Zona sumraka? Noćna mora? Bolna stvarnost….

Pin It

Bombastične najave novih mjera, velikih promjena, reformi, novih zakona, kresanja plaća i radnih mjesta u javnom sektoru, novog svanuća za državu i narod uz kukurikanje crvenih pivaca koji obznanjuju bolje sutra, odjednom su utihnule.

Naglo je povučena kočnica i nastavlja se po staroj lošoj navadi. Sve najavljivano zaboravljeno je a događaju se promjene koje se u predizbornoj kampanji nisu mogle pročitati niti čuti ni između redova.

Kreće se punom forcom u provođenje skrivenih namjera, povlačenje tužbe za genocid u korist Srbije, objava registra branitelja, prodaja nacionalnog bogatstva – HPB-a i Croatia osiguranja, povećanje PDV-a na 25%, uvođenje građanskog odgoja u škole kao alternative vjeronauku, ukidanje ocjena na kraju polugodišta itd, itd.

Sve sami važni potezi za boljitak države Hrvatske.

Naročito hitna promjena imena Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Sport a ne šport bitna je stavka u pomaku na bolje u državi. Ma bitno da je njima bolje, mogu zamislit koliko ih je to š pikalo u oko, jadni ne bili.

Premijerovi govori puni lijepih riječi, želja i vizija, gomile rečenica koje pobijaju jedna drugu u stvari su krinka za pravu istinu, da u stvari nemaju pojma što će i kako će izaći iz trenutne situacije. A očajnički potezi koje počinju povlačiti bacat će nas sve dublje u glib.

Al' jedno im se mora priznati. Brzi su i učinkoviti u širenju bratstva i jedinstva i uvlačenju u trofazne … bip!

Cijeli državni vrh na proslavi pravoslavnog Božića uz opće oduševljenje i euforiju.

I nezaobilazne velike riječi predsjednika i premijera, dok se tope od miline.

Poruke koje su meni zaledile krv u žilama i obilježile obojicu za vijeke vjekova kao neprijatelje hrvatskog naroda.

Milanović: '' Nikada nećemo potjerati ni marginalizirati osjećaj posebnog identiteta bilo koje zajednice, a posebno srpske jer njezin status u hrvatskom društvu i među drugim zajednicama poseban je, povijesno, društveno, u svakom drugom smislu i psihološki.''

Josipović: ''Srpska zajednica u Hrvatskoj je nešto bez čega ne mogu zamisliti Hrvatsku. A Hrvatska danas ne bi bila ono što jest bez velikog doprinosa srpske zajednice u našoj povijesti.''

I sad se pitam tko je tu lud, tko blesav?!?!

Koliko ja znam, doprinos srpstva u Hrvatskoj je, samo u domovinskom ratu, bez da spominjem sva zla kroz povijest koja su činili, sustavno uništavanje hrvatske sakralne baštine, kulture i povijesti, razaranje i pljačkanje hrvatske države, oko 16.000 hrvatskih žrtava i na stotine tisuća Hrvata prognanih i izbjeglih sa svojeg kućnog praga, mučenja, silovanja… Velikosrpska agresija na hrvatsku državu, na hrvatskom tlu, koja se sada nastoji zataškati i okrenuti uloge, da onaj koji se branio ispadne agresor.

Veliki doprinos srpske zajednice u hrvatskoj povijesti? O da, i te kako velik.

Srpski zločini protiv hrvatskog naroda u sklopu provođenja sustavnog genocida i etničkog čišćenja nad Hrvatima traju stoljećima, otvoreno ili pod krinkom. Bez sankcija. Bez packi.

A trajat će i dalje, sad pod blagoslovom novih hrvatskih vladara, kao trajno nastojanje da se potpuno uništi identitet Hrvatske i Hrvata.

Davne 1864.g. Eugen Kvaternik je rekao: ''Ah to srpstvo, to je nož u grkljan mom narodu.'' Kako je samo bio u pravu! A taj nož sad glanca naša vlast, uz blagoslov Hrvata koji su im to omogućili.

Cijela ekipa drugova i drugarica iz vrhuške, jurišnici u bratstvo i jedinstvo sa ''braćom'' srbima dobrano su prionuli u izvršavanje zadaće sljubljivanja.

