Doživjeli smo i IV Reich

Pin It

Zbivanja u EU, u koju smo zgurani silom i prijevarama, a za koju je glasalo tek cca 20% Hrvata, iz dana u dan poprimaju sve više zabrinjavajuće konotacije. 

Nakon što je prije nekoliko dana u tišini donešena rezolucija EU o zabrani ruske propagande, u obranu iste, bila ona obvezujuća ili ne,  dignula se hrpa što plaćenih, što proeuropski zadojenih novinara, napadajući svakog tko se drznuo isto nazvati pravim imenom, cenzurom, sve u obrani EU i Plenkovića.

Ok, već je dulje vrijeme savršeno jasno da su mnogi naši kolumnisti koje smo prije rado čitali preko noći promijenili kaput, pa sada zdušno podržavaju Plenkovića, toliko zdušno da im više ni četnici koje je doveo u Vladu i državna poduzeća ne smetaju. Ako su od Plenkovića, mora da su dobri, makar bili i članovi stranke koju je osnovao ratni zločinac.

No, zašto kažem kako je nebitno da li je ta rezolucija obvezujuća ili nije.

Zato što jako dobro znamo kako završava sve ono 'neobvezujuće' što dolazi iz EU. Ako nećeš, milom, popustit ćeš pred prijetnjama, pritiscima i najavama svega onog lošeg što će ti se dogoditi ako otkažeš poslušnost. Takvih je primjera bezbroj. Pa tako nešto 'neobvezujuće' itekako postaje obvezujuće, bez obzira kako se u samom startu stvari nazivale.

Stavimo na stranu to svidja li se nekom Rusija i Putin ili ih smatraju najgorom prijetnjom. Ostaje ono što smo imali pol stoljeća u komunističkoj Jugoslaviji, a sada dolazi iz 'demokratske' Europe, cenzura.

Fino zapakirana, sa velikom plavom vrpcom posutom žutim zvjezdicama, ali svakako cenzura, odnosno, priprema terena za ono što slijedi.

Rezolucija kaže 'Kako se neprijateljskoj ruskoj propagandi treba suprostaviti investirajući više u podizanje javne osviještenosti, obrazovanje, u lokalne i online medije, kako bi se omogućila gradjanima kritička analiza medijskih sadržaja'. Da ne povjeruješ. Ako ovo nije ne samo cenzura, nego i ispiranje mozga, ne znam što jeste. Zar je doista potrebno donijeti rezoluciju slijedom koje bi se ljudima objašnjavalo što je ispravno, a što nije i što trebaju prihvatiti, a što ne od onoga što piše u medijima? Moramo li svi kritizirati istu stvar i o svemu misliti isto? U  biti, to je otvoreni poziv članicama EU da moraju još više stisnuti medije u svoje ruke i kontrolirati sadržaj onoga što se objavljuje. Kao da se to ionako stalno ne radi, no očito se ocjenjuje kako je i ono malo slobodnog prostora u medijima previše, pa ga se treba ugušiti.

Naravno, Rusija je samo početak, tzv probna vožnja.

Svjedoci smo kako se u zemljama EU zataškavaju svi zločini i užasi koje su počinili migranti. Val nasilja koji je zahvatio Europu nakon što su u nju ušli milijuni migranata pokušava se predstaviti kao sporadični incidentni, a za svako nasilje se nalazi opravdanje. Tek rijetki mediji izvještavaju o tome, a vodeći mediji naravno tako nešto ne prenose, kako ne bi naštetili multikulturalnoj Europi. Pa se tako pravdaju pedofilija, silovanje, kradje i ubojstva, teror koji se vrši nad lokalnim starosjediocima.

Al ono pravo tek slijedi.

Nismo trebali dugo čekati nakon 'neobvezujuće' EU rezolucije o potpunom preuzimanju medija u svoje ruke.

Par dana nakon toga, Socijalistička vlada Francuske pustila je u raspravu zakon koji bi zabranio internetske stranice koje pokušavaju odvratiti žene od pobačaja. Prema pisanju portala narod.hr vlasnici takvih internet stranica mogu dobiti dvije godine zatvora i kaznu od 30 000 eura.

Vjerojatno ni ovo nije cenzura.

I ovo nas treba itekako uplašiti.

Jer, ovdje se ne radi o tome da li je netko protivnik ili zagovaratelj pobačaja. Isto kao što se ne radi o tome podržava li netko Rusiju ili ju ne može smisliti. Radi se o nametanju svojih stavova kao jedinih ispravnih, o zabrani drugačijeg razmišljanja, drugačijih stavova i drugačijeg izražavanja. Jedina istina bit će 'istina' koju govori EU, a sve suprotno tome bit će fašizam, netrpeljivost, opasnost... uglavnom, bit će zabranjeno.

Ako netko ne bude mislio onako kako EU hoće da misli, tim gore po njega. Platit će ogromnu svotu ili će jednostavno biti zatvoren. 

Uzevši u obzir da se umjetna kvazi tvorevina sve više klima i trese, da je Velika Britanija već digla sidro a da je skoro izvjesno kako će glavna žuta zvjedica Angela Merkel izgubiti izbore koji dolaze, te da  je sve više onih koji dižu glas protiv EU diktature, sve ovo ni malo ne iznenadjuje.

Stvar će se spasiti dobrom starom komunističkom metodom, koja se pokazala djelotvornom.

I isto tako kako smo u komunizmu smjeli govoriti i pisati samo ono što je Partija htjela, tako ćemo i u EU smjeti razmišljati i pisati samo ono što njoj odgovara. Ili ćemo biti zatvoreni.

Svi tirani, diktatori i zločinci svijeta počeli su na isti način, gušeći medije i kažnjavajući svako pisanje koje im je moglo na bilo koji način naštetiti. 

Jer, ako hoćeš oblikovati javno mijenje, ukoliko želiš ove, a poglavito buduće generacije odgajati da razmišljaju isključivo onako kako ti paše, prvo ćeš u svoje ruke preuzeti medije.

Ukoliko nemaš argumente ili hoćeš sakriti istinu, ukoliko ne možeš uvjeravanjima pa ni silom postići to da se ljudi odreknu svojih stavova, svoje zemlje i svog identiteta, onda ćeš isto raditi preko kontroliranih medija.

A kako se čini, EU je sa gušenjem slobode medija tek započela.

 

Diana Majhen