Nema predaje

Pin It

Nedjelja, 7.4.2013. godine, dan za pamćenje. Rijeka branitelja, Hrvata, domoljuba slila se u glavni grad Lijepe naše reći jedno odlučno NE ćirilici u Vukovaru, NE ćirilici u Hrvatskoj. Ne ćirilici kao pismu, nego ćirilici kao simbolu svega zla koje je pogodilo Hrvatsku, zla koje se i danas naoko mirnim putem nadvija nad našu domovinu. NE stanju u kojem se nalazi naša jadna Domovina.

A s njima u mislima i srcu bili su i svi oni koji misle isto, žele isto, ali nisu bili u mogućnosti doći u Zagreb.

No kako to uvijek mora biti, i sada su ispod kamena odvaljenog od stijene zvane komunizam i jugonostalgija isplazile sitne duše, plaćenici, koji su na nadvožnjake glavnog grada izvjesili transparente sa natpisima: ''Ruka na srcu, govno u glavi'' i ''Ustaše i četnici marš iz Lijepe naše''. Postavljene u okrilju noći, potajno, dok su im se vjerojatno gaće tresle od straha da ih ne ulovi netko od onih ''u čije ime pišu''. A istupili su, kažu, u ime većine Hrvata i građana da bi rulji zakrvavljenih očiju poručili kako je Zagreb rekao odlučno ne primitivizmu, nacionalizmu i zveckanju oružjem. U potpisu Građanska akcija. Mislila sam se raspisati o njima i o biti njihovog postojanja, ali budući da dobro narod kaže, što više g… diraš ono sve više smrdi, i zato odustajem. Iz higijenskih razloga. Samo ću im poručiti…

E pa drugovi, govno je vama i u srcu i u glavi, kad ćemo se već častiti komplimentima. U čije ime vi istupate?!? S kojim pravom vrijeđate branitelje koji su vam omogućili da živite u slobodi i da sad istresate svoj primitivizam, mržnju i uvrede?!? S kojim pravom pljujete Hrvate koji u svojoj Domovini žele da se čuje i njihov glas i njihovo mišljenje?!?

I gdje je bila policija da reagira po Zakonu na ovu provokaciju? Možda im je čuvala zaleđe? Jer ne daj Bože da netko obuče crnu majicu i ima neki simbol koji se odnosi na NDH, koja je bila legitimna Hrvatska država, eto ti ih odmah bar trojica pušu za vratom i interveniraju. A što je s ovim što predstavlja, toliko razvikani, govor mržnje?!?

Ali ništa ne može umanjiti ljepotu današnjeg dana. Srca su puna, duša pjeva. Hrvati su opet bili kao jedan. Sve prepuno emocija. Branitelji u svojim uniformama koje ponosno nose jer predstavlja sve ono što su uložili u obranu svoje domovine, grle se, pozdravljaju, zajedno pjevaju. I sada staju na branik svoje Domovine, u drugim uvjetima, s drugim ciljem, ali srčano i ponosno kao i onda kada su za nju krv prolijevali. A uz njih građani, Hrvati, djeca, starci, mladi…. Svi oni koji su željeli pokazati da još ima onih kojima je Hrvatska u srcu. Trgom je odzvanjala pjesma a na licima se mogao vidjeti silni ponos i odlučnost u namjeri da prljave namjere onih koji vladaju i uništavaju Hrvatsku ne uspiju.

Mogu mediji, kao što su već počeli, pokušati progurati vijesti kako je sudjelovalo tek 20-tak tisuća prosvjednika, ali slike govore više od riječi. 80.000 hrvatskih duša minimalno.

Mogu važno govoriti o tri uhićenja tijekom prosvjeda, a onda jadno dodati kako su dva uhićena jer su zapalili baklju a treći jer nije imao osobnu iskaznicu. Smiješno!

Mogu najaviti u Dnevniku Thompsona kao Tomislava Perkovića , ali Marko im je zapjevao ''Nema predaje'' u ime svih Hrvata koji dišu za Hrvatsku, čije srce kuca za Hrvatsku.

I nema predaje, dok i zadnje hrvatsko srce bije.

KIKI