Beskrajna podmuklost HTV-a

Pin It

Nešto prije no što su se glavni urednici tog yutel-a naslađivali montiranjem "ničim izazvanog napada" na snimatelje u Čavoglavama, na emisiji "Hrvatska uživo" se odvio bizaran, podmukli napad na Dr. Vukušić Hermana.

Na njihovim stranicama možete pogledati čitav intervju, u kojemu se, kao i obično, uzmu nekoliko primjera od države zaboravljenih branitelja oboljelih od PTSP-a, i onda se napadnu oni koji rade na tom pitanju.

Ovoga puta je to bilo podmuklije nego obično, jer se radilo o svoti od 3 milijuna Kuna. Sjećate li se kaj je koštalo 3 milijuna Kuna, a kaj su nedavno blagoslovili komesari ivo i njegova svita?

Uglavnom, voditeljica i pjevačica se jedno 5-6 minuta obrušavala na Dr- Vukušića svom silinom, pitajuć' ga na što, da im zvezdu ona jebe - potrošiše 3 miljuna Kuna?

Ja fakat ne znam vjeruju li takovi voditelji fakat kako je taj njihov napad na Dr. Vukušića bio dizajniran kao pomoć ijednom branitelju, ili negdje u sebi ipak kuže kak su njihovi glavni urednici i pravi šefovi uistinu odabrali takve koji ne vide dalje od nosa i nesposobni su shvatiti išta kaj se ne uklapa u njihov najuži mogući pogled na svijet - i dali im mjesta "voditelja"?

Dotičnoj voditeljici sa jedne strane čovjek govori o programima koji se bave HRVI-ima i SVIM ostalim hrvatskim građanima koji boluju od PTSP-a NA DRŽAVNOM nivou, i još joj diskretno napomene kako su upravo njihovi glavni urednici i šefovi jedan dio tog programa koji je pomogao mnogoj djeci branitelja, (a direktno time i njihovim oboljelim roditeljima) spremno dočekali "na nož", ali ona ne kuži ništa?

Riječ je bila, točnije, o programu za kojega su se izborili, a po kojemu djeca HRVI-a KOJA PREĐU PRAG imaju prednost pred ostalim upisnicima na sveučilišta.

Sjećate li se koliku je gungulu odmah digao taj htv-ov yutel, i koliko je PTSP-a i možda i samoubojstava izazvao? Odmah su mobilizirali sve raspoložive reportere i snimatelje, i poslali ih svim nezadovoljnicima takvim programom; kucali su na vrata "normalnim" roditeljima; pred kamere stavljali svakoga tko je htio reći išta protiv tog "nepravednog" programa, i na kraju, 2010. godine - na Dan Hrvatskih Branitelja i "Oluje" - ONI pitaju Dr. Vukušića kaj je napravio sa 3 milijuna Kuna koji su mu dodijeljeni od države?

Oni ili fakat ne kuže kaj rade, ili i dalje misle kako niti ta djeca, niti njihovi roditelji u biti i ne zaslužuju nikakovu pomoć od Države koju su stvorili.

Oni i njihovi šefovi bi u biti sve to po starom, dobrom, titovom receptu - za tih 3 miljuna Kuna kojih su se grčevito uhvatili - izgradili bi lijepi novi Goli otok, i sve "ptsp-ovce" poslali na njega i zaboravili; nije li to najbolje rješenje za sve "normalne" Hrvate, "pacifiste", "antifašiste", i slične pušićke i šušićke, kako se god žele zvati?

Možda su se tako trebali uhvatiti i nekih drugih 3 MILIJUNA KUNA, potrošenih nedavno u Srbu; ili MILIJARDI koje se godišnje troše na četnike-povratnike, a koji su U BITI DIREKTNI UZROCI PTSP-a, POGOTOVO KOD BRANITELJA KOJI NE MOGU VJEROVATI KAKO "hrvatska" TV protiv toga nema ništa, ali protiv 3 milijuna Kuna potrošenih na ministarstvo koje barem nešto, koliko-toliko pomaže oboljelim braniteljima - e - protiv toga se ima, i to svašta-nešta-efikasno?

Ali budimo malo ozbiljni, i prihvatimo i njihov pogled - ta i slične teme njihovim šefovima "nisu baš zanimljive", a kad bi oni makar i slučajno za njih i pokazali ikakvo zanimanje - vjerojatno bi brzo morali tražiti novi posao, ili bi ih premjestili na dječji program?

 

Darijo Strehovac - Streh