Kao Hrvatu sve manje su mi jasni Hrvati?!

Pin It

Po nedužnosti hrvatskih žrtava, koje su po Marxovoj teoriji činili Titovi đelati "osloboditelji" uz obvezno mučenje prije smrtnog udarca TAJ JASENOVAC - TITOV JASENOVAC SE TAJI OD JAVNOSTI. Zašto???!!! Zašto mrtvi Hrvati, poubijani od zločinačke komunističke rulje predvođene od velezločinca Tita nisu ravnopravni s drugima mrtvima u Hrvatskoj???

Subotom poslije podnevnog dnevnika na HTV-1 slijede ove emisije: 1.Veterani mira, 2. Duhovni izazovi i 3. Prizma - multinacionalni magazin. Tako je bilo i danas, subota 25. travnja 2015.

Redovito pratim te emisije HTV-1 i kao domoljubni Hrvat nisam zadovoljan s njima jer su malne kristalno čiste od spomena hrvatskog imena i pridjeva, gdje bi ga trebalo čuti, a isto su čiste i od spomena srbskog imena i pridjeva, gdje bi uz njega bile spomenute krivnje Srba za rat, ubijstva, progone Hrvata, mučenja, silovanja, pljačku, razaralaštva, sijanja srbskih mina po Hrvatskoj...

Govori se o braniteljima, o ugroženim pravima branitelja, o domovinskom ratu, o invalidima Domovinskog rata... bez spomena pridjeva i imena Hrvata... Nikada se ne čuje jasno, čiji je to bio "Domovinski rat", jeli u njemu ratovala Slavonija protiv Dalmacije ili Gorski Kotar protiv Like pa se zato zove Domovinski rat! Tvrdim matematiökom istinom da je naziv Domovinski rat pogrešan i štetan za Hrvatsku, a dobro došao za razne zoupotrebe Srbima i Europi.

Reći nekome da je naziv Domovinski rat bez dodatnih atributa nejasan, čak pogrešan može se doživjeti neugodnosti... Eto, ja sam spreman za neugodnosti rekao svoje i ponavljam: Naziv Domovinski rat treba službeno dopuniti ili ga zamijeniti. O tome slijedom pisanja.

Srbi u dijaspori, vjerojatno i u Srbiji govore, da je u Hrvatskoj vođen Domovinski rat od 1991. do 1995. i oni su dolazili u Hrvatsku da zaustave taj Domovinski rat... Umjesto zahvalnosti Srbima za gušenje domovinskog rata u Hrvatskoj, ustaše su organizirale nekakvu "Oluju" i "prognali srbske dobročinitelje... i srpsku nejač".

Naivni i neupućeni svijet vjeruje u te srbske lažne priče. Čak i papa Franjo vjerujue u srbske laži o kardinalu Stepincu. Još gore jest to, da sva europska lexika (pogledao sam u 17 raznih europskih lexikona!) Domovinski rat rat u Hrvatskoj naziva Građanski rat - njemački: Bürgerkrieg in Kroatien.

Srbski okupacijski i genocidni rat na Hrvatsku...

Taj rat od 1991. do 1995/97. bi trebalo službeno nazivati Srbski okupacijski i genocidni rat na Hrvatsku... To, najispravnije ime rata trebalo bi ući u hrvatsku i europsku/svjetsku povjestnicu, lexiku i drugu literaturu, što bi opametilo agresivne, genocidne i lakome Srbe na tuđe prostore i imovinu da nikada više ne ponavljaju ratove protiv susjednih naroda.

Doduše, čuje se u spomenutoj i drugim emisijama HTV-1 da se je Hrvatska branila protiv ili od agresora, a nikada ime od tih aresora pa ispada da smo se mi Hrvati podijelili i borili jedni protiv drugih: jedni kao agresori i drugi kao branitelji.

Zašto se ne govori: Srbi agresori, Srbi ubojice, Srbi silovateljii, Srbi mučitelji, Srbi pljaškaši... O ustašama, koji su zaista u teškim okolnostima i raznim nametnutostima Drugog svjetskog rata branili Hrvatsku onakvu kakva je bila u nametnutome ratu, govori se i danas nakon 70 godina sve najgore i ne štedi se pritom hrvatsko ime.

