Zadnji komentari

Je li Bleiburg i narodni krik protiv otimanja hrvatske slobode?!

Pin It

Neprijatelji Hrvatske neće u konačnici pobijediti Bleiburg, čak i ako se zabrani Bleiburška komemoracija ili čak, u najgorem slučaju, ako Republiku Hrvatsku, za 'Judine škude', tuđinski slijepi poslušnici, ne daj Bože, odvedu u novokomponiranu Jugoslaviju, jer su se komemoracije u Bleiburgu održavale dostojanstvenije nego li danas, u desetljećima komunističke tiranije i otvorenoga hrvatskog ropstva...

Ne treba čovjek biti osobito politički pronicljiv da bi došao do zaključka da u Republici Hrvatskoj, premda je formalno-pravno neovisna država, godinama vlada (zlo)duh anacionalne i protudomoljubne hipokrizije, to jest – političkog prijetvorništva. Od strane neokomunističkih struktura moći u Hrvatskoj – izvarani, poniženi i višestruko zanemareni hrvatski narod – stavljen je pred perfidni zid ropstva i tako mu se nastoji ponovno utjerati strah u kosti, zabraniti mu slobodno misliti…

Navodna demokracija u Hrvatskoj, pred našim očima, postaje danomice sve više demonkracijom, a demokratski okviri očituju se sve više kao posve prazne forme, bez jasnog političkog cilja glede bilo kakvog boljitka Hrvatske i hrvatskog naroda. Relativiziranje i osporavanje hrvatskih vrjednota u Hrvatskoj nameće se s pozicija vlasti, koja je postala tek puki servis za ostvarenje isključivo privatnih interesa, te kroz korumpirana i kupljena sredstva javnog priopćavanja. I mediji i politička moć u Hrvatskoj nisu u rukama istinskih hrvatskih domoljuba i u toj činjenici leži odgovor radi čega Hrvatska ne može doći na „zelenu granu“, kao, primjerice, susjedna Mađarska.

Najljepši hrvatski domoljubni pozdrav: Za dom spremni…

U takvom ozračju, nažalost, dočekujemo i ovogodišnje obilježavanje najveće tragedije hrvatskog naroda u njegovoj povijesti, kroz duboke osjećaje, unutarnjega hrvatskoga krika zbog otimanja hrvatskih sloboda u našemu, inače, podijeljenom društvu. Najljepši hrvatski domoljubni pozdrav: Za dom spremni – sustavno se nastoji posve neopravdano pribiti na stup srama, a o komunističkim spodobama, što kroz Kumrovec napadno paradiraju sa zvijezdom petokrakom, zadrtom neprijateljicom svake hrvatske države, svake godine 25. svibnja, u većini hrvatskih medija – sramotno se šuti.

Ipak, neprijatelji Hrvatske neće u konačnici pobijediti Bleiburg, čak i ako se zabrani Bleiburška komemoracija ili čak, u najgorem slučaju, ako Republiku Hrvatsku, za „Judine škude“, tuđinski slijepi poslušnici, ne daj Bože, odvedu u novokomponiranu Jugoslaviju, jer su se komemoracije u Bleiburgu održavale dostojanstvenije nego li danas, u desetljećima komunističke tiranije i otvorenoga hrvatskog ropstva.

Sloboda je stožerna ljudska vrijednost, za koju se živi, ali i umire. Nasilje nad slobodom je nasilje nad čovjekom, a nasilje nad čovjekom je nasilje nad Bogom. Budući da hrvatskim političkim kameleonima ništa ne predstavljaju ni Bog ni čovjek, i ove će godine u Bleiburgu biti slatkorječivi. Himbenost im je razvidno stalna karakterna osobina, jer znaju samo druge iskorištavati za vlastite sebične ciljeve. Pojam slobode za njih je posve apstraktan, a budući su prožeti hedonizmom, egoizmom i materijalizmom, nemaju ni trunka sućuti, ne samo za Bleiburške žrtve, nego ni za patnje i probleme današnjega hrvatskog čovjeka.

Spomen na sve hrvatske mučenike…

Sloboda nije prazni verbalni sadržaj, sastavljen od sedam slova. Za svetu hrvatsku slobodu krv su prolili stotine tisuća Hrvata i Hrvatica koje su zvjerski 1945. umorili Titovi partizani, ali i milijuni drugih hrvatskih mučenika i vitezova, od stoljeća sedmog do slavnih godina Domovinskog rata. Naši časni predci znali su se boriti: pravdom protiv nepravde, ljubavlju protiv osvete, razborom protiv ludosti, naposljetku istinom protiv laži – i uvijek – za slobodu, a protiv ropstva.

Ne dopustimo da nas učine robovima oni koji su vragu prodali dušu, koji su pljunuli u bistri bunar najpitkije hrvatske žive vode u čijoj duhovnoj čistoći nema zdvojnosti, dvojbi, nikakva truna – a pogotovo ne izdaje. Juda, koji je izdao Isusa, trajna je upozorba izdajnicima svih vremena… Svjetlo je vazda svijetlilo i svijetlit će rasvijetljujući mrak, a čovjekokracija, kao i draga Kroacija, neće umrijeti, unatoč hrvatskim zaplotnjačkim izrodima…

Najveći krivac za Bleiburg je suluda jugoslavenska komunistička ideologija, predvođena Josipom Brozom Titom. Upravo su Tito i komunistička partija bili najveći negatori prava hrvatskog naroda na državnu samostalnost, a u „jugoslavenskom socijalizmu s ljudskim licem“, Hrvat je doslovno bio „kriv što je živ“, te se mukotrpno borio 45 godina za goli biološki opstanak. Sličan scenarij nametnut nam je i danas. Ali, nemojmo klonuti duhom, već (sa)čuvajmo ponosno Bleiburšku uspomenu i sveti spomen na sve druge hrvatske mučenike!

Ivica Karamatić/7dnevno