su srbijanci i crnobrdci i planirali; ali Hrvat nije takav. Hrvat ne želi tuđe, ali branit će svoje do zadnje kapi krvi.

Ne znam znate li, ali 1997. je u srbiji sastavljen novi Memorandum SANU - "Memorandum 2".

U njemu se kaže - "ciljeve koje nismo uspeli osigurati ratom, treba osigurati drukčijim metodama - u miru. Treba da se jasno opredelimo prema ratu vođenom na teritoriju jugoslavije, i ne sme mo dopustiti ničemu da nas omete u našim ciljevima".

Imaju li "hrvatske institucije" ikakav program ili strategiju koja će nas štititi od te, nikad prekinute agresije?

Ne samo kaj nemaju, već su nam na vlasti poltroni koji će te iste "institucije" iskoristiti u borbi protiv vlastitog Naroda, kako bi zadržali fotelje. novac i moć.

Dobri, stari Seneca je još davno, i ne znajući, naravno, opisao hrvatske vladare od 1997. pa do danas: "Brodu koji ne zna u koju luku plovi, svaki je vjetar nepovoljan".

Oni se jednostavno čitavo ovo vrijeme okreću kako vjetar zapuše. TO je njihova "strategija".

A mi bismo u njih trebali imati povjerenja?

Ništa Ljudi, prosvjedi su danas, za nekoliko sati, i svi znamo kaj nam je raditi.

Pokazati im kako nas ima. Ali istovremeno se, i uz naše redare - svi zajedno pobrinuti za izbacivanje provokatora.

Jer vjerovatno će biti i ustaških obilježja, kako bi nas diskreditirali; ne moram vam nikaj pričati, svi znamo kako "hrvatski" mediji i institucije rade.

Sretno svima, i Bog nam pomogao.

Darijo Strehovac - Streh