Nacionalna sramota - Hrvatska uvozi čak tijesto kruh i pecivo!

Pin It

Ako Hrvati izaberu još jednom Zorana Milanovića, neka ispaštaju! Hrvatski sabor mora uvesti kazne za Vladu i resorna ministarstva

Ima li u Hrvatskoj jedan proizvod, kojeg ne uvozimo?! Nema!!! Hrvatska uvozi sve, baš sve pa je to neizbrojivo za jedan članak, jedva i za knjigu. Zadužujemo se ne samo za nepotrebne skupe automobile i druge luksusne proizvode, nego za odjeću, obuću, posteljinu i namještaj...

Industriju i obrtništvo hrvatske vlade, napose ova Zoranova zabranjuje i ukida. Najnoviji je TOZ.

Uvoz u Hrvatsku i tuđinske veletrgovine rastu, a ionako mali izvoz je upitan!

Svojevremeno su nas neki mediji izvještavali da uvozimo na primjer: 92% češnjaka iz Kine, 63% lana iz europskih država, 80% cvijeća iz Nizozemske, Italije i Njemačke, zelenu salatu, grah i voće iz Italije, većinu povrća i vino iz Makedonije, lješnjake, smokve i drugo južno voće iz Turske, maline iz Srbije, orahe iz Rumunjske, jabuke iz Poljske, Mlijeko iz Francuske

Mađarske i iz BiH, mliječne proizvode uvozimo čak iz Švicarske i iz daleke Švedske, odpisano smrznuto meso kupujemo kao jeftini odpad u Belgiji, svinjske butine za dalmatinski i istarski pršut uvozi Hrvatska čak iz Italije...

Razočarani Hrvati, koji po konzumiranju alkoholnih pića, nažalost(!!!) drže vrh u Europi, piju uvozno pivo ili iz bivših hrvatskih pivovara, koje je prodao strancima Milanovićev uzornik Ivo Sanader i srodni "veliki" Hrvati.

Prema istim izvještajnim medijima, iz kojih spominjemo prednje, napisane primjere jedino proizvodimo dovoljno mandarina, ali i njih sve manje izvozimo, a više uvozimo s opravdanjem radi vremena zriobe. Ovako bismo mogli nabrajati u nedogled i zapitajmo se narodnom pitalicom: "Dokle ćemo ovako naopako?"

Uvozimo sve i plaćamo rasprodajom Hrvatske, a izvozimo mlade i školovade Hrvatice i Hrvate. Na sreću uvozimo Rome, jedini oni brinu za demografiju u Hrvatskoj.

Uvozimo tjesteninu, kruh i pecivo, što je zaista nacionalna sramota!

U HTV-1 dnevniku od 23. rujna izvješteni smo da Hrvatska uvozi sirovo tijesto, kruh i pecivo iz Austrije, Njemačke i Poljske za 66 milijuna Eura godišnje. Ovaj užasni podatak, uz svakodnevni visoki i rastući dug po stanovniku Hrvatske je dovoljan razlog da se predsjednika vlade Zorana Milanovića i njegove ministre pod hitno odpremi u Remetinec, a ako nema mjesta onda ih treba poslati u Glinu. Tamošnji golemi zatvor može ovoj Milanovićevoj vladi i njemu osigurati čak privilegirana zatvorska mjesta s čistim zrakom iz Petrove gore.

Teško je iza ovog, primjerice navedenog izvješća reći nešto pametno, nego puninom istine potvrditi da je za ovo krajnje loše i zabrinjavajuće stanje glavni krivac Hrvatska vlada na čelu s nesposobnim Zoranom Milanovićem i podjednako njemu nesposobnim resornim ministrima, komunistima iz nelustriranoga SDP-a. Ne smijemo pritom poštediti niti dio naroda. Donedavno su naši pekari i naše majke same mijesile i pekle proju, kruh i pogaču, rezance i trence, štruklje i kekse, a današnje mlade domaćice kupuju sve te i srodne proizvode u tuđim robnim kućama, koje izvlače novac iz Hrvatske.

Komunističku partiju SDP mora hrvatski narod po EU 1481 i Hrvatskom saboru Zakonom lustrirati, ukinuti i zabraniti svako njeno djelovanje i postojanje jer su: komunizam u SDP-u udružen s liberalnim kapitalizmom međusobno inkompatibilni (nepodnošljivi) pa zato u Hrvatskoj ide sve prema minusu u propast...

U čitavoj povijesti, odkad se znade za Hrvatsku po nesposobnosti je vodeća vlada Zorana Milanovića i njegovi resorni ministri.

Nakada je zagrebački nadbiskup Juraj Haulik osnovao Hrvatsko gospodarsko društvo, kroz koje su se upošljavali ljudi diljem Hrvatske. Današnji nadbiskup Josip Bozanić i brojni biskupi brinu samo o ekumeni s političkom SPC, rad ih ne zanima i politiku za svećenike zabranjuju. Uz takvo ponašanje Crkvene rimokatoličke hijerarhije ne treba nas čuditi, što u najkatoličkijim gradovima poput Rijeke vladaju neprekidno komunisti iz KPJ preimenovane u SDP.

