Hrvatski Sabor ne poštuje deklaraciju koju je izglasao

Pin It

Hrvatska je jedina država članica EU, u kojoj se i dalje nekažnjeno veličaju komunistički zločini a njihovi počinitelji u velikom dijelu javnosti još uvijek slove za neprikosnovene autoritete, zahvaljujući uglavnom medijima u kojima i dalje vlada diktatura i represija.

Drugaricu Maru trebalo je udaljiti iz Sabora istog trena kad je na saborskoj sjednici uzviknula Smrt fašizmu sloboda narodu. Zašto to nije učinio Predsjedavajući ili isto nisu zatražili zastupnici barem Domoljubne koalicije?! Zar su zaboravili (ako su uopće i znali) kako je isti taj Sabor još prije 10 godina donio DEKLARACIJU O OSUDI ZLOČINA POČINJENIH TIJEKOM TOTALITARNOGA KOMUNISTIČKOG PORETKA U HRVATSKOJ 1945. – 1990. GODINE.

Komunistički sudovi, posebice u poratno doba, potpisivali su tim pozdravom na tisuće smrtnih presuda, progona, zatvaranja, oduzimanja privatne imovine, a provođeni su i drugi razni oblici diktature i nasilja nad političkim neistomišljenicima. Riječ je dakle o pozdravu koji veliča zločinački režim iza kojega je ostalo gotovo pola milijuna ubijenih Hrvata, a progonjene i obespravljene ne možemo ni približno pobrojati.

Spomenutu Deklaraciju Sabor je izglasao podupirući REZOLUCIJU VIJEĆA EUROPE 1481 O POTREBI MEĐUNARODNE OSUDE ZLOČINA TOTALITARNIH KOMUNISTIČKIH REŽIMA.

Po svemu sudeći učinjeno je to samo iz kozmetičkih razloga jer  Europski parlament Rezolucijom jasno poziva sve postkomunističke države da ponovo procijene povijest komunizma i svoju vlastitu prošlost, jasno se distanciraju od komunističkih zločina te ih osude bez ikakvih nejasnoća.

Hrvatska je jedina država članica EU, u kojoj se i dalje nekažnjeno veličaju komunistički zločini a njihovi počinitelji u velikom dijelu javnosti još uvijek slove za neprikosnovene autoritete, zahvaljujući uglavnom medijima u kojima i dalje vlada diktatura i represija. Ukoliko se bilo tko usudi misliti, a posebice govoriti suprotno nauku Partije unaprijed je stigmatiziran kao narodni neprijatelj. Svaki, makar i mali pokušaj ponovnog pokušaja procjene povijesti naziva se revizionizmom i pokušajem fašizacije, a sve pod krinkom (lažnog) antifašizma koji je nota bene, također komunistička izmišljotina.

Komunisti i njihovi ideološki sljedbenici čine sve ne bi li Hrvatsku u svijetu prikazali kao fašističku državu, a njihovi tobožnji politički oponenti koji sebe nazivaju domoljubima pomažu im ne čineći ništa kako bi ih spriječili u tome. Dapače, ne samo da ništa ne čine nego im se često čak i pridružuju u osudi, kao primjerice u osudi starohrvatskog pozdrava ZA DOM SPREMNI.

Lustracija kao temeljni preduvjet oporavka nacije koristi se samo u predizborne svrhe, što nije ni čudo obzirom kako dužnosnici komunističkog režima ravnomjerno raspoređeni na umjetno stvorenu ljevicu i desnicu. Nacionalna pomirba koja se zagovara svaku put kad „ljevica“ izgubi vlast nikada se neće dogoditi sve dok se ne utvrdi povijesna istina, a povijesna istina neće se utvrditi dok državom vladaju oni koji ne poštuju čak ni ono što su sami izglasali.

Jasna Dautanac