Svaki glas za HDZ bio je glas za četnike

Pin It

Sjećam se dana kada je Sanader pored osam pravaša koji su sjedili u Saboru radije u Vladu uzeo četnike iz SDSSa i time napravio svojevrstan presedan, ne samo kod nas, nego i u svijetu. Jer, nema države osim Hrvatske koja će na vlast dovesti one koji su ju napadali i uništavali.

Ono što je najgore, takav HDZ na čelu sa tim istim Sanaderom dobio je i slijedeće izbore, nakon kojih su naravno, ponovno četnici ušli u Vladu.

Na pitanje kako se to moglo dogoditi, zašto birači nisu kaznili takav potez HDZa, odgovor je vrlo jednostavan. Sanader se poslužio vrlo dobrom taktikom zastrašivanja kako će komunisti iz SDPa preuzeti državu, pa su ljudi, u strahu od te mogućnosti, radije birali čak i takav, četnicima obogaćen HDZ. To je taktika koja nikada nije promašila i koja sve one, koji su na svojoj koži okusili 'čari komunizma' tjera da poput muhe bez glave, ne razmišljajući, glasaju za HDZ. Umjesto da ga kazne izostankom svojih glasova i time pošalju poruku kako se HDZ mora mijenjati i postati HRVATSKI kako bi te glasove zavrijedio, oni ga nagradjuju. I time dovode četnike na vlast, uvijek iznova. Jer, povijest se uvijek ponavlja onima koji iz nje ne nauče ništa.

Tako je nakon Sanadera na red došao i Plenković.

Koji je otišao korak dalje.

Iako je, u koaliciji s MOSTom, HDZ imao dovoljnu većinu za formiranje Vlade, Plenković se htio osigurati. Pa se povijest ponovila i ponovno u Vladi imamo četnike. Zašto i ne bi, kada je nakon toliko godina kristalno jasno kako na izborima nitko neće previše razmišljati o tome.  

SDSS dobio je pomoćnike ministara u njima najbitnijim ministarstvima.

Policija, pravosudje, kultura i obrazovanje. Gdje ćeš bolje za širenje antihrvatske, velikosrpske propagande od tih ministarstava? 

Sada je konačno savršeno jasno zašto je Pupovac onoliko hvalio Plenkovića i govorio kako ima puno povjerenje u njega. Plenković je to Pupovčevo povjerenje i opravdao. A ako jedan Pupovac vjeruje Plenkoviću, logikom stvari, Hrvati mu ne bi trebali vjerovati. Jer su nam interesi dijametralno suprotni.

Samo što su Hrvati na žalost vjerovali. I Plenkoviću i njegovom HDZu, koji je jedine šanse da se vrati svojim korijenima imao dok ga je vodio Karamarko, koji je upravo radi toga i sklonjen.

No, ako ste pomislili da je to sve, prevarili ste se. Ima još.

Imat ćemo prilike gledati Pupovčeve ljude u svim bitnijim javnim poduzećima i državnim agencijama (Čitaj: na udaru će biti Hrvatske vode, Hrvatske šume, Hrvatske autoceste....) 

To se nije usudio čak ni Sanader.

Al briselski ćato, instaliran na mjesto premijera od strane Bruxellesa, a potvrdjen glasovima  onih koji nikako da shvate da je sa pok. Franjom Tudjmanom umro i HDZ, usudi se. 

I tako smo danas tu gdje jesmo.

Koš za otpatke Europske unije i servis istih onih četnika protiv kojih smo se borili prije dvadesetak godina. Sve, samo ne samostalna država za čiju su slobodu toliki dali živote. 

Nije dovoljno što nam je na čelu države čovjek koji bi i rodjenu majku prodao ako bi to zatražila EU, a kamoli ne Hrvatsku. Sada nam u Vladi sjede i četnici, koji jesu abolirani ali ni malo nisu promijenili svoj mentalni sklop od onih dana kada su nas pokušali izbrisati sa lica zemlje, paleći i ubijajući po Hrvatskoj.

Tako smo ponovno postali jedina zemlja u svijetu kojoj u Vladi sudjeluje stranka koju je osnovao ratni zločinac i koja nesmetano radi sve ove godine, financira se našim novcem i širi velikosprsku ideologiju od rata pa do dana današnjeg. 

Uz svesrdnu pomoć premijera, koji je i briselski i srpski, samo nije hrvatski.

 

Diana Majhen