Velezločinac Tito počasni član HAZU ex JAZU

Pin It

Velezločinca Tita se mora ukloniti iz javnosti u Hrvatskoj. Kako ćemo ukloniti ime Tita kao dokumentarno dokazivog najvećeg zločinca svih povijesnih vremena na hrvatskome prostoru, kad taj velezločinac uživa status počasnog člana u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti - HAZU ex JAZU u Zagrebu.

Ovim se postavlja ovoreno pitanje jeli HAZU istinski ili nominalno najviša hrvatska institucija, a zapravo je i dalje JAZU s izvjes(t)nim hipotekama nanešenim Hrvatima, kojih se hrvatski narod neće nikada osloboditi, primjerice šatrovština Vukovog pravopisa u Hrvatskom pravopisu...

Instutucija HAZU ex JAZU ima u svojim redovima najviše znanstvenike svih struka pa ih opravdano pitamo mi Hrvatice i Hrvati sebi svojstvenih dometa poštenog i domoljubnog hrvatstva, kako mogu imati u svojim redovima u instituciji HAZU kao počas(t)nog člana Josipa Broza Tita, dokumentarno dokazivog najvećeg zločinca svih vremena na hrvatskom prostoru. Kako ćemo maknuti ime tog velezločinca s Trga Hrvatskog narodnog kazališta i s drugih toponima u Hrvatskoj, kad njegovo velezločinačko ime i lik čuva HAZU ex JAZU u Zagrebu kao svetinju u počasnom članstvu?! Nota bene!

Kratki povijestni osvrt na nepopravljive zablude JAZU

JAZU ili punom sintagmom Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti dok je još nosila to ime, koje joj i danas bolje i točnije pristoji nego HAZU učinila je Hrvatskoj nepopravljive štete. Sjetimo se samo jedne, iz koje su rođene i danas nametnte srbske pohlepe na hrvatski prostor, kulturno blagi i napose na hrvatski jezik.

Osnivač Josip Juraj Strossmayer, je doveo u JAZU srbskog jezikoslovca Đuru Popovića (preimenovanog u Daničića) da stvara zajednički rječnik Srba i Hrvata. Time je počeo jezikoslovni, kulturni, politički i nacionalni ..." brak" Srba i Hrvata, u kojem su Srbi uzurpirali manje ili više sva nametnička, izrabljivačka, prisvajačka, pljačkaška i druga prava štetna po Hrvate, a nekih od njih se niti danas u Republici Hrvatskoj nismo oslobodili.

Zahvaljujući ovom Strossmayerovom pogrešnom činu, kroz srbskog nacionalistu Đuru Popovića - Daničića zaživio je u Hrvatskoj Vuk Stefanović Karadžić, stvoreni takozvani hrvatski vukovci (Broz, Iveković, Maretić...), odbačen je najbolji hrvatski i europski korienski pravopis Ljudevita Gaja i uvedena Vukova šatrovština "Piši kako govoriš..." Što bi se dogodilo, kad bi se engleskom pravopisu namatnula Vukova pravopisna šatra?!

Hrvatski povjesničari i jezikoslovci zaboravljaju napisati, da je ovu Strossmayerovu nesvjes(t)nu (namjerno se piše poneka rieč korienski) pogrešku zlorabio ban Khuen Hedervary, koji je uz ostalo stvorio opći kult i privilegije srbskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, što je uvjetovalo denacionalizaciju većine pravoslavnih Vlaha, koji su radi privilegija postali Srbi.

Strossmayer je svoj ekumenski duh posvetio jedinstvu vjera i naroda!

To je odlično, ALI u to se je umiješala Srbska pravoslavna crkve iz Srbije sa svojim "ekumenskim istinama" poput: "Sve što je pravoslavno to je srbsko! Srbija je do zadnjeg srbskog groba! Srbi svuda i svagde. Nebo je plave boje i u njemu sedi Srbin Bog..."

Kako se je razvijao nametljivi odnos Srbije i Srba od vremena katoličkog Austrijanca Strossmayera podjednako naklonjenog Hrvatima i Srbima i istaknutog Srbina Đure Daničića do danas, to nam je poznato. Ponovimo radi značaja: Umjesto njegovanja najboljeg hrvatskog pravopisa (i europskog pravopisa!!!) stvorenog od Ljudevita Gaja na etimologijskim osnovama, Hrvatima je nametnut Vukov fonetski pravopis - pravopisna šatra.

