Reakcija na četničke optužnice protiv Dr. Bosanac i Pokojnog Dr. J. Njavro

Pin It

Agresija na Branitelje, agresija čak i na Liječnike - bitno je samo kako se radi o Hrvatima - "Ustašama". Ne samo od srbijanaca, već i od njihovih pulena - mesića, pušićke, yusipovića, kregara, itd... Sve je jasno. Više se nitko koga ova "sitna" pitanja uopće zanimaju ne može praviti kako mu nekaj nije jasno. Sada je samo na svakome odluka - Na čijoj je strani - Hrvatskoj - srbijanskoj, ili yugosferskoj, i kako će i kaj raditi za svoju stranu.

Jer ovo je najjednostavnije rečeno - Rat. Isti kao i prije, ali puno podmukliji.

"SRBI SU SVUDA OKO NAS - ALI ŠUTE" - prijatelj mi je jutros poslao pp, govoreći o svojim osjećajima događanja oko nas, a ja bih samo dodao - I PONOVNO OŠTRE NOŽEVE.

Zbacimo maske i recimo napokon kako Rat zapravo nikada nije niti prestao, već smo mi Branitelji bili, a mnogi su i danas - u blaženom neznanju toga kako nam zemlju vode udbaši, srbijanci, i yugosferaši.

Takovi za sve krive - Dr. Franju Tuđmana, posprdno ga titulirajući "titinim generalom". Zamislite takva govna, koji su se sve do danas "pravili toše", i sada, kada srbija nasrće svim silama na sve ono kaj je sveto u Hrvatskoj - odjednom, malo-pomalo - dižu glave i govore ono kaj su ČITAVO VRIJEME MISLILI, ali nikada nisu govorili?

Pa koji smo mi to racku Bogu skrivili, pa da takve među nas baca, uglavljuje i klinove nam među obiteljima učvršćuju?

Niti jedan im drugi "titin general" ne smeta, ali Tuđman im smeta. A na izbor ih imaju o-ho-ho, među vlastitim obiteljima pogotovo. Jer đenerala je tijekom yugoslovije bilo više nego danas preparata za liječenje ćelavosti na tržištu, ali jedino je Tuđman taj "KRIVI" GENERAL?

Zakaj?

Jer je baš taj "titin General" bio među onima koji su STVARALI HRVATSKU. Ne samo među njima - bio je TAJ JEDAN.

Koliko god se to nekima ne sviđalo, i koliko god mu mana svi možemo naći ili izmisliti - NJEGOV JE GLAVNI I GENERALNI KRIMEN ZA SRBIJANCE, UDBAŠE I NAJOBIČNIJE HRVATSKE KUKAVICE - TO KAJ JE BIO POKRETAČ STVARANJA HRVATSKE DRŽAVE.

Među nama kukavica ima najviše, i njima savjest mogu primiriti jedino podlosti i siktanje ove druge dvije grupe - srbijanaca i udbaša - objektivno - yugosferičara, za koje čak negiraju kako postoje, već tvrde kako su oni samo u glavama nas "prolupalih Branitelja".

Jučer sam razgovarao sa jednim takovim "minkenskim borcem" (začudo-kregarovim nećakom), koji mi je ne otvoreno, već uvijeno i podmuklo, na moje pitanje sliježući ramenima - sugerirao kako bi za mene bolje bilo miješati cement, umjesto biti u mirovini tako mlad.

On niti ne zna kaj je Rat, jer je pobjegao na vrijeme; on pojma nema kaj je PTSP ili ranjavanje - jer on je sportaš (ili možda bolje reći - sportist?)

On ne zna nikaj o ničemu; pa čak ne zna niti zakaj toliko mrzi Hrvatsku - ali on "ZNA" - kako je "yuga bila bolja"?

Ali nikada do sada to nije našao shodno za reći?

Tek sada, kada nam sude za svakog mrtvog četnika; tek sada - kada sude i Liječnicima poput Dr. Bosanac...? - Sada su se okuražili? Jer misle kako će uskoro drumski ubojica čaćić, njegova heroina pušićka, ili slični govnari dobiti nekakve izbore?

Ma NIKADA TAKVI NEĆE DOBITI IZBORE, DOK GOD JE HRVATA U HRVATSKOJ VIŠE OD TAKOVIH KUKAVICA!

Moja me jebena sudbina, uz još neke čimbenike, počastila time kako mi je taj lik danas - rodbina; ali neka - ljudi su u srbijansko-crnogorskoj agresiji rodbinu gubili doslovno - pod stanimirevićevim rafalima, ili vladavinom njega i ostalih četnika.

Ja ću barem znati kako mi je ova rodbina živa, pa ne vidio ih nikada više.

