Poziv

Udruga MACELJ 1945. i Župa Đurmanec pozivaju:

1. travnja 2017. željeznička postaja Đurmanec u 9:00 sati

Macelj – Križni put 'Stopama pobijenih'

Add a comment

Opširnije...

In memoriam - Đuro Zagajski

Đuro Zagajski – kratka biografija

Đuro Zagajski, rođen 2. listopada 1939. u Zagrebu, već kao maloljetnik pokušao je nekoliko puta pobjeći iz jugoslavije. Jednom mu je to uspjelo, ali su ga austrijske vlasti vratile u jugoslaviju, gdje je najprije proveo dva mjeseca u zatvoru, a potom je bio upućen na odsluženje vojnog roka.

Add a comment

Opširnije...

Svečani prijem ratnih vojnih invalida iz Ukrajine

Povodom razvijanja aktivnosti međunarodne suradnje udruga ratnih invalida iz drugih zemalja, Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH, uz potporu Veleposlanstva Ukrajine i Ministarstva hrvatskih branitelja, organizirala je svečani prijem sedam ratnih vojnih invalida iz Ukrajine sa suprugama, dana 24. ožujka 2017. u poslovnim prostorijama udruge u Zagrebu. 

Add a comment

Opširnije...

Zbogom dragi profesore!

Nakon smrti Marka Veselice Hrvatska je ostala bez još jednog velikog domoljuba, hrvatskog ratnika, profesora i erudita.  21. ožujka 2017. u kasnim večernjim satima iznenada je preminuo mr. Antun Abramović - Toni, profesor povijesti, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, zastupnik u prvom sazivu Hrvatskog državnog sabora, jedan od utemeljitelja i članova nekoliko domoljubnih udruga.

Add a comment

Opširnije...

Svečani prijem delegacije ratnih vojnih invalida iz Ukrajine

Image result for hvidra rh

Povodom razvijanja projekta međunarodne suradnje sa veteranskim organizacijama iz drugih zemalja, Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH organizira susret sa ratnim vojnim invalidima iz Ukrajine, te Vas ovim putem pozivamo da svojom nazočnošću uveličate svečani prijem koji će se održati dana 24. ožujka 2017. (petak) u uredu HVIDR-a RH, na adresi Galovićeva 10 u Zagrebu, sa početkom u 09,30 sati.

Add a comment

Opširnije...

Poziv na prosvjed

Građanska inicijativa I MENE S PITA  poziva Vas na mirni     P R O S V J E D 

u utorak, 21. ožujka u 8,30 sati ispred zgrade zagrebačke Skupštine, Ulica svetog Ćirila i Metoda 5

Povod je najnoviji prijedlog zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića koji se odnosi na uvođenje zastupnika nacionalnih manjina u Gradsku skupštinu. 

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Dragi prijatelji, veliko mi je zadovoljstvo i privilegija biti moderator i predstavljač knjige Zorana Vukmana "Bogoubojstvo Zapada".

Promocija će se održati u srijedu 15. ožujka 2017. u 19.30h, u pinakoteci crkve Gospe od zdravlja u Splitu.

Add a comment

Opširnije...

Pripada li Islam Europi?

Image result for islam teror eu cartoon

…kao ugroza!

„Islam pripada Europi!“ – Ovom su izjavom neki visokopozicionirani političari izazvali veliku pozornost, kao primjerice nekadašnji njemački savezni predsjednik Christian Wulff u listopadu 2010. godine te njemačka savezna kancelarka Angela Merkel u siječnju 2015. godine.

Add a comment

Opširnije...

Josip Pečarić, PREDSTAVLJANJE KNJIGA “PIŠEM PISMA, ODGOVORA NEMA 1. I 2.”

Image result for akademik pečarićDozvolite mi na početku da se zahvalim svima vama koji ste došli na ovo predstavljanje, FER-u što su nam ga je omogučio kao i predstavljačima dr. sc. Nevenu Elezoviću, red prof. u trajnom zvanju s FER-a, dr. sc. Sanji Varošanec, red prof. u trajnom zvanju s MO PMF-a i dr. sc. Ivanu Periću, red prof. u trajnom zvanju PBF-a. Pozdravljam i one koji su bili pozvani, a nisu došli.  

Add a comment

Opširnije...