Današnji ekumenski sljedbenici Strossmayera darivaju srbskim pravoslavcima stare crkve u Istri i drugdje u Hrvatskoj, gradnju srbskog hrama u Dioklecijanovim zidinama, da se znade "Da tu Srbi žive večno i da je Dioklecijan bio Srbin" i dodajmo još samo jedan čin s korijenčićima iz Strossmayerove ekumene:

Izgradnja srbske gimnazije (i budući srbski univerzitet) u najhrvatskijem i najkatoličkijem dijelu Zagreba na Svetom Duhu. Ni Milorad Pupovac si ne bi poželio više, nego što rimokatolička hijerarhija u Hrvatskoj dariva Srbima - srbskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj.

U spomenutome, a to je samo neznatni djelić djelića nametnute "srbske ekumene" u Hrvatskoj ne smije se zanemarti značajna uloga - klica Josipa Jurja Stroomayera i njegove JAZU. Po kakovoj to ekumeni, u Beogradu sjedi stalno kao biskup i ustoličeni nadbiskup Slovenac, a u Srbiji i u AP Vojvodini većina katolika su Hrvati! Ovo je pitanje za drugu raspravu.

Nastavak osvrta na velezločinca Josipa Broza Tita u HAZU ex JAZU!

Živućem pokoljenju Hrvata je poznato da je Josip Broz Tito bio marxist, što znači genocidni ubojica, mučitelj i progonitelj Hrvata. Njemački Židov i engleski štićenik Karl Marx sa svojim marxizmom je praotac svih zločinaca i zločinstava 20-og stoljeća, u Europi i u svijetu. Ostanimo u Europi: Teorijsko počelo i praktična uputa u zločinstvo pripada Židovu Karlu Marxu: "Komunizam može pobijediti samo revolucijom... Revolucija guta vlastitu djecu... Hrvati su odpadni narod i treba ih uništiti..." Marxa slijede europski velezločinci ovim redom (spominju se samo najistaknutiji): Egels, Lenjin, Mussolini, Staljin, Hitler i Tito...

Članovi JAZU u eri Titovih zločinstava prema Hrvatima su znali za ta Titova zločinstva, znali su za Bleiburg i za Četverorede smrti razoružanih hrvatskih vojnika, znali su za Jazovke i za Titov Jasenovac, Titovo mučilište Goli Otok itd. ALI nisu spriječavali te i druge Titove zločine.

Suprot tome JAZU je uzela toga velezločinca Tita u počas(t)no članstvo. Tu zabludu ili uvjetnu prisilu (ako je to bila?!) ZAŠTO NE PONIŠTE suvremeni članovi HAZU ex JAZU?

Da se ne bi meni Draganu Hazleru predbacilo da izmišljam i pišem negativno o velezločincu Titu, donosim ovdje dokumentarni popis zločina, za koje je odgovoran Tito, prepisan za članove HAZU ex JAZU i druge čitatelje od uvaženog povjesničara Mladena Ivezića:

Iz knjige:"G e n o c i d nad Hrvatima zapovijeda T i t o, str. 410:

Glavne konkretne odredbe i zabrane međunarodnog ratnog prava koje su odbacivali titoistički zakoni za Drugog svjetskog rata:

1. Ubijanje protivničkih boraca koji se žele predati.

2. Ubijanje ratnih zarobljenika.

3. Ubijanje ranjenika i bolesnika protivničke vojske.

4. Ubijanje svećenstva, liječnika i drugih civilnih osoba koje se nađu u protivničkim postrojbama i budu zarobljene.

5. Nepoštivanje posebnih prava zarobljenika častnika i njihovo namjerno ubijanje proporcionalno češće s visinom čina.

6. Nepoštivanje kaznenoga postupovnog prava u svima fazama postupka.

7. Javno promicanje protuzakonitosti.

8. Neinformiranje vlastite vojske i drugih organa vlasti o dužnostima prema međunarodnome ratnom pravu.

9. Potpuno nepoštivanje prava svih vrsta ratnih zarobljenika: njihovo ponižavanje, fizičko maltretiranje, nasilno saslušavanje, zabrana vjere i vjerskih obreda, pljačkanje, zastrašivanje, onemogućavanje korespondencije s rodbinom, prinuda na fizički rad, nedovoljna ishrana i druge deprivacije.