Štoviše zakonski se zabranjuje u ovoj državi Hrvatskoj prastari domoljubni pozdrav ZA DOM SPREMNI! jer su ga rabili i ustaše, ali nitko ne osuđuje ili se vrlo rijetko čuje osuda na: "Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate!" ili usred Zagreba prijetnja Hrvatima pisana u Srbskoj riječi: "Do istrebljanja vašega ili našega!"...

Nikada ili vrlo rijetko se ne može čuti u HTV-1 emisiji Veterani mira, da je Hrvatska bila napadnuta od srbskih genocidnih okupatora i da se je branila od Srba iz Srbije i pridruženih srbskih zločinaca iz Hrvatske - od srbskih zločinaca, kakove Europa ne pozna u novije vrijeme.

Zašto HTV-1 štiti ime Srbin pa ne znamo, napose ne znaju mlađa pokoljenja, tko im je zapalio kuću, popljačkao imovinu, ubio oca, tko je silovao majku ili sestru, tko je po Hrvatskoj posijao ubitačne mine, tko je poubijao 514-ero hrvatske dječice, ali se suprot tome na HTV-1 do u bezkraj srbuje na primjer u emisiji Duhovni izazovi i u Prizmi, koja je posvećena više Srbima nego za za sve druge - 21 postojeću nacionalnu manjinu zajedno. Ponekad se dogodi malo povoljniji omjer, ali nikada matematički ni približno zadovoljavajući.

Srbsko ime i pridjev u Hrvatskoj (u medijima, u politici i u običnom govoru) je zaštičeno od svake kritike i ističe ga se u napuhanom pozitivnom smislu više nego u doba obadvije velikosrbske Jugoslavije.

Patrijarsi SPC pjevaju na HTV-1 četničko-fašističke pjesme

Svjedoci smo kristalno jasne istine, da su srbski patrijarsi u Hrvatskoj uključujući i zagrebačkog patrijarha pjevali na HTV -1 prošlog tjedna četničke fašističke pjesme i u njima posebice posvećenu srbskom četničko-fašističkom zločincu popu Momčilu Djujiću. Dobio sam dvadesetak E-mailova s tim pjevanjem. evo jednoga na uvid:

"KAK LIJEPE POPEVLJEJU. I IZGLEDAJU. A TEK RIJEČI. BAŠ MI SE SVIDJELO KAK ONAJ ŽALI DA I NJEGA NIJE ČEFNULA GRANATA. BU, BU OPET NEK NE BRINE.

Posluhnite!

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/pogledajte-kako-mitropolit-porfirije-pjeva-hvalospjevnu-cetnicku-pjesmu-krvavom-popu-iz-strmice-video-8315/

Taj pop Srpske pravoslavne crkve Momčilo Djujić je poklao oko 70.000 Hrvata, podjednako kao broj Jasenovačkih žrtava i o njemu se nekažnjeno pjeva i to predvođeno od patrijarha SPC u Hrvatskoj. Kad se pojavi negdje u Kupresu hrvatsko dijete s ustaškom kapom, onda to kritiziraju ne samo svi mediji u Hrvatskoj, nego i političari, uključujući i ex predsjedik Ivo Josipović.

Kompleks o nadpravima Srba u Hrvatskoj je preobširan za ovu raspravu. Neupućenim Hrvatima preporučam da čitaju srbske "NOVOSTI", koje plaćaju hrvatski poreznici i u njima će pročitati obilje kleveta, laži i napada na Hrvate, napose na "ustaški" pozdrav ZA DOM SPREMNI! Kad bi Hrvatska bila prava država Hrvatska ONA bi zakonski zaštitila ovaj prelijepi pozdrav, da nam ga netko ne ukrade i prisvoji kao svoj. Nota bene!

Evo najkraćih osvrta na spomenute emisije od 25. travnja 2015.