A istovremeno odjednom su svi puni velikih riječi prema braniteljima i spremni poduzeti sve za njihovo ''dobro'' kako bi skupili poene. Čak će za to dobro i objaviti registar branitelja sa imenima i prezimenima ali bez ratnog puta. U čemu je poanta?? Osim da olakšaju posao svima onima koji žive za progon i omalovažavanje branitelja.

Ali, nema brige, tu je naš dragi uglađeni premijer kojemu su odjednom puna usta obrane nacionalnih interesa, sa pomno biranom retorikom.

A na proslavi srpskog božića mirno gleda, bez komentara, kako Bulat i Boljkovac, osumnjičen za ratne zločine nad Hrvatima, prima nagradu za afirmaciju antifašizma. Koja pljuska svim hrvatskim žrtvama tog i takvog antifašizma.

A još veća pljuska što nam sad kroje sudbinu nasljednici tog istog ''antifašizma'', ili točnije komunizma.

Čistka je već počela, polako ali sigurno. Dovoljno je da ste jednom, kao ravnatelj, izvjesili plakat generala Gotovine i Markača u predvorje škole u koju ide premijerov sin, i da vas, kad moć padne u ''prave'' ruke, stigne zaslužena kazna i otkaz. Usprkos velikoj potpori iz Hrvatske i svijeta koju je dobio, a zahvaljujući laži kako je plakat smetao roditeljima, što je opovrgnuto. No naravno, skriva se prava istina da je stvarni razlog otkaza to što je ravnatelj pronosio i branio istinu o domovinskom ratu i zalagao se da djeca znaju svoju povijest, istinsku povijest. To ova vlast ne tolerira.

Ali zato tolerira nošenje četničkih obilježja i oružja na proslavi srpskog božića jer je to samo manji incident kojem ne treba pridavati značaj. Naprotiv, da se radilo o Hrvatima i hrvatskim povijesnim obilježjima sve bi se diglo na državnu razinu uz opću osudu ''ustašluka''.

A ja se još uvijek nadam da ovo nije zona sumraka nego samo jedna od najgorih noćnih mora koja me snašla, i da će sve nestati kad se probudim. Kažu u nadi je spas, ali isto tako kažu i da je Nada … bip!

Kažu i da je naš spas EU.

Nikada Hrvatskoj niti jedna asocijacija u koju je gurnuta nije donijelo dobro, ali očito ništa nismo naučili iz naše bolne i tragične prošlosti.

Sad opet pod prisilom i pod nejasnim okolnostima srljamo u asocijaciju koja je pred kolapsom, žrtvujući svoje vlastite beskrajne potencijale koje nikada nismo znali iskoristiti.

A kako i bi kada su uvijek o svemu odlučivali podobni a ne stručni.

I sad se nameće jednoumlje oko značenja EU za Hrvatsku, još jedno od nasljeđa komunističkog razmišljanja i djelovanja.

Krenula je intenzivna promidžba EU u kojoj se glas protivnika ulaska u tu asocijaciju sa konkretnim razlozima uopće ne čuje, jer se ne smije čuti, iako je najavljeno ravnopravno iznošenje činjenica za i protiv.

Bit ćemo gurnuti u EU koja je jasno pokazala kakav je njen stav prema Hrvatskoj tijekom i nakon domovinskog rata. Prema hrvatskim braniteljima koji su obranili svoju domovinu od agresije. Dovoljno je reći samo Haag i sve je kristalno jasno.

Ta ista Europa je preko Amnesty internationala odmah zajašila novu Vladu sa zahtjevom da moraju dati prioritet istrazi i kaznenom progonu osumnjičenih za ratne zločine. A pri tom ne misle na četnike. Pametnom dosta. A novoj Vladi vjetar u leđa.

Biti će, mi ne bi i ne želimo ali moramo ostvariti punu suradnju. A tako im teško palo…

Neće biti lako, nadvija se crni oblak nad lipom našom, oblak koji donosi neveru i nepogode.

Ali, uzdam se u sve one koji su i dalje za dom spremni učiniti moguće i nemoguće, pa čak i otjerati zloduhe iz najgore noćne more.

 

KIKI