Zadnji komentari

Tko je usmrtio hrvatskog velikana Slobodana Praljka?

Pin It

To su svi oni koji i danas bez imalo ljudskosti, samilosti i pijeteta brutalno nasrću na mrtvo tijelo i dušu hrvatskog pravednika i mučenika Slobodana Praljka proglašavajući njegov častan, samurajski čin kukavičkim djelom, jer se po njihovom licemjernom tumačenju nije mogao ljudski suočiti s presuđenom krivnjom.

To su svi oni komentatori koji likuju na malim ekranima, poglavito na ekranu fašističke N1 televizije koji su unaprijed i prije čitanja konačne smrtne presude generalu Praljku baš takav epilog željno očekivali. To su etički osuđeni veleizdajnici, Stjepan Mesić, Vesna Pusić, Vesna Teršelić, Milorad Pupovac, Ivo Josipović i ostali koji su sustavno svojim političkim djelovanjem radili baš sve ne bili uz ovakav smrtonosni epilog za Slobodana Praljka ali i za Hrvatsku državu i narod danas mogli popiti šampanjac. To su oni koji su neselektivno, kamionima slali u Hag transkripte i audio snimke iz dvora predsjednika Tuđmana i iz arhiva MORH-a. To su i oni pojedinci iz vrha današnje vlasti pod vodstvom HDZ-a koji su svojim besprimjernim nečinjenjem omogućili Carli Del Ponte da postane tužitelj, sudac i krvnik Slobodanu Praljku i cijeloj Hrvatskoj, kao i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. To su oni ministri iz HDZ-a koji su za obranu naših uznika proglasili štednju u državnom proračunu.To su i svi oni antihrvatski mediji koji su tezu o udruženom zločinačkom poduhvatu na čelu sa prvim predsjednikom Franjom Tuđmanom, histerično širili od 2000-te dolaskom Mesića i Račana na vlast, pa sve do današnjeg tragičnog događaja. To svi oni koji i poslije tragične smrti pravednika Slobodana Praljka ne odustaju i ne će odustati orgijati nad njegovim mrtvim tijelom.

Hrvatski mučenik, velikan i junak nad junacima, Slobodan Praljak, već je nakon prvostupanjske presude dao jasno naslutiti da ne će i ne može prihvatiti nikakvu presudu osim oslobađajuće koja bi mu skinula s leđa svaku i najmanju stigmu ratnog zločinca. Njega nije zanimala činjenica da je odslužio gotovo dvije trećine kazne i da je vrlo brzo mogao biti na slobodi, jer on slobodu poima na samo jedan mogući naći. On je znao da nikada ne može biti potpuno slobodan sa duboko nepravednom etiketom ratnog zločinca, etiketom koju mu je prišio međunarodni sud u udruženoj zločinačkoj presudi uz pomoć veleizdajnika iz Hrvatske, one Hrvatske za koju je Slobodan Praljak bio svakog trena spreman položiti svoj život. I položio je svoj život za Hrvatsku gledajući cijelom Svijetu u oči. Položio je svoj život za Domovinu šaljući cijelom Svijetu svoj očajnički krik nepravedno osuđenog pravednika u jednom klasičnom monstruoznom političkom procesu koji nakon dugih 13 godina danas pokazuje kako nema veze sa pravdom i zdravom pameću. Toga su svjesni čak i pučkoškolci koji će na temelju ovakve presude u budućnosti učiti lažnu povijest o svom narodu kao da tih laži i mitova već ionako nije dovoljno.

Danas je hrvatski narod kolektivno ponovo zavijen u crno i nema domoljuba u Domovini i izvan nje koji nije pustio suzu za hrvatskim intelektualnim i vojničkim divom koji će biti upisan zlatnim slovima u sva pravedna srca koja još uvijek prolaze svoje križne puteve u cijeloj  povijesti Hrvatske. Slobodan Praljak nam je poslao poruku da se za istinu o toj bremenitoj povijesti valja boriti, da za istinu i pravednost treba i umrijeti, jer bez istine i pravednosti jednostavno nije vrijedno živjeti.

Možda će duboko moralni i neviđeno hrabar čin generala Slobodana Praljka pred cijelim Svijetom biti ta točka komunikacije i okupljanja svenacionalnog bića hrvatskog naroda!? Možda će njegova mučenička smrt baciti novo svjetlo na suhoparne statistike o suicidu preko 3000 branitelja koji su se ubili zbog istih nepravdi koje je trpio njihov general? Možda će ova vjekovna opomena rasvjetliti um hrvatskim vlastima, potaknuti zaspalu savjest, probuditi u njima barem minimum suverenističke misli, domoljubne empatije, kako bi shvatili da hrvatski narod i Domovina nestaju upravo zbog brutalnih laži i mitova kroz cijelu povijest koju nam mentalno komunistički licemjeri uz pomoć međunarodne zajednice serviraju svaki dan umnožavajući ih do neslućenih razmjera?

Hrvatski velikan, general Slobodan Praljak, ostavio nam je toliko snažnu oporuku kakvu do sada nikada nitko nije vidio. Ostavio nam je oporuku koja obvezuje nas i sve buduće naraštaje Hrvatica i Hrvata! Njegova mučenička smrt nakon 13 godina uzništva ne razlikuje se ni milimetra od smrti Nikole Šubića Zrinskog koji je odbio živjeti u turskim lancima nepravde jurnuvši u smrt sa usklikom „U boj u boj“!

Neka mu je laka zemlja Hrvatska, vječna slava i hvala!

Kazimir Mikašek-Kazo