1. Veterani mira

U emisiji Veterani mira govorilo se pravima branitelja iz raznih aspekata, redovite vijesti i uz ostalo jedno dvadesetak minuta o minama u Hrvatskoj. Treba još očistiti oko 500 km/2 (pišem sve oko, iako imam pribilježene brojeve). Od tih mina poginulo je oko 500 ljudi, ranjenih oko 2.200, od kojih teže ranjeno - invalidizirano oko 1200. Dosada je utrošeno za vađenje mina 6 (šest) milijardi kuna. Rok očišćenja Hrvatske od svih mina i drugih ubitačnih sredstava se već nekoliko puta odgađa i sada se planira do 2019.

Nijednom rječju, baš nijednom rječju nije spomenuto da su te mine Srbi posijali po Hrvatskoj i da bi Srbija trebala barem platiti vađenje tih mina. Normalno bi bilo da Srbi odstranjuju te mine jer oni imaju nekakve planove, gdje su postavljali mine.

U Francuskoj su iza Drugog svjetskog rata Nijemci odstranjivali mine. Zašto u Hrvatskoj Srbi ne odstranjuju mine ili zašto Srbija ne plaća troškove vađanja mina i naknadu za poginule pirotehničare i invalidninu za nastradale.

Zašto Hrvatska ne tuži Srbiju pred nadležnim sudom za ubitačne mine koje su Srbi posijali po Hrvatskoj utoliko opravdanije jer su mine zabranjene odgovarajućom Međunarodnom konvencijom. Srbske mine u Hrvatskoj su mirnodobski srbski genocid na Hrvatima i Hrvatska se prema prema tome srbskom genocdu odnosi "kao slijepi pravednik bez ruku".

2. Duhovni izazovi

Nakon emisije Veterani mira uslijedila je emisija Duhovni izazovi, u kojoj su sudeći po imenima samo voditelji(-ce): Kardum i Bašić Hrvatica i Hrvat. Emisija je nastupila sa svojom sućuti prema jasenovačkim žrtvama. I ja, predstavljam se Dragan Hazler izražavam sućut Jasenovačkim žrtvama jednako ustaškim i komunističko-partizanskim. Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je izrazila sućut samo ustaškim žrtvama. U čitavoj emisiji nastupali su samo Srbi: patrijarsi SPC, prote SPC i srbski četnici u Hrvatskoj, neizostavno Pupovac, Milošević, Višnjić...

U emisiji Duhovni izazovi slavi se 200 godina srpskog školstva u srbskim krajevima i 10 godina srpske gimnazije u Zagrebu, zatim srpske patrijarhijske suze u Jasenovcu za Srbe, kao da drugih žrtava nije niti bilo.

Izvan svih očekivanja gosp. Bašić je ugostio za razgovor srbskog psihologa VLADETA JEROTIĆA, člana protuhrvatske akademije SANU u Beogradu.

Na sve to čovjek s ljudskoćču i normalnim domoljubnim hrvatstvom ostaje zapanjen i zabrinut. Opravdano se postavlja pitanje jeli ova Hrvatska suverena država Hrvatskog naroda i lojalnih nacionalnih manjian ili je ona Srpski vilajet u balkanskom regionu?!

Pohvalno je od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović što je izrazila svoju i hrvatsku sućut za jasenovačke žrtve povodom proboja iz logora 22. travnja 1945. ali gospođa predsjednica nije imala nijednu riječ niti suzu za jasenovačke žrtve, koje je posijao Titov marxizam u Jasenovcu. Nadajmo se da će Predsjednica komemorirati i hrvatske žrtve počinjene u Jasenovu.

Ovdje postavljam jedno vrlo ozbiljno i povijesno dokumentarno pitanje hrvatskim političarima, hrvatskim povjesničarima te napose hrvatskim biskupima i svećenicima:

Zašto se ne komemorira Titov komunističko-partizanski Jasenovac, koji je prema izjavama još živih svjedoka brojem podjednak ustaškom Jasenovcu, ako nije čak i brojniji.

Po nedužnosti hrvatskih žrtava, koje su po Marxovoj teoriji činili Titovi đelati "osloboditelji" uz obvezno mučenje prije smrtnog udarca TAJ JASENOVAC - TITOV JASENOVAC SE TAJI OD JAVNOSTI. Zašto???!!! Zašto mrtvi Hrvati, poubijani od zločinačke komunističke rulje predvođene od velezločinca Tita nisu ravnopravni s drugima mrtvima u Hrvatskoj???

