ZA DOM SPREMNI!

Pin It

Umjesto uvoda: Malne svako hrvatsko stanje i pitanje je vrlo kompleksno pa se o njemu mora pisati Skalićevski u obliku "miscellanea" ili svaštica. Tako će biti pisan i ovaj članak. Pavao Skalić iz Like je veliki hrvatski i europski znanastvenik. Uz 24 veledjela iz svoga uma stvorio je i objavio zbirku svih znanja i prvi u svijetu uveo naziv Enciklopedija u Baselu 1559.

U Hrvatskoj imamo domoljubne i statističke Hrvate!

Ovakovu rubriku trebalo bismo uvesti u statistički popis stanovnika u Hrvatskoj, da znademo tko domoljubno voli Hrvatsku, za razliku od onih koji su statistički Hrvati, koji pljačkaju i uništavaju Hrvatsku. K statističkim Hrvatima, uglavnom komunistički odpad s nasljeđem spadaju i poneke nacionalne manjine poput većine hrvatskih Srba i nekolicine hrvatskih Talijana, koji vole živjeti u lijepoj domovini Hrvatskoj, a njihovo domoljublje se ne odnosi na Hrvatsku, nego na Srbiju i na Italiju. Poštedit ću u ovoj rapravi Talijane i malo više uz statističke Hrvate posvetit ću se Srbima, koji bezgranično četnikuju u Hrvatskoj i dakako nastupaju protiv pozdrava "ZA DOM SPREMNI!" i ističu svoj srbskofašistički pozdrav: "Spremte se spremte četnici!"

Jedan od najboljih indikatora u Republici Hrvatskoj za odkrivanje "Tko je tko?" jest odnos prema starodrevnom hrvatskom pozdravu "Za dom spremni!"

Statistički Hrvati, ponajviše komunistički odpad su protiv toga prelijepog domoljubnog pozdrava jer ga je obilno koristila Hrvatska Domovinska Vojska - ponajviše Ustaše. Baš zato bismo trebali njegovati i obilno koristiti taj prastari pozdrav "Za dom spremni!" jer su njime izražavali Ustaše svoju ljubav za dom i domovinu Hrvatsku.

Nisu Ustaše pozdravljali niti "Heil Hitler!" niti "Per Duce per Re!" jer većina Ustaša su smatrali njemačke naciste, talijanske fašiste kao i marxističke komuniste najvećim neprijateljima hrvatskog naroda i domovine Hrvatske, koja se je tada nazivala Nezavisna Država Hrvatska.

Ustaše su se najhrabrije borile za Hrvatsku, a ne za nacizam, fašizam i komunizam!

Jedina vojska u Drugom svjetskom ratu, koja se je borila za Hrvatsku je bila Hrvatska domovinska vojska: Ustaše , Domobrani, Oružnici, Mornari... Sve druge vojske: njemački nacisti, talijanski fašisti, marxistički komunisti - zvani partizani i srbskofašistički četnici su se borili protiv države Hrvatske. Najveći neprijatellji neovisne države Hrvatske za vrijeme Drugog svjetskog rata u mirnodobskom poraću i u u vrijeme Srbskog genocidnog rata na Hrvatsku 1991-1995/97. bili marxistički Titovi komunisti u JNA i srbskofašistički četnici. Utjelovljeni komunist i četnički fašist bio je organizator i vođa genocidnog rata na Hrvatsku Slobodan Milošević.

Osobno sam bio pitomac Doknadne dočastničke škole Hrvatske ustaške mladeži u Karlovcu pred kraj rata 1945. i u nijednom predavanju nisam čuo od predavača - ustaških častnika nijedan izraz ljubavi i sklonosti prema Hitlerovoj nacističkoj Njemačkoj i nijedan izraz naklonosti prema Mussolinijevoj fašističkoj Italiji. Većina Ustaša, što vrijedi i za domobrane, oružnike i druge popadnike Hrvatske Domovinske Vojske smatrali su Nijemce i Talijane okupatorima Nezavisne Države Hrvatske.