Volimo se hvaliti da smo marljivi, a vlasnici voćnjaka ne mogu dobiti pomoćne radnice i radnike za branje jabuka. Udružena Crkvene organizacije s raznim udrugama otvaraju malne svakodnevno socijalne kuhinje pa u konzumentima vidimo mlade i radno sposobne ljude. Neki od njih dolaze automobilom, kupljenim za "švicarce" po gotovu hranu u socijalnim kuhinjama. Tko vodi brigu o tim mladim ljudima, što dangube po Zagrebu i drugdje, a pola plodne Slavonije je neobrađeno

U ovome osvrtu spomenuti su samo poljoprivredni proizvodi, koje Hrvatska uvozi, a trebala bi ih sve izvoziti jer je istaknuto poljoprivredna država.

Ako Hrvati izaberu još jednom Zorana Milanovića, neka ispaštaju!

Istu i još lošiju ocjenu zaslužuje vlada Zorana Milanovića i njegovi resorni ministri za sve oblike industrijske i obrtničke proizvodnje: Ugašena je tekstilna industrija, kožna industrija, metalna industrija i u krizi je sve, što se na njih nastavlja. Proizvode iz industrije i obrtništva Hrvatska uvozi. Brojna obrtništva se posve gase u Hrvatskoj. To ne može tako ići dalje jer vodi državu i narod u propast. Zašto se besposličare po gradovima ne podučava za razne obrte: krojače, postolare, urare, pekare, koveče...?!

Zašto Zoran Milanović ukida potrebnu i produktivnu industriju u Hrvatskoj?!

Zoran Milanović i njegovi resorni ministri ukidaju vrlo potrebne i produktivne industrijske proizvodnje. Sjetimo se samo da je Vlada Zorana Milanovića skoro dvije godine s najbrutalnijim metodama ukidala neobično važan proizvodni Serum zavod u Zagrebu, kojeg je jedva spasio neumorni znanstvenik Dr. Srećko Sladoljev sa svojim suradnicima, djelatnicima u Serumu... i većim dijelom prosvjednika iz hrvatskog naroda sa zdravom pameti.

Ovih dana ukida vlada Zorana Milanovića staru hrvatsku tvornicu olovaka i drugog pisaćeg pribora TOZ pa ćemo pisati s kineskim olovkama. Nitko, baš nitko od nadležnih pa niti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nisu stali u obranu za spas i nastavak proizvodnje TOZ-a.

Rafinerija u Sisku završava proizvodnju s posljednjim zalihama sirovine i Milanovićeva vlada je ukida dogovorno s mađarskim MOL-om.

Zoran Milanović je nastavio i intenzivirao problem pomorstva, ribarstva i brodogradnju. Zatvorio je najstarije hrvatsko brodogradilište u Kraljevici...

Vlada Zorana Milanovića je totalno neodgovorna i jedini joj je cilj da se s lažima održi na vlasti.

Jedno je ipak nejasno u nesposonmosti Vlade Zorana Milanovića!

Zašto nesposobni i inteligencijom ograničeni... Zoran Milanović zabranjuje otvaranje novih proizvodnih pogona. Primjerice, hrvatska čista pitka voda teče u bezcjenje "Sad mirnim tokom, sad divljim skokom - s naše gore u tuđe more!" A. Nemčić), a Vlada Zorana Milanovića i njegovi ministri zabranjuju flaširanje i cisternirane te vode za izvoz na žedna arapska i druga tržišta. Poznat je slučaj takove zabrane u Slunju, gdje četiri rijeke i brojni potoci s bogatim izvorima vode teku Koranom i Kupom preko Savsko-Dunavskog sliva u Crno more.

Jednako tako je zabrinjavajući slučaj s termalnom vodom u Topuskome, koju se mora prije utoka u Glinu rashlađivati sa skupom hladnom vodom. a ministri Zorana Milanovića zabranjuju izgradnju staklenika u Topuskome, u kojima bi se moglo proizvoditi povrće za polovicu potreba Republike Hrvatske.

Ovdje u svezi Topuskoga moram spomenuti dvije dokumentarne istine:

1. Opće je poznato, da se Petrinja, Glina, Topusko i Gvozd snabdijevaju povrćem iz Makedonije. Pisatelj ovih redaka je razgovarao s makedonskim poduzetnicima u Topuskome.

2. Osobno sam zainteresirao i poslao jednog mladog hrvatskog inženijera agronomije da izgradi staklenike u Topuskome. Sredstva bi osigurali Hrvati iz Švicarske. Nakon pola godine golemog truda i kucanja na vrata od sisačko-moslavačke županice (prije njenog odmora u Remetincu) do resornog ministra vlade Zorana Milanovića - dozvolu nisu dali tome čovjeku. Nakon pola godine je odustao od jalovog gubljenja vremena, truda i sredstava. Javio mi je da je nakon polagodišnjeg truda i uloženih sredstava, na početku, što podsjeća na dječju bajku o starom patku i pačićima: "Učio ih učio od srijede do petka, al' se nisu maknuli dalje od početka."

Patak Zoran Milanović i njegovi pačići - ministri iznad besposlenog naroda su još više beznadni nego oni iz bajke, jer se ne miču od početka, nego svaki početak Zoranovi pačići (ministri!) otežavaju i vraćaju sve unatrag.

Neka mi oprosti pravi patak i pravi pačići, što ih vrijeđam s nesposobnim Zoranom Milanovićem i njegovim ministrima, najlošijom vladinom strukturom, kakovu ne pozna hrvatska povijest.

Mr.sc. Dragan Hazler - umirovljenik s 40 godina i tri dana radnog staža u Hrvatskoj i u CH.