TO SU NAM UDBAŠI UČINILI OD HRVATSKE. TO SU NAM "INSTITUCIJE" UČINILE OD ONIH KOJI SU NA VLASTI, I KOJI PROTEŽIRAJU TAKOVE "INĐINJERE".

Takovi pojma nemaju o Ratu, jer su ga "elegantno" izbjegli, a poslovi su im redom uredski - jer su "inđinjeri", koji se po čitave dane bave sportom koji im odgovara - bilo to kakakaštvo, streličarstvo, ili kamena s ramena - svejedno.

Ali po "visokostručnom" mišljenju takovih likova, a ovo je citat - "NITKO TKO JE BIO BRANITELJ TIJEKOM DR-A NE BI NIKADA SMIO DOBITI IKAKAV POSAO U HRVATSKOJ VLADI!!?????"

Objašnjenje - jer MI REAGIRAMO "EMOCIONALNO" TIJEKOM NEKIH ODLUKA?

A priupitajmo takove za lustraciju komunista? Odmah rukom, na isti način na koji odmahnu kada ih pitam: "zakaj mrziš Thompsona" - odmahnu kao da su svu pamet svijeta popili? Gdje? U minkenu - 1992. - 1995?

Oni se nama ne osjećaju dužnim objašnjavati nikaj.

Jer oni su sinovi partizana, ili sličnih partizanima. Neki od njih još i gore - izdajice očeva Domobrana, i Ustaša.

Zamislite čuti to u vlastitome Domu, od jednoga od najbliže rodbine?

Osobno sam zašutio, stavio slušalice na uši, i odmahnuo rukom; donijevši odluku kako ja sa tim likom više nemam kaj pričati; istovremeno svjestan razdora kojega radim u obitelji.

Ali stavimo sada to na stranu - Čekali smo i čekali, dugih 16 godina - da na vlast dođu Hrvati. Dočekali smo suprotno. Dočekali smo takve na nižim granama, a PRAVE yugosferičare i udbaše na najvišim.

Niti jedan ISTINSKI HRVATSKI BRANITELJ to ne može dopustiti. MI TO NE SMIJEMO DOPUSTITI.

I 1990. su mnogi znali kaj oblak nad nama donosi; ali isto kako je mnoge druge Rat zatekao nespremne - ovaj današnji Rat nikoga tko prati događanja - ne može zateći "iz vedra neba", i nitko se na kraju neće moći vaditi riječima: "ma ko nas bre zavadi".

Činjenica 1 jest: srbija nikada nije, i nikada neće odustati od projekta "velika srbija".

Činjenica 2 jest: kao i 1990, tako su i 2011. godine - vladari u Hrvatskoj ili na strani srbije, ili nesposobni lopovi koji rade za udbaše koji su trenutno vladari Hrvatske.

Činjenica 3 jest: kao i 1990, tako će i danas - hrpa "hrvata" pobjeći, a ostali će stati na Branik Domovine.

Osobno sam, počevši od mog vlastitog sugovornika - jučer shvatio kako takovi "vječni pobjeglice" razmišljaju, i od njega ne očekujem ništa doli jovo-nanovo isto ono kaj je učinio i prvi put, 1990. - bijeg.

Ali iz jučerašnjeg sam razgovora sa njime shvatio - takvi će i suprugu ostaviti, samo kako bi i opet zbrisali u yugosferske (srbijanske) mirne vode. Jer njima su, vjerujte mi - veći "prijatelji" u srbiji nego u "zaostaloj Hrvatskoj". A mi smo svi za njih samo budale. Potrošeni idioti koje bi najradije polili benzinom nasred Golog otoka.

Hoćemo li se prepustiti takovoj sudbini, ili ćemo barem umrijeti sa čizmama na nogama?

Jer Rat će se, ako zaista opet bukne otvoreno - i opet na početku voditi u Hrvatskoj, a u srbiji će takovi kakakaši obavljati svoje sportove kao i uvijek - optužujući Purdu, Streha, Tromblona i Tuđmana za sve loše kaj se u svijetu događa.

I kako su taj pobjegli i prvi put, tako će pobjeći i ovaj put; ali ovaj jedan je samo prvi od onih koje poznajem.

Svi mi poznajemo mnoge. Na svakome je izbor. Svatko ima pravo na izbor.

p.s.

Evo ipak nekaj sasvim osobno:

Zdeslav je bio knez Primorske Hrvatske od 878. do 879, a pripadao je rodu Trpimirovića.

Knez Zdeslav se u doba Domagojeve vlasti sklonio u Carigrad kako bi se spasio, a dvije godine nakon Domagojeve smrti dospijeva na prijestolje uz pomoć bizantskog cara Bazilija I., tako postavši prvim hrvatskim vladarom kojeg je Bizant postavio na prijestolje.

Ime je pogođeno u sridu.

 

Darijo Strehovac - Streh