Ovo tvrdim za sebe, koji imam Prisegu Domovini Hrvatskoj, koje se nikada nisam odrekao, da sam onda kao 15-godišnji mladi Hrvat kroz čitav život do sada i odsada jednako osuđiveo kao hrvatske neprijatelje: Hitlerove naciste, Mussolinijeve fasiste, srbske fašističke četnike i Titove komunističke zločince partizane. Nota bene! Dragan Hazler

Primio sam ovih dana brojne kritike na pjevanje četničkih pjesama

Pjesme su izvodili patrijarsi Srbske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i nitko iz redova hrvatskih političara, čak niti iz redova Rimokatoličke crkve u Hrvata nije uložio nikakav prosvijed.

Evo samo dva od dvadesetak primljenih mailova o srpskim patrijarsima u Hrvatskoj, koji pjevaju arbske četničkofašističke pjesme:

Gesendet: Mittwoch, 15. April 2015 um 04:37 Uhr

Von: Maria <Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.>

’Moj otac, domobran, Mijo Živković, bio je očevidac groznih muka koje je četnik pop Đujić ili Đuić, činio u Bosni nad domobranskim i ustaškim zarobljenicima. Morali su u drveno bure izvana zabiti mnoge čavle tako da šiljci budu unutar bureta. Stavio bi tada u bure soli. Zarobljenici su vukli bure na brdo i morali ulaziti u njega. Bure je potom zatvoreno i gurnuto niz brdo tako da oni jadnici budu užasno izbodeni oštrim čavlima, a njihove rane neka grize sol. U takvim četničkim mučenjima su umirali hrvatski domobrani i drugi Hrvati.

Marija Dubravac Brisbane

Gesendet: Dienstag, 14. April 2015 um 20:30 Uhr

Von: "Antun Mates"

KAK LIJEPE POPEVLJEJU. I IZGLEDAJU. A TEK RIJEČI. BAŠ MI SE SVIDJELO KAK ONAJ ŽALI DA I NJEGA NIJE ČEFNULA GRANATA. BU, BU OPET NEK NE BRINE.

Posluhnite!

Primio sam od dvadesetak Hrvatica i Hrvata snimku patrijarha SPC u Hrvatskoj, koji pjevaju srpske fašističkočetničke pjesme. Evo moga najkraćeg osvrta:

Ne znam, zašto neke Hrvate čudi, što patrijarsi Srpske pravoslavne crkve i među njima zagrebački patrijarh Porfirije pjevaju četničke fašističke pjesme i slave u njima Momčila Đujića, kad se znade da izručenje toga zločinca, koji je poklao oko 70.000 Hrvata nije tražila Titova Jugoslavije niti Republika Hrvatska. Štoviše, prvi predsjednik, titulom i imenom Dr. Franjo Tuđman objavio je aboliciju i amnestiju srbskih četnika, koji su od 1991-1995/97. ubijali Hrvate i razarali Hrvatsku, a nije amnestirao svf ratnike pa tako imamo da velečetnik Stanimirović sudjeloveše čak u Sanaderovoj vladi, a četnik kao takav i kao siva eminencija četništva Milorad Pupovac sudjeluje stalno u vrhovima vlasti RH. Istovremeno sud RH sudi na višegodišnje kazne gosp. Hrasta iz Karlovca, Mirka Norca, Branimira Glavaša i sada mrcvari Tomislava Merčepa jer su smaknuli pojedine četnike i njihove pristaše. Patrijarsi SPC-a su najbolji državnici i političari Srbije i za Srbiju, koji od Rastka Nemanjića samozvanog svetog Save preko patrijarha Makarija pećkoga kroje srpsko carstvo Jadranom do Trsta, od Trsta preko Budima na Temišvar pa na Jug preko Vidina do Soluna.

