Ideja o kojoj vrijedi razmisliti

Pin It
Ono kako ja to gledam je ovako: Skoro 90% računalno pismenih hrvatskih državljana žele objavljen registar branitelja. Svi oni za sve nas govore kako smo lažni, dok god nas ima pola milijuna.

Punih 100% istinskih hrvatskih branitelja je nezadovoljno brojkom od 500.000 branitelja, i svi bismo htjeli tu brojku srezat na realne razmjere . 200-tinjak tisuća branitelja. Hoće li bilo koja vlast to učiniti? Neće. Oni će uvijek hrvatske branitelje/"registar" držati kao crvenu krpu u pričuvi, za vlastite dnevnopolitičke potrebe. "Obećavamo kako hoćemo"! (ovdje ubaci potezanje užeta) - "Obećavamo kako nećemo dopustiti!"

I jedni i drugi tvrde kako su za nas, i jedni i drugi su preplavljena septička jama, jer su isti. Isto kako se novinari dogovaraju o zajedničkom podizanju cijena novina, tako se oni dogovaraju o registru budala. 

Na isti se način i "predstavnici" braniteljskih udruga jakići, đakići i ostali pačići (koji rade na principu - nas je 5 u predsjedništvu, a članovi su tu tek tolko da imamo za benzin i janjetinu) dogovore - nas 120 udruga ćemo podržat, vas 120 nećete - i sve ostaje na istom.
Istovremeno, članovi njihovih udruga i HVIDR-i pojma nemaju kaj njihovi "čelnici" podržavaju ili ne, al tko njih/nas uopće išta i pita? Mi nismo u predsjedništvu, i tek iz novina ili sa teveja saznajemo jesmo li "za nešto" ili "protiv nečega".

Daklem, ono kaj bismo mi Ratnici Dragovoljci htjeli jest: pravedan spisak u kojem će biti strogo određena 3 sektora:
-1. Borbeni(Dragovoljci/Ratnici/Specijalna policija - podgrupe - kuhari, vozači, topništvo, zrakoplovstvo, borbena VP... itd...)  
-2. - Pričuvni (Pričuva/mobilizirani - podgrupe - kuhari, vozači, stražari bitnih zgrada, VP... itd...) 
-3. - Neborbeni (Pričuva/logistika/civilni zaposlenici MORH-a/čistačice/tajnice, kuhari, vozači... itd...)

Ono kaj bi klavijaturisti i fredovi htjeli: za sada ništa, a kad im bude pasalo - jedan dugi spisak imena u kojemu se rod vojske, razlika služenja NA TERENU ili U ZAGREBU NEĆE NITI SPOMINJATI. Samo ime za imenom, pa nek svatko troši vrijeme čitajući imena i pitajući se kaj je ovo, dovraga. Ali i sa takvim se "spiskom" oni mogu busati u prsa i reći: "evo, mi smo to napravili"! - a stoka viče: meeeee!!

Klavijaturisti s druge strane će se, dok god budu mogli, busati u prsa i govoriti: "evo, mi ne damo vaša prava!" - a stoka će i dalje vikat: "meeeee!"

Jer podsjetimo se samo zadnjeg primjera: kad su nedavno izišli transkripti pokojnog Pukanića i njegovog novinarskog "rivala", na vidjelo je izišao novinarski kartel kojime oni čitavo vrijeme kradu građane; ali mesići i pušićke su glas digle protiv neustavnosti objave i privatnosti podataka, a ne protiv kriminala koji je razotkriven u tim transkriptima. Isto takvo licemjerje trpimo svakodnevno već godinama, od "tko se usudio snimati veleposlanike kako po Americi kradu aute, pa do tko se usudio u javnost dati podatke o krađi INE ili bilo čega drugoga", sve je uvijek bilo, i bit će - isto.

Sve dok mi ne odlučimo napraviti nešto MIMO NJIH! Dakle, kad već moram ponavljat: prijedlog kojega sam ja iznio je čisto na Dragovoljnoj bazi svakog Ratnika/Branitelja/Vozača/Čistačice itd... koji su spremni na vlastitu odgovornost - mimo korumpirane i paralizirane vlade koja bi nas sve ionako rado vidjela mrtve ili u Hagu - objaviti i dati na uvid hrvatskoj javnosti, hrvatskim građanima i čitavome svijetu - kaj su radili tijekom Domovinskog rata!!

Ako je lik bio čistač vojarne u 1. brigadi - Tigrovi 0d 1991. - 1999. - neka to i napiše; ali neka ne napiše samo - "bio u Tigrovima od '91. do '99." 

Za mene to nije ponižavanje, za mene je to raščišćavanje računa i transparentnost među braniteljskom populacijom - kakva je - takva je. A lako ćemo onda odredit zakaj neki skrivaju svoju pripadnost, kao i privilegije koje su dobili temeljem krivotvorenja iste.

Plus kaj ćemo se riješit ucjenjivanja yugo-komunjarske gamadi kojima smo na tapeti kad god dobiju malo više vlasti, plus kaj ćemo napokon I HRVATSKOJ STOCI KOJA JOŠ UVJEK VJERUJE YUGO-GAMADI moć bez srama reć- DA, JA SAM BRANITELJ, I SVE O MENI PIŠE TAMO I TAMO- GDJE SVI TO MOGU VIDJETI.

Ne znam kaj drugo reć, osim - čist račun - duga ljubav. Između hrvatskog naroda koji grca pod teretom 400.000 gamadi koji su tko zna kakve privilegije, stanove, kuće i jahte isposlovali od barba milanovića, dok nas 200.000 koji smo srce , tijelo i dušu dali i dajemo ovoj Hrvatskoj grcamo u dugovima!

 

Dario Strehovec Streh