Pisatelj ovih redaka predlaže Hrvatskoj biskupskoj konferenciji da odredi jedan dan u drugoj polovici svibnja kao dan Hrvatskih jasenovačkih mučenika, koje su većinom kao nedužne Hrvate poubijali Titovi marxistički partizani "osloboditelji".

3. Emisiju "Prizma - multinacionalni magazin" nisam htjeo gledati jer je toliko srpska i prosrpska pa se čovjek pita: Živi li još netko u Hrvatskoj (u Srpskom vilajetu balkanskog regiona) osim Srbskog naroda, kako ga nazivaju srpski patrijarsi, a i četnik Milorad Pupovac sve manje rabi izraz Srpska nacionalna manjina, a sve više Srpski narod.

Završit ću ovaj članak s još nekoliko upitnih kritika na HTV-1:

- Do pred par godina gledali smo prekrasnu emisiju na HTV-1: "Dobro jutro Hrvatska!". Ta pjesma je pratila prikaz prirodnih ljepota Hrvatske i čak hrvatski folklor, na primjer Dubrovački lindjo. Rado su je gledali i stranci pa je služila i za promičbu turizma u Hrvatskoj.

-Tu prelijepu emisiju zamijenila je emisija s jednim krošnjatim drvetom, na kojem su bile izvješene hrvatske razglednice, koje su se vijorile, ali nisu prikazivane kao sadržajno vidljive.

Ne lezi vraže, kako kaže narodna poslovica" doživjeli smo i treće izdanje emisije "Dobro jutro Hrvatska!"

- U toj trećoj izvedbi emisije nema prikaza prirodnih ljepota Hrvatske, niti hrvatskog folklora, niti stabla s razglednicama niti pjesme: Dobro jutro Hrvatska: Sasvim potiho pojavljuje se točenje nekih stranih napitaka i napisano DOBRO JUTRO uz dodatak manje istaknuto "Hrvatska" bez pjesme, u kojoj se pjeva o Hrvatskoj. Tko to u HRT-u određuje, kako će biti izvođena emisija HTV-1: "Dobro jutro Hrvatska!"

U HTV-1 se vrlo obilno zaobilazi Hrvatska i izvedenice iz nje!

O zaobilaženju Hrvatske i hrvatskih pojmova na HTV-1 mogla bi se napisati knjiga:

Nema više u HTV-1 u raznim dijalozima: Pozdrav gledateljima Hrvatske televizije, nego pozdrav "vašim gledateljima" ili samo "pozdrav gledateljima".

Osim Zorana Vakule, izvjestitelja o vremenu, koji normalno spominje Hrvatsku drugi izvjestitelji o vremenu napose izvjestiteljica "Nataša..." u 5-6 izvješća spomene jedanputa Hrvatsku, a inače subjekt izvješća o vremenu je: "zemlja, u zemlji, unutrašnjost, u središtu unutrašnjosti, u našim krajevima, u zapadnim krajevima zemlje..." To znači da su i prognozeri(-ice) vremena, uz častni izuzetak Zorana Vakule postali alergični na imenicu i pridjev Hrvatska.

Navikli smo na izvješća "spikerica HTV-1" u turističkom dijelu godine o ulazku (na primjer) 50.000 vozila u zemlju i 5 do 6 tisuća iz zemlje. One su stekle "alegiju" na pojmove Hrvatska već u Kumrovečkoj školi.

Na HTV-1 imamo emisiju "Jezik za svakoga", a ne kaže nam naslov čiji je to jezik za svakoga. Izgleda da je i tu "ambrozija" prema hrvatstvu rekla svoje.

Bavim se hrvatstvom shodno uzrastu 86 godina, ali mi do danas nije jasno, odkuda toliko antihrvatstva u Hrvatskoj. Bit ću zahvalan Hrvatici ili Hrvatu, koji mi odgovore na to pitanje. Završavam ovu raspravu s domoljubnim pozdravom: ZA DOM SPREMNI!

Mr. sci. Dragan Hazler

Basel-Slunj 25. travnja 2015.