Ovi pak suvremeni srbski patrijarsi u Hrvatskoj idu i dalje. Pretvorili su Zagreb u središnjicu Srbske pravoslavne crkve i vladaju iz njega ne samo u Hrvatskoj, nego u Sloveniji i u vasceloj Italiji. Tako se Srbi mogu ponašati samo u Hrvatskoj. Pjevaju patrijarsi četničke fašističke pjesme i nitko iz redova hrvatskih vlasti niti iz redova Rimokatoličke crkve u Hrvata im ne prigovara, ali iz svih vrhova i kuteva vlasti i polituike u RH, iz svih medija u RH pa čak i iz HTV emisije "Piramida" okomljuju se "veliki hrvati" na domoljubni pozdrav "Za dom spremni!" Dakle domoljubni Hrvati u Hrvatskoj ne smiju biti za DOM SPREMNI!, ali moraju slušati četničkofašistički pozdravni zov "Spremte se spremte četnici!"

U emisiji "Ekumenski susreti" od 18. travnja o.g., koja je bila posvećena uglavnom Židovima i Srbima, voditeljica je slušala sugovornike protiv pozdrava "ZA DOM SPREMNI", hvalila je do u beskraj uskrsne - vaskrsne običaje pravoslavnih Srba u Hrvatskoj, ali nijednom riječi nije spomenula niti pokazala kako partijarsi SPC u Hrvatskoj pjevaju četničke fašističke pjesme. Dakle, gledatelji HTV, koji plaćaju pristojbu i svi drugi uskraćeni su za srbsko nacističko izvođenje četničkih pjesama. Ništa nas to ne treba čuditi, kad ima pitanja i stanja, koja bi trebala više zabrinjavati hrvatski katolički narod i biskupe, dakako i svećenike Rimokatoličke crkve u Hrvata.

Evo te zabrinutosti: Papa Franjo, kojeg jako hvalimo ne sluša glas hrvatskog rimokatoličkog naroda niti Hrvatske biskupske konferencije glede svetačkog ustoličenja blaženoga Alojzija Stepinca, nego sluša velečetnika Tomislava Nikolića i četnika - patrijarka SPC Irineja i odgađa svetačko ustoličenje Stepinca.

Umjesto moga osobnog osvrta, bit će uvjeljiviji opis ponašanja prikazan u Večernjem listu, što u daljnjem donosi

Predsjednik Nikolić 
i patrijarh Irinej ne žele svetog Stepinca

Pismo Papi – 
Kao "zajedničku mudrost" Nikolić sugerira odustajanje od kanonizacije.

Autor:

Darko Pavičić

Srbijansko lobiranje protiv kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca, koje se već mjesecima valja po vatikanskim lobijima, prelilo se u javnost pa su protiv budućega sveca Katoličke crkve otvoreno progovorili s najviših vrhova u Srbiji.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić čak je uputio pismo papi Franji i, kao usput, zahvaljujući na podršci u poplavama, napisao da se “zajedničkom mudrošću ne načini nikakav potez koji bi bilo koga uvrijedio, pogotovo u vezi s odnosom prema povijesti, Drugom svjetskom ratu i ulozi Alojzija Stepinca u njemu”. Pohvalivši Vatikan kako nije priznao neovisnost Kosova, Nikolić je papi Franji izravno sugerirao da će i odustajanjem od Stepinčeve kanonizacije biti od koristi “zajedničkoj mudrosti”.

Vrh Srpske pravoslavne crkve pisao je vatikanskom ministru vanjskih poslova Dominiqueu Mambertiju protiv Stepinčeve kanonizacije, a stav SPC-a u nedjeljnom intervjuu “Politici” ponovio je patrijarh Irinej. “Da bi netko bio svetac”, kako kaže, “on zaista mora biti svijetla i sveta osoba, koju kao takvu prihvaćaju i drugi kršćani”.