10. Kažnjavanje po načelu kolektivne krivnje.

11. Kažnjavanje po nacionalnoj osnovi.

12. Nepoštivanje obveza proizašlih iz okupacije i kapitulacije.

13. Kažnjavanje tuđih ratnih zarobljenika.

14. Ubijanje, ranjavanje i drugi vidovi tjelesne ugroze civila.

15. Neselektivno borbeno djelovanje s nepotrebnom mogućnošću ubojstva, ranidbe ili druge tjelesne ugroze civila.

16. Ponižavanje, plašenje, vjerska i nacionalna deprivacija civila.

17. Protjerivanje civila s određenih područja ili iz Nezavisne Države Hrvatske.

18. Izgladnjivanje civila otimanjem hrane.

19. Pljačka civila. Oduzimanje iznad onoga što dopušta pravo.

20. Uništavanje civilnih objekata za osobnu upotrebu.

21.Uništavanje javnih civilnih objekata.

22. Uništavanje sredstava javnog prometa namijenjenih civilima i njihovoj uporabi.

23. Uništavanje vjerskih objekata.

24. Uništavanje medicinskih objekata.

25. Uništavanje medicinskih transportnih sredstava.

26. Uporaba protivničkih uniformi

27. Prijetnja ubijanjem svih ako ne dođe do predaje.

28. Protupravna upotreba vojnih zrakoplova".

Tito je nastavio sa zločinstvima nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Spomenimo tek primjerice jer za sva Titova ratna i mirnodobska zločinstva trebalo bi napisati višetomsku enciklopediju:

- Masovna ubijanja ratnih zarobljenika ne štedeći majke s djecom i starce...

- Ubijanje svećenika, književnika, liječnika, farmaceuta i drugih stručnjaka...

- Mirnodobski logori mučenje i ubijanja nedužnih ljudi, počev od Titovog Jasenovca, preko Glavnjače, Mitrovice, Foče, Zenice...Golog otoka...

- Po "Zakonima" vršena konfiskacija privatne imovine, prisila u zadruge...

- Ubijanja hrvatskih radnika u drugim državama. Za jedan takav slučaj u Njemačkoj je upravo postupak u trajanju...

Zar može jedan ratni i mirnodobski velezločinac Josip Broz Tito biti počas(t)ni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti HAZU ex JAZU u Zagrebu?

Taj Tito je od nadležne međunarodne javnosti proglašen kao DESETI na listi najvećih ratnih i mirnodobskih zločinaca 20-og stoljeća u svijetu.

Služi li na čast ili na sramotu Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti - HAZU ex JAZU imati u svojim redovima kao počas(t)nog člana velezločinca Josipa Broza Tita?!

Na ova pitanja o velezločincu Titu i njegovom počas(t)nom članstvu u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu duguje HAZU ex JAZU i njezin predsjednik Dr.Zvonko Kusić odgovor čitavom Hrvatskom narodu.

Pisatelj ovog podnes(t)ka mr.sc. Dragan Hazler preporuča predsjedniku HAZU ex JAZU Dr. Zvonku Kusiću da ukloni ime velezločinca Josipa Broza Tita iz imenika počas(t)nih članova kao što je uzorna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uklonila bistu velezločinca Tita iz predsjedničkog dvora na Pantovščaku u Zagrebu.

Uz izraze osobitog poštovanja i domoljubne pozdrave preporučam se za suradničku pomoć.

Mr.sc. Dragan Hazler - hrvatski djelatnik, umirovljeni znanstvenik NOVARTIS-a

Basel. 8. svibnja 2015.

Post scriptum: Čvrsto vjerujem u izpravak ove zamolbe s počastnim članstvom velezločincu Titu u HAZU, s nadom da neće biti potrebna međunarodna pomoć. Za sada se podnesak šalje E-mailom gosp. predsjedniku HAZU - Dr. Zvonku Kusiću i u javnostz - Hrvatskom narodu.