"To je izuzetno delikatno pitanje"

Patrijarh Irinej prije dva mjeseca je izjavio kako Stepinčeva kanonizacija neće ugroziti odnose SPC-a i Vatikana. – To je izuzetno delikatno pitanje. Dovoljno znamo o Alojziju Stepincu, a na djelu imamo pokušaj da se on prikaže u boljem svjetlu nego što je de facto to bio. Možda je to donekle i razumljivo jer je on u svoje vrijeme bio značajna osoba u Hrvatskoj. Izgledno je da naši odnosi s Vatikanom neće biti ugroženi njegovom kanonizacijom, ali će to baciti sjenku na Rimokatoličku crkvu. Dobro je poznato kakve su osobe u prošlosti proglašavane za svece. Svi drukčiji potezi Crkvu bi činili više političkom organizacijom, a manje Kristovom crkvom, s naslijeđem koje je dobila od svojih osnivača svetih apostola – rekao je patrijarh Irinej.

U Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj sigurni su da ništa neće ugroziti Stepinčevu kanonizaciju, koja se očekuje do kraja godine.

– Čuli ste što je kardinal Bozanić rekao u svojoj uskrsnoj propovijedi, a to je da su “desetljećima pokušavali zatrti i sam spomen Stepinčeva imena, ali nitko i ništa Crkvu nije moglo i ne može zaustaviti na putu prema svetačkome naslovu blaženog Alojzija” – rekli su nam neslužbeno na zagrebačkom Kaptolu.

>>Srpska pravoslavna crkva protiv kanonizacije kardinala Stepinca

>>Srpski predsjednik zahvalio papi Franji na potpori i spomenuo Stepinca

>>'Blaženi Alojzije Stepinac bit će proglašen svetim do kraja 2015.'

Vatikan potvrdio: Ozdravljenje djevojčice je čudesno

Proces kanonizacije kardinala Stepinca na samome je kraju i očekuje se još samo dan proglašenja svetim. Presudnu ulogu je odigralo čudesno ozdravljenje djevojčice u Klaićevoj bolnici, koja je bolovala od neizlječive bolesti i liječnici su joj prognozirali samo nekoliko mjeseci života. Otac i majka zavjetovali su se kardinalu Stepincu i djevojčica je ozdravila po Stepinčevu zagovoru, a liječnici su potvrdili medicinske nalaze. U Vatikanu je još jednom provjereno i s teološke i s medicinske strane. Čudesno ozdravljenje prihvaćeno je kao jedan od ključnih dokaza u Stepinčevoj kauzi.

Zaključni dodatak:

HTV izvodi redovito u svome programu emisije posvećene EKUMENI vjera i naroda.

S kim to treba Rimokatolička crkva u Hrvata sprovoditi ekumenu i kako, kad SPC ne prihvaća čak niti ekumenu kalendara. Drži se kao pijani Srbijanac plota manje točnoga Julijanskog kalendara i ne prihvaća točniji Gregorijanski kalendar, iako obadva potječu iz Rima.

Zar su Hrvati, zaboravili, da su svi vrhunski političari RH čestitali Božić i Uskrs ovim javno deklariranim četnicima, patrijarsima SPC, koji odlično pjevaju srbske četničkofašističke pjesme, ali nitko od političara u RH nije čestitao Hrvatima 10. Travanj, koji je spasio Hrvatski narod od totalnog četničkofašističkog klanja i marxističkog genocida na Hrvatima, kojeg su sprovodili komunistički partizani. Grijeh je u nas Hrvata, što zatajujemo svoje i pljujemo po svome, a dozvolimo u Hrvatskoj slavlje i pjesme onima koji su poput popa Momčila Đujuća poubijali najmanje 70.000 Hrvata. Ovi isti političari u Hrvatskoj dozvoljavaju četničke fašističke pjesme i četnički pozdravni zov "Spremte se spremte četnici" (na klanje Hrvata!), a zabranjuju najdomoljubniji pozdrav, s kojim ovo završavam: ZA DOM SPREMNI!

Dragan Hazler

Ovaj prilog s četničkim fašističkim pjevanjem SPC-patrijarha u Hrvatskoj trebaju objaviti svi hrvatski portali, trebali bi i hrvatski državni mediji. Hvala i još jednom ZDS! dh